Stiri

BC Mureș își începe aventura europeană pe teren propriu

Radu Baraian

Radu Baraian
18.10.2016

BC Mureș Târgu Mureș va primi vizita estonielor de la BC Tallinna Kalev în prima etapă din Grupa I a FIBA Europe Cup, meci care se va disputa miercuri, 19 octombrie, începând cu ora 19:00. 

După un început ratat în Liga Națională de Baschet Masculin, având 3 eșecuri în primele 3 runde, mureșenii au reușit să spargă gheața cu victoria din etapa precedentă de pe terenul celor de la Dinamo București, scor 92-83. Așadar, „tigrii” vor porni cu un moral mai bun înaintea primului duel european din acest sezon cu cei de la Kalev. 

Situația adversarilor de miercuri seara este una asemănătoare cu cea a sportivilor din Târgu Mureș. Tallinna Kalev a cedat toate cele 3 partide disputate până acum în campionat, în ultima etapă fiind învinsă la limită de liderul TTU Tallinn, scor final 67-68. În ediția precedentă de campionat, formația pregătită de estonianul Kalle Klandorf a terminat pe cea de-a 3-a treaptă a podiumului.

Tehnicianul Klandorf are la dispoziție un lot lărgit format din 10 baschetbaliști autohtoni, 4 americani, un canadian, respectiv lituanianul Robertas Grabauskas, jucător care a activat în campionatul românesc la Gaz Metan Mediaș. 

Pentru gruparea din Târgu Mureș acest meci reprezintă o nouă șansă de a-și consolida moralul greu încercat în debutul de sezon, dar și șansa de a debuta cu o victorie într-o grupă dificilă. 

Pe lângă estonienii de la Tallinna Kalev, BC Mureș va întâlni în Grupa I din FIBA Europe Cup și pe lituanienii de la Vytautas Prienu. De asemenea, în această grupă a fost repartizată inițial și gruparea bosniacă, KK Igokea Aleksandrovac, echipă care ulterior a decis să se retragă din această competiție baschetbalistică de pe „Bătrânul Continent”. 

Confruntarea găzduită de Sala Sporturilor din Târgu Mureș nu va fi transmisă de niciun post de televiziune. 

*Foto: Răzvan Păsărică (sportpictures.eu)

4 comentarii la aceasta stire:
  • BC Mureș Târgu Mureș mickeymouse :

    Meci cu surprize
    Din cate am auzit suporterii pregatesc o coregrafie surpriza pentru presedintele clubului. Nu se stie insa exact la care meci. Omul asta se agata de scaun ca un veritabil politician.

    cu 7 ani în urmă (18.10.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe danms :

    ???
    Și unii îl contestă ca niște adevărați ziariști plătiți de tabăra ailaltă! „Omul” ăsta a condus echipa în 3 (trei) finale de campionat din ultimele 4 (patru)!!! Păi numai dacă nu vrei nu recunoști niște merite aici! A, ar mai fi o variantă... Dați-i cu „JOS!” băieți, că tot e încă la modă!

    cu 7 ani în urmă (18.10.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme :

    ???
    E mina lui Beres Lorant si a lui Kadar Zoltan

    cu 7 ani în urmă (19.10.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme :

    Intrebare
    Am o intrebare pt suporterii mureseni: Credeti ca dl Beres Lorant e mai capabil ca dl Cornel Lungu sa conduca acest club?

    cu 7 ani în urmă (19.10.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!