Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC CSU Sibiu se pregătește pentru a 3-a semifinală consecutivă în Liga Națională

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
10.05.2019

BC CSU Sibiu se pregătește pentru a 3-a semifinală consecutivă în Liga Națională

csu sibiu semifinala

BC CSU Sibiu este prezentă din nou în semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin. „Galben-albaștrii” se află pentru a treia oară consecutiv în penultimul act al competiției. De această dată echipa de pe Cibin se va duela cu SCM U Craiova, după ce în precedentele două semfinale a dat piept cu Steaua București și CSM CSU Oradea. Seria cu oltenii debutează sâmbătă, 11 mai, în Sala Transilvania din Sibiu.

Echipa antrenată de Dan Fleșeriu a terminat sezonul regulat pe prima poziție și pleacă cu avantajul terenului în orice confruntare. Acest lucru nu este însă neapărat un atu pentru sibieni. BC CSU Sibiu a avut avantajul terenului propriu și la precedentele două semifinale dar nu a reușit să și profite de acesta.

Meciul 1 din semfinale pare a fi marele hop pentru actuala formație a Sibiului. În sezoanele trecute sibienii au pierdut de fiecare dată primul meci din penultimul act, fie că vorbim despre duelul cu Steaua, fie despre cel cu Oradea. În deplasare „galben-albaștrii” nu au putut recupera și s-a încheiat de fiecare dată 3-1 la general.

Există totuși o diferență față de precedentele două sezoane. BC CSU Sibiu a câștigat sezonul regulat în actuala stagiune și întâlnește de această dată echipa de pe poziția a 4-a, nu pe cea de pe 3, așa cum s-a întâmplat în ultimele două ediții de campionat.

BC CSU Sibiu nu mai ajunsese în semifinalele LNBM din sezonul 2009/2010 până la instalarea lui Dan Fleșeriu. Antrenorul sibian a calificat echipat în playoff la primul său sezon pe banca tehnică, 2015/2016, iar de atunci a bifat trei semifinale la rând.

Așadar, BC CSU Sibiu traversează cea mai bună perioadă din istoria recentă a clubului și după cucerirea primului trofeu după 20 de ani, tot așa poate venit și o calificare în finală.

*foto: Valentin Todea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!