Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC CSU Sibiu câștigă primul duel al returului

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
04.12.2018

Sibienii au început partida cu Gheorghe, Pratt, Hardy, Cooper și  Tamulis, iar de partea cealaltă, Tudor Costescu îi trimite în teren pe Diaconescu, Kemp, Vrkic, Baker și Deloach.

Tamulis deschide scorul partidei printr-un coș cu fault, iar Anton Diaconescu înscrie primele 2 puncte pentru oaspeți.  Pratt, Cooper și Gheorghe măresc avantajul gazdelor, iar scorul după 3 minute era 10-2. Deloach și Calenic readuc Dinamo Știința în joc prin două aruncări din spatele semicercului, însă proaspat-intratul de pe banca gazdelor, Tohătan, marchează 7 puncte și duce diferența la +6.

Sfertul secund a început cu dreptul pentru sibieni, care prin reușitele lui Falker și Philmore duc scorul la 34-24. Gazdele au continuat desprinderea, ajungând la un avantaj de +20.

La revenirea de la vestiare, lupta bucureștenilor devenea imposibilă, sibienii păstrând avantajul creat până în acel moment. Cu un joc constant, atât în apărare, cât și în atac, sibienii au decis soarta meciului încă din primul act, repriza a doua fiind doar o confirmare a diferenței de valoare dintre cele două formații, având in vedere și absențele de pe banca oaspeților. Scorul înaintea ultimului sfert era de 57-41 în favoarea celor de la CSU Sibiu.

Diferența mare de pe tabelă i-a dat posibilitatea lui Dan Fleșeriu, ca în ultimele 5 minute ale actului final să ultilizeze toți jucătorii U23 din componența lotului. Mezinii sibienilor au reușit să atingă cota celor 100 de puncte și să închidă partida la scorul de 101-75.

Tamulis a fost cel mai bun marcator al gazdelor, cu 25 de puncte, 2 recuperări și 3 pase decisive, toate pentru un indice al eficienței de +24. Pratt a fost aproape de un triple double, cu 6 puncte, 10 recuperări și 8 pase decisive.

De partea cealaltă,  Baker a terminat partida în double double, cu 15 puncte, 12 recuperări și 2 pase decisive, iar Deloach a înscris 21 de puncte, la care a adăugat o recuperare și 5 pase decisive.

 

*foto: Facebook BC CSU Sibiu

2 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Mda
    Foarte puține de spus după un astfel de meci, de fapt un antrenament cu public. Am putut roti toți jucătorii, ăsta e unul din puținele câștiguri. Philmore și Tamulis serioși și constanți, principalii marcatori ai echipei. Alături de ei și Tohatan a făcut un meci foarte bun.
    Totuși ce s-a întâmplat azi pe teren e destul de irelevant, ținând cont de adversar. Dinamo a venit cu un staff de 7 oameni și 9 jucători. Mai lipsea șoferul de autocar de pe bancă... Dinamo, Timișoara și Steaua nu prea au ce căuta pe aici, dar trebuia cumva umplută și grupa asta de 8. Foarte slab nivelul campionatului anul ăsta.

    cu 5 ani în urmă (04.12.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Sibiu
    Meciul ca meciul, dar a fost de mare efect atmosfera creată de sala după pauză, când s-a cântat celebrul nostru cântec patriotic! Bravo si respectele mele! Laca & Co v-a plăcut :)?

    cu 5 ani în urmă (05.12.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!