Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureş a câştigat şi meciul doi al semifinalei LNBM

Eduard Popa

Eduard Popa
07.05.2016

steaua_bc_mures

BC Mureş Târgu Mureş a învins Steaua CSM Eximbank Bucureşti, scor 78-66 şi este cu un pas în finala Ligii Naţionale de Baschet Masculin după ce a câştigat ambele meciuri din Capitală.

Cu Nikola Malesevic accidentat în primul meci, Steaua a început partida în formula Marinovic, Troupe, Barac, Nicoară, Cooper. De partea cealaltă Mureşul a jucat în acelaşi cinci ca în prima partidă, cu Martinic, Gajovic, Fraseniuc, Jurevicus, Barro.  

Steaua a început mult mai bine meciul, iar la jumătatea primului sfert scorul indica 12-3 pentru militari. Însă conduşi din teren de Goran Martinic cu 9 puncte în primul sfert şi de Alhaji Mohammed,  revenit dintr-o accidentare ce l-a ţinut departe de parchet în ultimele meciuri, Mureş a încheiat primul sfert în avantaj, scor 17-16.

Martinic şi Gajovic au pus primele puncte pe tabelă în sfertul doi, dar Steaua a reuşit un run de 8-0, graţie căruia au trecut în avantaj, scor 24-22. La finalul primei reprize gazdele conduceau cu cinci puncte, scor 33-28.

Coşul lui Chris Cooper de la începutul părţii secunde a adus cel mai mare avantaj al Stelei, de 7 puncte, scor 35-28. Dar un parţial al mureşenilor de 13-4, în care Pustahvar a reuşit două coşuri de 3 puncte, a adus oaspeţii în avantaj, 41-39. Un dunk al lui Amis şi mai multe libere transformate aveau să readucă Steaua în avantaj, scor 45-41. Cu toate acestea finalul sfertului trei a aparţinut ardelenilor care intrau în avantaj la cabine, scor 53-51.

Mureşul a început în forţă sfertul 4, cu un coş de 3 puncte al aceluiaşi Martinic şi încă un coş al lui Barro. Au răspuns Nicoară şi Amis pentru Steaua, dar Pustahvar şi Polyak au replicat prin două aruncări reuşite de la 3 puncte. Titus Nicoară şi Miţă Paul au adus Steaua la 3 puncte cu trei minute rămase de jucat (67-64), dar finalul de joc a aparţinut mureşenilor, care au încheiat partida cu un parţial de 11-2. Scor final 78-66 şi BC Mureş mai are nevoie de o singură victorie pe teren proprie pentru a obţine a doua calificare consecutivă în finala LNBM, tot la chemerul celor de la Steaua CSM Eximbank Bucureşti.

Goran Martinic a reuşit din nou un meci fabulos. Conducătorul de joc al Mureşului a adunat 26, cu 9 pase decisive, 5 intercepţii şi un +39 la indicele eficienţei datorat celor 4/4 coşuri de la două puncte, 3/4 coşuri de la 3 puncte şi 7/8 libere transformate. Aliaksandr Pustahvar a adunat 18 puncte şi 8 recuperări iar cel mai bun marcator al sezonului regulat, Alhaji Mohammed, a revenit pe parchet cu 7 puncte, 4 pase decisive şi 4 recuperări în 25 de minute.

De partea cealaltă Titus Nicoară a strâns 14 pct cu 8 recuperări, Chris Cooper 13 puncte şi Bill Amis 12 puncte şi 8 recuperări.

BC Mureş s-a impus şi în primul meci al seriei, disputat miercuri, scor 90-71. Astfel mureşenii vor merge pentru partida de pe teren propriu ce va avea loc miercuri, 11 mai, cu un avantaj de 2-0. Situaţie similară cu cea de anul trecut, când cele două echipe s-au întâlnit tot în aceeaşi fază a competiţiei iar BC Mureş a câştigat ambele partide din Capitală, urmând ca apoi să câştige seria cu 3-0. 

*foto: sportpictures.eu

7 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe xdm73 :

    Martinici
    Daca articolul este despre performanta lui Martinici era frumos sa aveti o fotografie cu el.

    cu 7 ani în urmă (07.05.2016) Raspunde
  • SCM "U" Craiova leo sima :

    super
    impresionanta discutia pe acest forum cand castiga bc mures...nobody cares...

    cu 7 ani în urmă (07.05.2016)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Pai e la fel ca si Martinic vs Johnson sau altul de pe acolo. Unul mutre, figuri circ...altul liniste, decenta, eficienta si un joc magnific.

      cu 7 ani în urmă (08.05.2016)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe xdm73 :

    Bc Mures
    Discutam pe FB ! ☺

    cu 7 ani în urmă (07.05.2016) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @leo sima
    Pai daca lucrurile sat atat de clare ce sa mai comentezi plus ca noi, chiar daca am castigat 2 meciuri in deplasare cu echipa care a terminat sezonul regulat pe prima pozitie, ne-am bucurat cu masura deoarece suntem constienti ca mai este un meci iar Steaua este unadversar redutabil care o sa joace pentru totul sau nimic. Stim ce inseamna fair play-ul si modestia. Cinste invingatorilor si respect invinsilor este un principiu pretuit in jungla indiferent cine joaca.

    cu 7 ani în urmă (07.05.2016) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș kdk :

    nobody cares!
    Am jucat bine si asta sa vazut, cu un Martinici in amandoua meciuri exceptional,nu numai el pana la urma toata echipa a contribuit la aceste rezultate. Deocamdata nu ne-am calificat in finala, mai avem cel putin un meci de castigat asta daca Steaua nu ne face vreo figura acasa. leo sima daca urmaresti meciurile Muresului o sa vezi ca este interes pt rezultatele echipei noastre! poate era mai interesant pt tine sa intram in polemici si sa ne intepam si sa ne certam intre noi! in ultimul timp pe acest site se cam practica asa ceva, noi preferam sa ii lasam pe alti sa faca asta.

    cu 7 ani în urmă (07.05.2016) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Dan C :

    ...
    Mai bine fara decat discutii ca la voi, cu cati oameni au fost in sala.

    cu 7 ani în urmă (09.05.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!