Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC CSU Sibiu s-a impus în fața lui BCM U Pitești după o repriză de prelungiri

David Istrate

David Istrate
27.03.2019

Miercuri seara, 27 martie, a avut loc ultima partidă din etapa a 7-a a fazei secunde, între BCM U FC Argeș Pitești și BC CSU Sibiu. Chiar dacă duelul a fost unul echilibrat, oaspeții s-au aflat în cea mai mare parte a jocului la conducere. În cele din urmă, BC CSU Sibiu a câștigat jocul după prelungiri cu scorul de 78-74.

Gazdele au început acest meci cu un prim cinci format din Tudor Gheorghe, Mladen Jeremic, Maksim Sturanovic, Maksym Kornyienko și Jahii Carson, în timp ce Dan Fleșeriu a mizat pe o formulă alcătuită din următorii jucători: Lucas Tohătan, Kevin Hardy, Randal Falker, Justas Tamulis și Isaiah Philmore.

Jocul a debutat cu două acțiuni ratate, câte una de fiecare echipă. Maksim Sturanovic a spart gheața, marcând primele puncte ale meciului iar Jeremic a dus scorul la 4-0. Sibienii au replicat imediat, mergând din 3 în 3 și scorul devenea 9-6 pentru oaspeți. După o serie de ratări, Carson a reușit să puncteze de la linia de libere iar Kornyienko a egalat la 10. Jucătorii lui Fleșeriu au etalat o defensivă excelentă însă în atac nu au avut același succes. Cu toate acestea, BC CSU Sibiu s-a distanțat la 5 puncte, scor 18-13. În finalul sfertului, Justas Tamulis a înscris un coș de 3 puncte însă Mladen Jeremic a replicat prin același procedeu în ultimele secunde, apropiindu-și echipa la 3 lungimi, scor 18-21.

Secvența secundă a continuat cu același joc echilibrat iar una dintre fazele cele mai spectaculoase a fost reușită de Tony Bishop, după o intercepție. A urmat o fază confuză încheiată cu un slam-dunk al lui Hardy și apoi sibienii au combinat din nou perfect, ducând scorul la 22-29. La celălalt panou, Sturanovic și Carson au reușit să își readucă echipa la un punct în spatele adversarilor. Aceștia au răspuns printr-un parțial excelent de 10-0 și scorul devenea 30-41. În cele din urmă, prima repriză s-a încheiat cu patru puncte marcate de tabăra gazdă prin care avantajul oaspeților era redus la 7 puncte, scor 34-41.

Începutul reprizei a doua a fost unul apatic deoarece cele două adversare au comis trei greșeli foarte rapid. Jeremic a „dezghețat” tabela însă Philmore a replicat imediat. Oaspeții au continuat să fie neatenți în ofensivă iar acest lucru i-a costat avantajul. Gazdele au reușit un run de 6-0 și scorul devenea 42-43. A urmat o serie de ratări, perioadă în care tabela a rămas neschimbată. În cele din urmă, Philmore a fost cel care a reușit să înscrie, în urma unui slam-dunk spectaculos. Duelul a continuat să fie unul echilibrat și înaintea actului decisiv, BC CSU Sibiu conducea cu 53-49.

Oaspeții au început mai bine ultimele 10 minute și au marcat primele 3 puncte ale sfertului. După trei minute fără reușită, Jeremic a înscris o triplă pentru BCM U Pitești și apoi a marcat încă un coș de două puncte. Chris Cooper a replicat cu un coș de la distanță și după un schimb de acțiuni ofensive, scorul devenea 56-61. Același Jeremic a punctat din nou și apoi Tudor Gheorghe a înscris de la distanță, iar echilibrul era restabilit pe tabelă. Cu puțin peste două minute rămase din joc, Sturanovic și-a adus echipa în avantaj, scor 63-61. În mai puțin de 30 de secunde, sibienii au beneficiat de 4 aruncări libere însă au transformat doar 2 dintre acestea și scorul a redevenit egal, 63-63. A urmat un duel al shooterilor din cele două formații; Jeremic a înscris 3 puncte și Tamulis a marcat 2. Cu 24 de secunde rămase, Philmore a egalat la 66, moment în care Florin Nini a cerut timp de odihnă. La ultima fază, oaspeții s-au apărat excelent iar Orbeanu nu a reușit să marcheze aruncarea care ar fi adus victoria echipei sale. Așadar, la finalul timpului regulamentar, scorul era 66-66.

