Mvp-ul etapei
Andrija Stipanovic
Andrija Stipanovic
Minute 22:04
Puncte 11
Pase decisive 10
Recuperari 6
Eficienta 22
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureș îl pierde și pe Goran Gajovic

Radu Bărăian

Radu Bărăian
31.01.2017

După despărțirea de Alhaji Mohammed, vicecampionii de la BC Mureș Târgu Mureș se văd în postura de a mai pierde un jucător extrem de important pentru echipă în persoana muntenegreanului Goran Gajovic

Conform site-ului oficial al formației din Târgu Mureș, Gajovic a primit o ofertă tentantă din prima ligă franceză, acesta urmând să semneze în zilele următoare cel mai probabil cu ocupanta locului 17 din „Hexagon”, Dijon Bourgogne

Goran a revenit nu de foarte mult în echipamenul alb-albastru al Mureșului, semnând un nou contract cu echipa pregătită de Barnabas Szaszgaspar la începutul lunii decembrie a anului precedent. În actualul sezon, „pistolarul” a bifat 5 prezențe pentru Târgu Mureș, timp în care a acumulat medii de 17.6 puncte, 3.2 recuperări și 3.6 pase decisive, totul pentru un indice la eficiență de 18.8 unități. De asemenea, baschetbalistul originar din spațiul ex-iugoslav a jucat tot 5 meciuri pentru mureșeni și în FIBA Europe Cup, acolo unde mediile au fost de 16.6 puncte, 4.0 recuperări, 4.2 pase, respectiv 16.6 la eficiență. 

Extrema originară din Muntenegru a jucat 2 sezoane la Târgu Mureş, timp în care a bifat 62 de meciuri la nivelul Ligii Naţionale, reuşind la finele stagiunii precedente să devină vicecampion al României alături de BC Mureş. În cele 62 de meciuri din campionatul intern, Gajovic a totalizat în echipamentul alb-albastru 688 puncte, cu 109 de aruncări reuşite de la mare distanţă, 294 recuperări, 114 pase decisive, 71 intercepţii şi 109 mingi pierdute, având la eficienţă 742 de unităţi, totul în 1.630 de minute petrecute pe parchet. 

După ce a părăsit formaţia din Târgu Mureş la finalul stagiunii precedente, extrema de 28 de ani a semnat în ţara sa natală cu Sutjeska Niksic, acolo unde, în 6 meciuri jucate, a adunat cifre foarte bune, având medii de 14.7 puncte, 6.8 recuperări, 2.8 pase decisive, 1.7 intercepţii şi 2.2 mingi pierdute, totul în 32.2 minute jucate pe meci. Toate aceste cifre i-au adus lui Gajovic o medie la eficienţă de 15.3 unităţi, fiind astfel cel mai productiv jucător al echipei care în prezent este pe locul 3 în prima ligă din Muntenegru, la egalitate de puncte cu primele două clasate. 

BC Mureș se pregătește acum de un examen extrem de important și de dificil, în deplasare, în compania celor de la CSU Sibiu, acolo unde va fi lipsită de aportul a doi baschetbaliști extrem de importanți pentru echipă, Alhaji Mohammed și Goran Gajovic.  

*Foto: Toth Csaba

10 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrei.stf :

    plecari...
    in ritmul asta echipa se va destrama, daca pleaca si Martinic sigur vom retrograda anul asta,in cel mai rau caz vom ajunge ca Asesoftul.Pacat pentru o echipa care in ultimii 4 ani a jucat 3 finale.

    cu 7 ani în urmă (31.01.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin:

      Off topic
      In scurt timp comparatia ta cu asesoftul nu o sa mai stea in picioare. In noul context politic, asesoftul o sa reinvie!
      Scuze daca deranjez pe careva, dar e realitatea cruda. Si da! Stiu ca suna un pic fortat.

      cu 7 ani în urmă (01.02.2017)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca stef :

    păcat
    Păcat pentru echipă și pentru fani. Sper ca Mureșul să își revină. Gândiți-vă la Oradea de acum ceva ani în urmă și capul sus. La dragostea de baschet pe care o aveți este imposibil ca Mureșul să dispară.

    cu 7 ani în urmă (31.01.2017) Raspunde
  • BC CSU Sibiu mid53 :

    speranta
    Ar fi o mare pierdere ca o astfel de echipa sa dispară...

    cu 7 ani în urmă (31.01.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrei.stf :

    mid53
    intr-adevar ar fii o mare pierdere,dar noi suporterii nu avem ce face,maine oricum nu avem sanse cu voi,sper sa ajungeti in finala anul asta la cum jucati si apararea e mult mai buna decat in anii precedenti la ce suportori are Sibiul merita sa fie campioana intr-o zii

    cu 7 ani în urmă (31.01.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe hoo_ember :

    site oficial
    care este adresa siteului oficial pe care va bazati informatia?

    cu 7 ani în urmă (31.01.2017)
    • BC Mureș Târgu Mureș tiger76:

      Hoember
      Bcmures.ro

      cu 7 ani în urmă (31.01.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex:

      site oficial
      Simplu: pt stirea cu Gajo: http://www.bcmures.com/stire_detail.php?mod=detal&d=1&id=1365&
      pt. stirea cu Hadji: http://www.bcmures.com/stire_detail.php?mod=detal&d=1&id=1364& (aici inca nu este sigur, dar jucatorul a confirmat pe siteuri de socializare plecarea)

      cu 7 ani în urmă (31.01.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe muri92 :

    bc...mures.asa??!!
    Muresuĺ pieŕde inca o echipa fanion insport a orasului?..!!!

    cu 7 ani în urmă (01.02.2017)
    • BC CSU Sibiu danb61:

      !
      Mureseni,veniti la Sibiu sa va sustineti echipa si dupa meci sunteti invitatii nostri...la un (mare) PROTEST!!!!!

      cu 7 ani în urmă (01.02.2017)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!