Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC CSU Sibiu primește vizita campioanei în exercițiu

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
28.12.2018

Ultima etapă din anul 2018 propune un derby al orgoliilor între BC CSU Sibiu și CSM CSU Oradea. Partida este programată în Sala Transilvania din Sibiu sâmbătă, 29 decembrie, cu începere de la 18:00, fiind transmisă în direct de Digi Sport.

Două echipe în mare formă se vor întâlni sâmbătă. Echipa lui Dan Fleșeriu a bifat 6 victorii la rând, a strâns 9 victorii și 2 înfrângeri la general, bilanț cu care se situează prima poziție a Ligii Naționale de Baschet Masculin - grupa valorică A. Campionii de la CSM CSU Oradea au legat 5 victorii consecutive și au ajuns la 8 victorii și 3 înfrângeri, zestre cu care se află pe ultima treaptă a podiumului din clasament.

CSM CSU Oradea s-a deplasat la Sibiu fără Sean Denison. Pivotul canadian se confruntă cu probleme personale, care l-au obligat să lipsească din lotul lui Cristian Achim. Un alt pivot al orădenilor, Arturas Valeika, este incert pentru meciul de la Sibiu. El se confruntă cu ceva probleme medicale și prezența sa pe parchetul Sălii Transilvania este pusă sub semnul întrebării.

Probleme de sub panou ale orădenilor ar putea cântări greu. BC CSU Sibiu este cea mai bună echipă din LNBM la recuperare și în plus decât atât, galben-albaștri sunt recunoscuți pentru atleticitatea și forța lor de sub panou. 

Meciul de sâmbătă va pune față în față doi dintre cei mai buni shooteri ai campionatului. Justas Tamulis este jucătorul cu cele mai multe triple înscrise în acest sezon, 37 de reușite de pe semicerc din 76 de încercări, pentru un procentaj de 48.7%. Muhamed Pasalic se remarca prin eficiența extraordinară de la 3 puncte, acolo unde are un procentaj uluitor de 66.7%, cu 30 de coșuri din 45 de încercări.

În partida tur, CSM CSU Oradea s-a impus în fața lui BC CSU Sibiu cu scorul de 78-68. Kris Richard strălucea atunci cu 20 de puncte marcate iar Pasalic și Watson contribuiau cu câte 14 puncte fiecare. Kevin Hardy era principalul remarcat de oaspeți cu 17 puncte și 9 recuperări.

CSM CSU Oradea a câștigat ultima dată la Sibiu chiar în playoff-ul sezonului precedent. Orădenii au câștigat primul meci al seriei și au furat avantajul terenului de la sibieni, ca mai apoi să obțină biletele pentru finală la Oradea. Acea serie de playoff a deschis un război între fanii celor două echipe iar cele două galerii au avut și ele meciul lor.

Brigada de arbitri pentru meciul de sâmbătă dintre BC CSU Sibiu și CSM CSU Oradea va fi formată din Alin Faur, Șerban Rașoga și Ciprian Ciocan.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!