Isaiah Philmore a fost primul jucător care a marcat în prelungiri fiind urmat imediat de Ivan Siriscevic și Mladen Jeremic. Justas Tamulis a ratat două aruncări libere însă lituanianul s-a revanșat imediat printr-o reușită de la distanță și scorul a devenit 70-70. La celălalt panou, Jeremic a transformat două libere și după încă un punct înscris de Tamulis diferența devenea de un punct. Daniel Ewing și-a ajutat echipa cu 4 puncte consecutive, însă același Jeremic și-a ținut echipa în joc cu puțin peste 20 de secunde rămase. La scorul de 73-75, Mirel Dragoste a fost faultat iar tânărul jucător a transformat una dintre cele două libere primite, mărind diferența la 3 puncte, cu 7 secunde rămase. Gazdele nu au renunțat la victorie și la următoarea fază l-au trimis din nou pe Ewing la linia de libere. Cel mai nou jucător al sibienilor a înscris ambele aruncări și a stabilit scorul final al partidei, 78-74 pentru BC CSU Sibiu.

Cei mai buni jucători ai gazdelor au fost Mladen Jeremic (27 de puncte), Maksim Sturanovic (16 puncte, 13 recuperări) și Jahii Carson (14 puncte). În schimb, din lotul lui Dan Fleșeriu s-au remarcat Randal Falker (16 puncte, 11 recuperări), Kevin Hardy (14 puncte, 9 recuperări, 5 pase decisive), Isaiah Philmore (15 puncte, 13 recuperări) și Daniel Ewing (11 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive și 2 intercepții).

Datorită acestui rezultat, BC CSU Sibiu revine pe prima poziție în Grupa Roșie și ajunge la un bilanț de 17 victorii și 5 înfrângeri. În schimb, BCM U Pitești încasează cea de-a 13-a înfrângere și împarte ultima poziție a clasamentului cu SCM Timișoara.

În următoarea etapă, ambele formații vor evolua în deplasare. BCM U Pitești joacă la Timișoara o partidă extrem de importantă în timp ce BC CSU Sibiu caută revanșa pe terenul lui SCM U Craiova.

*foto: Facebook - BCM U FC Argeș Pitești

5 comentarii la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești Renan :

    Un meci
    Pierdut de noi, prin prestațiile foarte șterse ale lui Siricevic si Bishop. I am prins pe Sibiu intr o zi mai slabă și cu Pratt menajat, puteam profita. Urmează meciul decisiv pentru locul 5, la Timișoara, sper să avem forta sa l câștigăm.

    cu 5 ani în urmă (27.03.2019)
    • BC CSU Sibiu raz:

      Siricevic
      vine dupa accidentare e mai greu sa intri in ritm.
      Bafta in continuare, a fost un meci pe cinste.

      cu 5 ani în urmă (27.03.2019)
    • tanaseb:

      Re
      Pai no, nu stii ca fanii pitesteni asa “sustin” echipa mereu? Mereu am zis-o si o repet, e o formatia de top 4, acum trebuie sa invinga la Timisoara. Siriscevic dupa accidentare, Ciotlaus si Paliciuc out, si totusi erau sa va ia victoria. Un meci fain.

      cu 5 ani în urmă (27.03.2019)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Meci
    Nesperat de bun in aparare in ciuda absentelor. Daca am reusit sa il limitam pe Tamulis, la noi, Siriscevic a fost sters. Dar e de inteles ca vine dupa accidentare. Am vazut un meci frumos, sunt sigur ca putem bate la Timisoara. Suntem alaturi de voi, baieti!

    cu 5 ani în urmă (27.03.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Statistică
    Recordul de recuperări în prima grupă valorică, într-un meci, a fost înregistrat aseară: 58 - 21 ofensive și 37 defensive. Ce înseamnă 3 pivoți buni în echipă...

    cu 5 ani în urmă (28.03.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!