Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Bătălia pentru prima poziție propune sâmbătă (22.03) o reprezentație incendiară la Ploiești

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
21.03.2014

LNBM

Etapa XXIV

Sala Sporturilor Olimpia

Sâmbătă 22.03.2014

Ora 16:15

Etapa cu numărul XXIV din sezonul regulat la Ligii Naționale de Baschet Masculin programează un meci extrem de important între CSU Asesoft Ploiești și CSU Sibiu. Partida va demara sâmbătă, 22 martie cu începere de la ora 16:15, la Sala Olimpia și va putea fi urmărită la DigiSport.

Finala pentru prima poziţie, așa poate fi descrisă pe scurt confruntare dintre CSU Asesoft Ploiești și CSU Sibiu. Cele două formații își împart momentan fotoliul de lider, ambele având un record în actuala stagiune de 18 victorii și 5 înfrângeri. În partida tur sibienii au trecut clar de prahovenii, cu scorul 92-69.

CSU Asesoft Ploiești pare să traverseze cel mai bun moment în această stagiune a LNBM. Băieții lui Vladimir Arnautovic sunt neînvinși pe teren propriu și au reușit să lege două victorii extrem de importante pe teren străin, la Târgu-Jiu și Cluj-Napoca.

Nici Sibiul nu trece printr-o perioadă mai puțin fastă. Ardelenii au 4 victorii în ultimele 5 partide, singura echipă care i-a împiedicat pe Bojovic și compania fiind SCM U Craiova. În meciurile de pe teren străin, formația lui Misa Perisic are un record de 7 victorii și 4 înfrângeri.

Cel mai interesant duel unu la unu este cel dintre Alhaji Mohammed și Milos Bojovic. Americanul campioanei a arătat o formă deosebită în anul 2014 iar în ultima etapă a fost vioară întâi a Asesoftului în meciul cu U Mobitelco Cluj. Milos Bojovic este coșgheterul la zi al LNBM iar runda trecută a fost desemnat de Total Baschet drept MVP-ul etapei. Astfel duelul celor doi fundași ofensivi poate crea diferența în meciul de sâmbătă.

Acum putem trece și la câteva calcule care privesc lupta pentru prima poziție înaintea acestui meci. CSU Asesoft Ploiești dacă va câștiga sâmbătă va pleca din pole position în cursa pentru primul loc. Ploieștenii mai au de jucat cu Timba și Craiova în ultimele două etape. Dacă Burlacu și compania înving Sibiul la peste 23 de puncte atunci vor încheia în proporție de 99,9 % în top. În cazul unei victorii a Sibiului, indiferent de scor, aceștia vor mai avea nevoie de o singură victorie în ultimele două etape, în fața lui BC Mureș sau Steaua CSM EximBank.

Partida dintre CSU Asesoft Ploiești și CSU Sibiu va fi oficiată dintr-o brigadă formată din Doru Vinași, Laszlo Bukuresti și Alin Faur.

*Foto: csufans.ro

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    mohamed
    Pai mai joaca daca a luat 2(sau chiar 3) tehnice etapa trecuta?

    cu 10 ani în urmă (21.03.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      profetu
      Joaca, a luat doar doua tehnice, al treilea a fost pentru banca tehnica!

      cu 10 ani în urmă (21.03.2014)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!