Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC CSU Sibiu caută continuitate și la nivelul lotul de jucători pentru sezonul următor

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
09.06.2019

BC CSU Sibiu caută continuitate și la nivelul lotul de jucători pentru sezonul următor

BC CSU Sibiu tocmai a încheiat cel mai bun sezon din istoria clubului, după titlul național din 1999 încoace. Echipa antrenată de Dan Fleșeriu a câștigat Cupa României și a jucat finala Ligii Naționale de Baschet Masculin în sezonul 2018/2019. Trimful din Cupa României a adus în vitrina clubului sibian al treilea trofeu din istorie.

În urma acestui sezon de excepție, conducerea lui BC CSU Sibiu a decis să mizeze pe continuitate și stagiunea care va urma. Dan Fleșeriu a fost confirmat în poziția de antrenor principal și i-a fost prelungit contractul pentru încă trei sezoane. În plus, BC CSU Sibiu le-a propus tuturor jucătorilor străini să-și prelungească angajamentele, așa cum ne-a declarat  într-un interviu exclusiv chiar antrenorul Dan Fleșeriu:

Noi am făcut deja în urmă cu trei săptămâni, sau chiar mai mult, oferte tuturor jucătorilor pe care-i avem la echipa actuală. Mă refer aici la jucătorii străini. Așteptăm răspunsurile lor și în funcție de acestea vom vedea dacă reușim să formăm echipa împreună cu ei sau va trebui să facem alte implanturi. Cel mai frumos lucru posibil ar fi să avem doi ani consecutivi aceeași echipă.”

În sezonul 2018/2019, BC CSU Sibiu a avut în componență șapte jucători străini, după cum urmează: Kevin Hardy, Daniel Ewing, Justas Tamulis, Monyea Pratt, Isaiah Philmore, Randal Falker și Chris Cooper.

Dintre aceștia, mulți au fost printre liderii campionatului din punct de vedere statistic. Kevin Hardy a fost cel mai eficient jucător al sezonului în LNBM, a înscris cele mai multe coșuri de 2 puncte, a fost cel mai bun jucător la intercepție și a fost în top 5 la recuperări și pase decisive. Monyea Pratt a fost printre liderii campionatului la recuperări și pase decisive. Randal Falker a fost și el printre cei mai buni jucători la recuperare iar Justas Tamulis a fost jucătorul cu cele mai multe coșuri de 3 puncte marcate pe parcursul sezonului 2018/2019.

Rămâne de văzut câți din jucătorii străini ai Sibiului își vor dori să continue sub comanda lui Dan Fleșeriu și dacă BC CSU Sibiu va putea alinia la startul sezonului 2019/2020 aceeași formulă de jucători străini cu care a încheiat și sezonul în care a câștigat cupa și a jucat finala campionatului.

foto: Valentin Todea

15 comentarii la aceasta stire:
  • bulcul :

    O idee buna
    Echipa buna, are de toate, dovada performantele din sezonul asta. Sper sa le iasa planul; consider ca mai multa concentrare si pregatire tehnica ar fi fost de-ajuns sa castige finala, iar, in conditiile in care ar continua cu acelasi lot ar putea reusi, chiar daca Clujul probabil se va stereoitiza, iar si la Oradea ma gandesc ca nucleul de jucatori valorosi va ramane, fara, sper, Pasalic si TJ. Revin la ideea ca avantajul cel mai mare pe care il avem este Watson. Altfel, Richard cel mai probabil continua, Zeko si Markovic pare ca s-au simtit bine, de Barnette nu stiu ce sa spun, as vrea sa ramana. Ultimul meci mi-a adus aminte de zilele lui de glorie. Una peste alta, s-ar putea sa avem si noi un lot asemanator - asteptam postarile.

    cu 4 ani în urmă (09.06.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu Fr3aksway :

    ...
    Preferabil sa ramana cat mai multi ca sa avem o omogenitate buna si sanse mai mari in supercupa si cupele europene.
    Daca bugetul va fi mai mare nu cred ca ar strica vreo 2 intariri, sa mai rezolvam din problemele care ne tot chinuie de sezoane bune.

    Pratt, Falker, Hardy, Philmore cred ca vor ramane. Tamulis cred ca va avea oferte foarte bune si va fi greu de pastrat si la anul.
    Marile semne de intrebare sunt la Cooper si Ewing, care nu stiu daca se vor retrage sau nu.

    cu 4 ani în urmă (09.06.2019)
    • CSM CSU Oradea andreiuts93:

      Cooper
      A declarat cumva ca se gandeste la retragere? Sau de unde dubiile astea? Nu de alta, dar are doar 29 de ani...

      cu 4 ani în urmă (09.06.2019)
    • BC CSU Sibiu mihaitha:

      Cooper
      Da, a spus intr-un interviu dat undeva prin playoff ca si-a neglijat familia prea mult timp (sotia lui e in State) si ca se gandeste serios sa rezolve problema asta.

      cu 4 ani în urmă (10.06.2019)
    • BC CSU Sibiu totalCSU:

