Stiri Cupa României Feminin

BC Alexandria şi Olimpia Braşov se vor duela în cea mai strânsă „dublă” din Cupa României

Dan Oancia

Dan Oancia
24.09.2014

Cupa României

Optimi - Retur

Miecuri, 24 septembrie - Ora 18:00

Sala Sporturilor Alexandria

69-71 Fişa meciului  71-69

BC Alexandria va încerca astăzi, pe teren propriu, să profite de avantajul de doar 2 puncte al Brașovului, înregistrat în manșa tur a optimilor Cupei României și să se califice mai departe în competiția KO. Scorul final din prima întâlnire a fost 71-69 pentru gazdele de la Brașov, la capătul unui duel extrem de strâns.

Jocul de acum aproximativ o săptămână de la poalele Tâmpei a început cum nu se putea mai bine pentru oaspetele de la Alexandria, baschetbalistele reușind să câștige primul sfert la 13 puncte diferență, 10-23. În special datorită prestației remarcabile a jucătoarei Zorica Mitov, adusă de la Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, Brașovul a revenit în meci și s-a impus în sfertul doi și trei, 25-14, respectiv 25-16. Zorica Mitov a contabilizat 17 puncte, 6 recuperări și o pasă decisivă, fiind una dintre cele mai bune jucătoare ale gazdelor. De altfel, într-o declarație pentru totalbaschet.ro, sârboaica s-a arătat încrezătoare în șansele echipei sale de a se califica. De partea cealaltă, Stefka Miteva a reușit un „double-double”, având 12 puncte, 14 recuperări și 2 pase decisive. Americanca Morgan Stroman și-a imitat colega, având și ea la finele meciului un „double-double”, cu 26 de puncte, 10 recuperări și trei pase decisive. În ultimele 10 minute ale întâlnirii, Alexandria a micșorat din diferența de pe tabelă, câștigând sfertul cu 11-16.

Statistica este de partea echipei din Alexandria. Din 2010 încoace, alexandrencele nu au mai cedat în fața echipei de la Brașov, gazdele de azi având șapte victorii directe, față de doar cele 2 ale brașovencelor. Ținând cont de faptul că în manșa tur a fost o diferență de doar două puncte, se pare că prima opțiune de calificare o are BC Alexandria.

*Foto: olimpiabaschet.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!