Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC CSU Sibiu câștigă la limită „Derby-ul Transilvaniei”, pe terenul lui U BT Cluj-Napoca

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
05.03.2019

BC CSU Sibiu a câștigat la Cluj-Napoca partida disputant în fața rivalei, U BT Cluj-Napoca. Liderul la zi din Liga Națională de Baschet Masculin a avut un avantaj consistent atât la pauza mare dar a avut mari emoții pe final, când jocul s-a mutat la linia de fault. BC CSU Sibiu a reușit totuși să se impună la limită, scor 89-88.

Echipele de start:

Cluj: Dorsey, Rasic, Dykes, Kuti, Washburn
Sibiu: Tohătan, Tamulis, Hardy, Pratt, Falker

Primul anagajment al partidei a fost câștigat de Jason Washburn dar prima posesie aparținea Sibiului iar Pratt marca primele puncte ale jocului prin slam dunk. Flaker a făcut 4-0 pentru oaspeți iar primele puncte ale gazdelor veneau de al Aleksandar Rasic. Sibienii au confirmat startul bun de meci și se desprindeau la 11-5, după o triplă a lui Tamulis. Dykes a răspuns imediat cu un procedeu asemănător. Dykes a rămas  fierbinte și a mai înscris 4 puncte la rând prin care își ducea echipa pentru prima dată în față pe tabelă. Sibienii au comis câteva turnovers și l-eau permis gazdelor să se desprindă șa 18-15. Chris Cooper, venit de pe bancă, a oprit apatia ofensivă a „galben-albaștrilor”. Elevii lui Mihai Silvășan au tras foarte bine de la distanță pe finalul sfertului inaugural și și-au asigurat un avans de 6 lungimi, scor 28-22. La reluarea jocului cele două echipe nu au găsit drumul spre coș mai bine de un minut, până la reușita de 3 la puncte a lui Justas Tamulis. Clujenii au rămas fără punct marcat mai bine de 3 minute și BC CSU Sibiu a revenit la conducere, 31-28, moment în care Mihai Silvășan a solicitat timp de odihnă. Washburn a deblocat tabela în dreptul clujenilor, cu o liberă marcată. Au urmat 4 puncte la rând pentru Sibiu de la Tohătan și Philmore. Rasic a resuscitat jocul ofensiv al gazdelor prin două triple consecutive. Momentul bun a durat foarte mult iar partea a doua sfertului a aparținut sibienilor, care și-au creat un avantaj de 9 lungimi cu un minut și 12 secunde rămase din prima repriză. La pauză mare diferența era de 10 puncte pentru BC CSU Sibiu, după un sfert secund câștigat la 16 puncte, iar la cabine se intra cu scorul de 49-39.

Repriza secundă a început bine pentru gazde iar Washburn marca două puncte ușoare din apropierea inelului. Jocul s-a animat rapid iar Calnicenco pentru gazde și Tamulis pentru oaspeți marcau de la distanță. Clujenii intrau foarte repede în penalizare, cu 7 minute rămase din sfertul trei. Sibienii au ajuns foarte des apoi la linia de fault  și își menținea avantajul de 10 puncte, consemnat și la pauză. Oaspeții au intrat și ei în penalizare iar în fiecare tabără existau câte doi jucători importanți cu cel puțin trei faulturi, Washburn și Rasic la gazde cu trei iar la oaspeți Hardy cu patru și Pratt cu 3. Clujenii au încetinit ritmul adversarilor și au reușit să revină la 4 puncte, 65-61, iar Dan Fleșeriu solicita timp de odihnă. Elevii lui Dan Fleșeriu au mai înscris doar de la libere și avantajul lor înaintea ultimului sfert era minim, după o reușită pe sirenă a lui Dykes, 67-66. Sibiul a marcat 3 puncte la prima acțiune din actul decisiv, după un tehnic dictat la banca clujeană. Foulland a transformat și el două libere pentru gazde. Tamulis a continuat să fie letal de la distanță și a dus scorul la 77-70 pentru Sibiu. Mihai Silvășan cerea imediat time-out. Cu cinci minute înainte de final, diferența era de 5 puncte pentru oaspeți. S-a marcat puțin și U BT Cluj venea la 2 puncte în spate, 81-79. Foulland aducea egalarea după un alley oop. A venitul time-out-ul iar la reluarea jocului Monyea Pratt realiza un three-point-play. Clujenii au ratat două oportunități și îl trimiteau pe Lucas Tohătan la linia de fault, cel care rata ambele aruncări. Dykes a fost faultat de Cooper, care părăsea parchetul cu 5 greșeli personale. Dykes a ratat ambele libere dar tamulis a comis turnover și mingea revenea la clujeni la scorul de 84-81 pentru Sibiu. Dykes a revenit la libere și de dată aceasta împărțea liberele. Foulland îl faulta rapid pe Falker iar pivotul Sibiului rata și el liberele dar recupera ofensiv. La a doua vizită Falker a marcat o singură liberă și scorul devenea 85-82. Pratt îl trimitea din nou pe Dykes la libere și din nou americanul Clujului marca o singură aruncare. Sarabanda liberelor continua cu Philmore la linia de fault, care crea un avantaj de 4 puncte pentru Sibiu. Dykes a marcat o triplă uluitoare prin care mai ținea speranțele gazdelor în viață. Philmore a mai transformat două libere și cu trei puncte în plus Dykes ajungea din nou la libere dar meciul era decis. BC CSU Sibiu câștigă la limită în fața rivalei de la U BT Cluj-Napoca, 89-88.

Justas Tamulis a fost MVP-ul partidei cu 35 de puncte, 2 recuperări și o pasă decisivă. Isaiah Philmore a venit de pe bancă cu 16 puncte și 2 recuperări iar Chris Cooper cu 10 puncte și 3 recuperări. Randel Falker a fost aproape de double-double, 9 puncte și 10 recuperări.

Kyndall Dykes a totalizat 27 de puncte și 11 recuperări pentru U BT Cluj. Aleksandar Rasic a adăugat 18 puncte, 5 pase decisive și 3 recuperări iar Darren Dorsey cu 13 puncte și 4 pase decisive.

foto: Manases Sandor

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!