      ...
      De acord ca ar fi preferabil sa ramina cit mai multi din echipa. Am si eu oaresce semne de intrebare legat de Tamulis (parca a fost jucatorul strain cel mai putin integrat in echipa pe de o parte, pe de alta parte s-ar putea sa primeasca oferte tentante... a, si in meciul demonstrativ de la final sotia/prietena lui s-a fotografiat pe rind cu fiecare jucator) si Cooper (asa cum s-a mentionat, intr-un interviu anterior zicea ca de anul trecut ar fi vrut sa se retraga). Pe de alta parte Hardy s-ar putea sa aiba parte de ceva oferte mai atractive. Sa vedem ce oferte li s-au facut de catre club si sa speram ca vom primi cit mai multe da-uri.

      cu 4 ani în urmă (10.06.2019)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      E foarte important pt o echipa ca jucatorii sa se cunoasca foarte bine si aici ajuta un nucleu deja format in anul anterior. Nu stiu ce sa zic despre Tamulis. Personal nu m-a incantat, cel putin in play-off. Pare ca intra foarte tarziu in joc si prinde curaj sa arunce doar cand echipa e in criza si are neaparat nevoie de aruncari de 3p. In rest sta putin "la cutie" si arunca doar cand e liber, ori cand toate echipele stiu ca el e "lunestitul" Sibiului raman putine oportunitati. Dupa mine de Faulker trebuie sa tineti, el ar trebui sa fie principala tinta.

      cu 4 ani în urmă (11.06.2019)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea DonDiablo :

    DonDiablo
    Oare cum arăta Sibiu cu Laser,un jucător complet,mult peste Hardy.Era altceva atunci.

    cu 4 ani în urmă (09.06.2019)
    • BC CSU Sibiu csu4ever:

      Echipa?
      Pare ca Laser nu a fost acceptat de grup sau nu s-a inteles cu Fleseriu. Oricum a fost un super jucator pentru campionatul nostru. A avut statistici excelente de aceea a si plecat. Si Hardy are reusite multe. Strainii au dat randament nu avem ce reprosa. Vor fi greu de tinut, Tamulis si Hardy. Restul sa vedem.

      cu 4 ani în urmă (10.06.2019)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      DonDiablo
      Da si Hardy se apără foarte bine și e super atletic,dar nu are aruncare.Ca stil nu poate fi comparat cu Laser,unul fiind un scorer,celălalt un om de echipa.

      cu 4 ani în urmă (10.06.2019)
    • BC CSU Sibiu mihaitha:

      Meh
      Nu m-as hazarda sa il declar pe Laser peste Hardy. Sunt jucatori cu stiluri diferite, si sincer mi se pare Kevin mult mai potrivit pentru pozitia 1 decat Laser.

      cu 4 ani în urmă (10.06.2019)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      DonDiablo
      Doar o remarca,în momentul când recuperezi mult ofensiv și nu ai un PG care aruncă distanță sau semi-distanță ai mult de pierdut,deaia ziceam de Laser.

      cu 4 ani în urmă (10.06.2019)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Ilie Andrei :

    DonDiablo
    De acord si nu prea. Acele recuperari ofensive se datoreaza in buna masura si lui Hardy.

    cu 4 ani în urmă (10.06.2019)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      DonDiablo
      Da de acord Hardy e atletic,recuperează ofensiv,dar ce te faci când echipa stă prost la libere,sau nu i intra lu Tamulis de afară,deaia ziceam de aruncare.

      cu 4 ani în urmă (10.06.2019)
    • BC CSU Sibiu totalCSU:

      @DonDiablo
      Si eu sunt de parere ca Laser si Hardy sunt jucatori cu stiluri diferite. Anul trecut jocul a fost concentrat in jurul si pentru Laser (mai ales dupa plecarea prematura a lui Capers) si asta s-a vazut spre final cind randamentul lui nu a mai fost cel asteptat. In schimb anul asta cu Hardy in echipa in majoritatea meciurilor au fost 5-6 jucatori care au contribuit cu peste 10 puncte. Pe linga asta performanta individuala a lui Hardy a excelat la mai multe capitole in camptionat: locul 1 ca numar de reusite si procentaje de 2 puncte, interceptii, eficienta, top 5 la recuperari si asisturi. Daca mai avea si aruncare de la distanta sau semidistanta (desi si acolo ca si procentaje nu a fost chiar groaznic) si mai ales libere nu ni-l mai permiteam noi in campionatul intern. Sa speram ca reusim totusi sa-l pastram si la anul.

      cu 4 ani în urmă (10.06.2019)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      DonDiablo
      Da sunt de acord cu spusele tale.Stiam ca e în top la intercepții restu nu m-am uitat la ele.Da Sibiu a fost sezonul asta o echipa cu mulți jucatori peste 10 pct,înainte dadea Laser multe sau Kinnard(mie îmi placea de el).
      Laser il preferam pentru ca dacă ne uitam în ultimele sezoane toate echipele de sus au avut un Adamovic,Martinic,Mirkovic,Watson,Runkauskas.
      Dar da echipa era facuta dupa Laser și în semifinală n-a mai avut forța necesară să care echipa în spate.

      cu 4 ani în urmă (10.06.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!