Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureş surprinde pe CSU Asesoft chiar la Ploieşti

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
15.11.2014

82-85
     

CSU Asesoft Ploieşti a suferit a doua înfrângere stagională în faţa lui BC Mureş Târgu Mureş. Campioana en-titre a fost surprinsă în etapa a 7-a pe propriul teren de formaţia condusă de Srecko Sekulovic. Echipa oaspete a deschis mai bine partida şi după patru minute scurse de la start avea un avantaj de 6 puncte, scor 6-12. Mureşenii au controlat sfertul inaugural până aproape de finalul acestuia.

După 10 minute, scorul a fost 13-19 iar oaspeţii parcă anunţau partida bună pe care aveau să o facă. Gazdele nu au reuşit să se apropie pe tabelă până spre finalul reprizei. Michalis Pelekanos a fost cel care i-a dus pe ploieşteni în avantaj cu 2 minute înaintea pauzei, după ce a marcat o triplă şi alte două aruncări libere. Totuşi prima repriză s-a încheiat la egalitate, 36-36.

Asesoft a început mai bine după pauză și a trecut la conducere. Runkauskas a fost jucătorul care a dus echipa gazdă pentru prima dată la o diferență mai mare de trei posesii. Coșul de 3 puncte al acestuia a făcut ca scorul să devină 53-46. Răspunsul mureșenilor a venit instant iar Filip Adamovic și Ivan Ivanovic au dus scorul la 53-52. Până la finalul sfertului cele două echipe au mers umăr la umăr iar în avantaj înaintea ultimului act erau mureșenii, care aveau trei puncte în plus. Actul decisiv a fost unul echilibrat însă pe final elevii lui Sekulovic nu au mai cedat conducerea. După jumătatea sfertului, Asesoft nu a mai trecut la conducere.

Cu 15 secunde înainte de final scorul era 78-83 pentru oaspeți însă Marius Runkauskas nu a fost de acord cu deznodământul partidei și a reușit un four point play și diferența era de o singură lungime. Ploieștenii l-au faultat pe fostul lor jucător, Filip Adamovic care nu a avut emoții de la libere și a dus scorul la 82-85. Cătălin Burlacu a avut șansa de a trimite partida în prelungiri însă a ratat tripla la ultima fază iar scorul final al partidei a fost 82-85 pentru BC Mureș.

Astfel după acest rezultat, CSU Asesoft Ploiești a ajuns la un record stagional de 5 victorii și 2 înfrângeri în timp ce BC Mureș a bifat abia al treile succes având și alte 3 înfrângeri la activ.

3 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme :

    BRAVO!
    BRAVO MURES! BRAVO MURES! BRAVO MURES!

    cu 9 ani în urmă (15.11.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea rexdecebal :

    da
    asa trebuia sa fie si la Targu Jiu!

    cu 9 ani în urmă (16.11.2014) Raspunde
  • CS Energia Târgu Jiu abu :

    Felicitari
    Felicitari pentru Mures!
    Parca zicea iacobescu ceva cu "ai bagat-o esti erou...". I se poate aplica lui burlacu cel care a avut ultima aruncare.

    cu 9 ani în urmă (16.11.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!