Stiri

BC Mureş pierde şi pe teren propriu cu Elan Chalon

Radu Bărăian

Radu Bărăian
11.01.2017

Baschetbaliştii de la BC Mureş au suferit un nou eşec în faza secundă din FIBA Europe Cup, pe teren propriu, 66-88 cu Elan Chalon, după ce în meciul tur din Franţa au cedat cu 65-101.

Confruntarea din Sala Sporturilor din Târgu Mureş dintre Baschet Club din localitate şi ocupanta locului secund din Franţa a fost una echilbrată în debut, ambele formaţii testându-se reciproc. Sfertul inaugural a fost unul destul de bogat din punct de vedere al punctelor marcate, respectiv unul strâns, cu un uşor avantaj de partea oaspeţilor care s-au impus cu un parţial de 23-20. Odată cu startul actului secund, mult mai valoroasa şi experimentata Elan Chalon a apăsat pedala de acceleraţie şi într-un timp foarte scurt s-a distanţat de BC Mureş. Formaţia vizitatoare şi-a adjudecat sfertul 2 cu 27-14 şi a intrat la vestiare cu un avantaj consistent, 50-34. 

Băieţii pregătiţi de Barnabas Szaszgaspar au revenit mult mai motivaţi de la pauză şi mai încrezători în forţele proprii, reuşind un sfert 3 foarte bun în faţa celor de la Chalon. Mureşenii şi-au adjudecat secvenţa a 3-a cu un parţial de 23-15, iar tabela înaintea ultimelor 10 minute de joc indica 56-65. Din păcate pentru vicecampionii României în exerciţiu ultima parte a întâlnirii a fost una fără istoric, una în care francezii s-au distanţat clar în învingători. În urma unui zdrobitor 23-9 în sfertul 4, echipa din Chalon a câştigat partida la 22 de puncte diferenţă, scor final 88-66. 

Cei mai buni marcatori ai Mureşului în acest meci au fost Gajovic şi Djapa, ambii cu câte 14 puncte, fiind urmaţi de Mohammed cu 9, Lazar 8, Barham 7, Santa 6, Martinic 5 şi Dragoş Andrei 3. De cealaltă parte, Clark cu 22 de puncte şi 10 recuperări a fost cel mai bun om al celor de la Elan Chalon. 

În urma acestui rezultat, Elan Chalon a ajuns la un bilanţ de 4 victorii din 4 meciuri jucate, fiind prima în grupă, în timp ce Mureşul este ultima doar cu eşecuri la activ. În runda următoare, Târgu Mureş se va deplasa în Turcia pentru partida cu Gaziantep, în timp ce Elan Chalon va juca acasă cu Sodertalje Kings.

*Foto: fiba.com/europecup

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!