Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC CSU Sibiu, victorie importantă în fața lui CSM CSU Oradea

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
29.12.2018


BC CSU Sibiu a încheiat anul 2018 cu o victorie în Liga Națională de Baschet Masculin. Echipa de pe Cibin a câștigat partida cu campioana României, CSM CSU Oradea, după un meci pe care l-a dominat în mare parte. Echipa lui Dan Fleșeriu încheie anul pe prima poziție în Liga Națională de Baschet Masculin.

CSM CSU Oradea a început mai bine partida și a marcat primele 8 puncte ale meciului din Sala Transilvania. Gazdele au răspuns cu un parțial de 12-0, cu Isaiah Philmore în postura de principal marcator. Dragan Zekovic a marcat două coșuri la rând prin care își aducea echipa din nou în avantaj, 16-15. Au fost ultimele puncte marcate de echipa campioană în primul sfert. Hardy, Philmore și Cooper aveau să marcheze încă 10 puncte pentru gazde până la finalul primelor 10 minute de joc, care se încheiau cu scorul de 25-16, în favoarea lui BC CSU Sibiu. Gavriloaia și Philmore marcau rapid 5 puncte la rând în startul actului secund. Kris Richard încheia o perioadă lungă fără coș marcat pentru Oradea dar scorul era 32-18 pentru Sibiu. Până la jumătatea sfertului doar Dragan Zekovic avea să mai marcheze, două aruncări libere. Elevii lui Cristian Achim au dat semne de revenire dar Sibiul și-a menținut ecartul grație aruncărilor de la distanță. CSM CSU Oradea încheia repriza cu 6 puncte marcate la rând și la cabine se intra cu scorul de 42-38 pentru echipa gazdă.

După revenirea de la vestiare, Sibiul a reușit să-și refacă avantajul format din două cifre, tot cu Isaiah Philmore în postura de marcator principal, 54-44, după 4 minute din sfertul trei. Oaspeții au tras tare să rămână în joc iar Bobe Nicolescu și Marcus Ginyard au adus Oradea la doar 4 puncte în spatele adversarului. Oradea a avut din nou o perioadă fără coș marcat, în ultimele 3 minute ale actului iar echipa de pe Cibin a profitat și a dus ecartul la 13 puncte după primele 30 de minute de joc. Ultimul sfert a început cu o întârziere destul de mare din cauza problemelor tehnice cu tabela de marcaj. BC CSU Sibiu a deschis mai bine și actul decisiv, mărindu-și avantajul la 17 puncte. Oradea nu a avut puterea să mai revină și avantajul gazdelor nu a scăzut sub 10 puncte. BC CSU Sibiu avea să-și asigure un succes important în fața lui CSM CSU Oradea, scor 97-81.

Isaiah Phimore a fost omul meciului cu 31 de puncte, 5 recuperări și o pasă decisivă. Kevin Hardy a terminat cu 17 puncte, 7 pase decisive și 4 recuperări iar Randal Falker cu 15 puncte, 8 pase decisive și 5 recuperări. Aurelian Gavriloaia și Chris Cooper au venit de pe bancă cu câte 11 puncte fiecare.

Dragan Zekovic a fost cel mai bun jucător de la oaspeți cu 30 de puncte și 4 recuperări. Kris Richard și-a trecut în cont 17 puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive iar Giordan Watson a totalizat 10 puncte, 6 pase decisive și o recuperare.

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Da
    Atunci când îți lipsesc pivoții principali e imposibil să emiți vreo pretenție la Sibiu. Oradea și-a vândut cât de scump a putut pielea și cam atât. Am dominat jocul la toate capitolele, i-am limitat ofensiv pe principalii lor jucători: Watson, Pasalic și Richard (atât cât a contat). Jocul nostru de atac a fost din nou la cote înalte, cu o prestație colectivă de excepție 29-16 la assisturi. Mi-a plăcut extrem de mult cum am reușit să dejucăm zona lor, chiar și în lipsa lui Tamulis. Procentajul de 3p excelent, toți jucătorii de bază având contribuții consistente. MVP-ul a fost clar Philmore, mă repet, cel mai bun PF din campionat.
    Concluzia: meciul de azi nu reprezintă mai mult de o simplă victorie, în condițiile absențelor celor de la Oradea; adevăratul raport de forțe se va vedea în Top 6 și in playoff. Până atunci meciul de la București, cu Steaua.

    cu 5 ani în urmă (30.12.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!