Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureș își adjudecă primul joc din semifinala cu Steaua

Paul Olar

Paul Olar
29.04.2015

BC Mureș Târgu Mureș a inaugurat cu dreptul semifinala Ligii Naționale de baschet masculin. Trupa antrenată de Audrius Prakuraitis a învins, la mare luptă, gruparea Steaua CSM EximBank București. Întâlnirea a avut loc miercuri, 29 aprilie, și s-a încheiat la scorul de 93-87.

Chiar dacă Steaua a înscris primele coșuri prin Bill Amis și Mihai Paul, partida iese în evidență printr-un start echilibrat. Atât bucureștenii, cât și transilvănenii alternează la cârma jocului. Totodată, niciuna dintre grupări nu se poate distanța la mai mult de patru puncte, astfel că actul de debut se încheie 21-20.

Goran Gajovic deschide sfertul secund cu o aruncare de la semi-distanță, însă Barac răspunde cu o oferită. Steaua are inițiativa și izbutește să marcheze 10 puncte fără replica adversarului, Ionuț Drăgușin desprinzându-și colegii la șase lungimi, 34-28. Vaidotas Peciukas își scoate formația din faliment, iar ulterior BC Mureș reușește să egaleze grație lui Ivan Ivanovic. Sportivul ex-iugoslav înscrie pentru 41-41, situația menținându-se strânsă la pauză, când tabela indica 46-46.

Goran Ikonic începe repriza a doua cu un coș de la mare distanță. Filip Adamovic dă replica însă extremei bucureștene, tot din spatele arcului de cerc. BC Mureș este inspirată la finalizare și datorită prestației lui Kyndall Dykes, scorul devine 49-55. Pankracije Barac reușește, totuși, să restabilească egalitatea, după o pereche de aruncări libere, 59-59. Intrat pe teren, Andrei Căpușan aduce energie de pe bancă. Mai mult, Ousmane Barro o ajută pe BC Mureș să încheie pozitiv actul trei, 63-67.

Kyndall Dykes este omul începutului de sfert pentru BC Mureș. În schimb, trupa lui Niksa Bavcevic beneficiază de contribuții semnificative din partea lui Bill Amis. Ardelenii merg la cinci lungimi ca urmare a prestației izbutite Ivan Ivanovic, 70-75. Din acel moment, în ciuda eforturilor, Steaua nu poate să revină la conducere, iar BC Mureș își adjudecă primul meci.

Kyndall Dykes a totalizat 24 de puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive. Filip Adamovic a contribuit prin 16 puncte, 5 pase decisive și 3 recuperări, pe când Ousmane Barro a strâns 17 puncte, 6 recuperări și o pasă decisivă.

De cealaltă parte, Bill Amis s-a remarcat cu 22 de puncte, 8 recuperări și o pasă decisivă. Pankracije Barac a avut 21 de puncte, 4 recuperări și 3 recuperări. Titus Nicoară a contabilizat 15 puncte, 8 recuperări și 3 pase decisive.

Foto: Răzvan Păsărică/sportpictures.eu

8 comentarii la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    clar
    Chiar daca meciul a fost extrem de echilibrat am avut impresia ca muresenii l-au controlat in permanenta. Spre final creeau senzatia ca daca jucau pana dimineata tot ar fi castigat

    cu 8 ani în urmă (29.04.2015) Raspunde
  • YMCA Tiger :

    ...
    Muresenii au jucat astazi in "cruise control" si totusi au castigat, maine s-ar putea sa traga mai tare, dar oricum obiectivul pentru primele doua meciuri a fost indeplinit.

    cu 8 ani în urmă (29.04.2015)
    • CS Politehnica Iași un moldovean:

      sansa
      Ar fi bine sa profite de sansa, Perry nerefacut, Ikonic neinspirat si sa bata si in meciul 2

      cu 8 ani în urmă (29.04.2015)
    • CSA Steaua București tzony:

      @Tiger
      Da din pacate suntem in continuare afectati de accidentari si nu cred ca mai avem sanse mari. Nu prea poti sa joci in playoff in 7 oameni din pacate si mai ales meciurile back to back...
      Oricum victorie meritata pentru Mures! Felicitari!

      cu 8 ani în urmă (30.04.2015)
    • CSA Steaua București tzony:

      And another thing
      Imi cer scuze pentru scandarile galerie...
      Haideti sa nu uitam ca sunt de la fotbal si fanii baschetului din Bucuresti nu se comporta in halul asta...

      cu 8 ani în urmă (30.04.2015)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș tiger76 :

    Sansa
    Doamne ajuta și mâine cu încă o victorie pentru BC MURES

    cu 8 ani în urmă (29.04.2015) Raspunde
  • CSM Târgu Mureș Mordred :

    sigur!
    victorie probabila maine.Amis a obosit azi...

    cu 8 ani în urmă (29.04.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme :

    BRAVO!!!
    Trebuie sa fortam azi victoria cu nr 2. Ar fi minunat!

    cu 8 ani în urmă (30.04.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!