Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC CSU Sibiu își poate asigura la Craiova prima poziție la finalul sezonului regulat

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
31.03.2019

Penultima etapă din sezonul regulat al Ligii Naționale de Baschet Masculin programează în Bănie partida dintre SCM U Craiova și BC CSU Sibiu. Meciul este programat luni, 1 aprilie, cu începere de la ora 19:00 în Sala Polivalenta din Craiova și nu va fi televizat.

Partida din Bănie este una cu miză pentru formația vizitatoare. Craiova este sigură de poziția a 4-a înaintea playoff-ului, în timp ce BC CSU Sibiu câștigă sezonul regulat al Ligii Naționale de Baschet Masculin în cazul în care se impune luni.

SCM U Craiova este singura echipă pe care BC CSU Sibiu nu a învins-o în deplasare. Cele două echipe s-au mai întâlnit de două ori în Bănie în acest de fiecare dată elevii lui Aco Todorov având câștig de cauză, 74-71 în LNBM și 79-66 în sferturile de finală ale Cupei României. Totuși, sibienii au reușit să se califice în Final Four-ul Cupei în dauna craiovenilor, după 89-74 la Sibiu iar în celelalte două meciuri de pe Cibin din campionat au fost tot victorii concludente, 107-82 și 77-69.

BC CSU Sibiu a avut emoții în ultimele două deplasări. A trăit periculos pe finalul meciului de cupă cu Craiova, când Curry putea schimba soarta calificării cu ultima aruncare a meciului. Și la Pitești sibienii au trecut periculos, au reușit să trimită meciul în prelungiri, după care au reușit să câștige cu scorul de 78-74.

Vladislav Koreniuk este unul dintre extra trensferurile realizate de olteni în acest sezon. Impactul pivotului ucrainean s-a văzut imediat în jocul oltenilor și a devenit rapid cel mai bun marcator al echipei, cel mai bun recuperator dar și cel eficient jucător al lui Aco Todorov. Koreniuk are medii statistice 15.8 puncte, 7.1 recuperări și 1.0 pase decisive pentru 16.9 la eficiență.

Faptul că formația olteană stă bine sub panou poate influență modul în care Dan Fleșeriu va alege cei 6 jucători străini care pot fi trecuți pe foaia de joc. Daniel Ewing a intrat în rotația sibienilor pentru a fi intergrat în echipă iar rând pe rând au stat Chris Cooper, Isaiah Philmore și Monyea Pratt. Așadar în două dintre cele trei meciuri în care l-a folosit pe Ewing, Dan Fleșeriu a preferat un lot undersized. Rămâne de văzut dacă de această va mai prefera să treacă doar doi oameni mari pe foaia de joc.

Partida din Polivalenta craioveană va fi arbitrată de o brgiadă formată din Bogdan Podar, Laszlo Bukurești și Istavan Bertalan.

foto: BC CSU Sibiu/ Ana Maria Mătușoiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!