Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureș împinge finala LNBM cu CSM CSU Oradea în decisiv

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
30.05.2016

BC Mureș Târgu Mureș a supraviețuit în finala LNBM, după ce a învins cu scorul de 79-70 pe CSM CSU Oradea. Cu 2-2 la general, seria se mută la Oradea pentru meciul decisiv.

Szaszgaspar Barnabas a început cu Martinic, Mohammed, Gajovic, Fraseniuc și Barro, în timp ce Cristian Achim a mizat încă din start pe Franklin, Mandache, Zeno, Barnette și Zurpan.

Ousmane Barro a câștigat primul angajament al partidei și tot el avea să marcheze primele puncte ale meciului. Mandache făcea 2-2, scor care se menține până în minutul 3 al partidei când Miha Zupan scutura plasa coșului cu o minge de aruncată de la 3 puncte. Barnette făcea pentru prima data ca diferența să fie mai mare de o posesie, însă pistolarul Gajovic a răspuns rapid cu triplă. BC Mureș a revenit la conducere după o oferită a lui Martinic, 10-9. Gazdele s-a desprins la 15-11, iar Cristian Achim solicita primul timp de odihnă al partidei. Spre finalul sfertului cele două echipe au comis destule greșeli, astfel că scorul rămânea unul mic. Primele 10 minute ale partidei s-au încheiat cu scorul de 17-15 în favoarea lui BC Mureș.

BC Mureș deschide sfertul secund cu un coș după recuperarea defensivă. Muntengreanul Martinic, autorul primul coș al actului a făcut o intercepție la finalul căreia ducea scorul la 21-15. Andrei Mandache avea să spargă gheața în sfertul secund pentru orădeni, cu un coș de 3 puncte. Internaționalul român mai reușea o triplă prin care ducea scorul la 23-21 și venea rândul lui Szaszgaspar Barnabas să solicite timp de odihnă pentru a opri parțialul bun al adversarilor. Goran Gajovic cu două triple consecutive ducea scorul la 29-21. Franklin oprea seria pozitivă a gazdelor cu două libere marcate. Aliaksandr Pustahvar cu un coș de 3 puncte a făcut ca diferența să fie pentru prima dată formată din două cifre, 35-25 pentru BC Mureș. Avantajul a ajuns la 14 puncte înaintea ultimului minut din prima repriză, după ce Alhaji Mohammed reușea și el un coș de 3 puncte. Diferența s-a păstrat până la finalulu actului când BC Mureș conducea cu scorul de 43-29.

Repriza secundă a început cu un slam dunk al lui Sean Barnette, care a mutat la propriu panoul. După un al doilea coș marcat de orădeni, Iuri Fraseniuc marca de la distanță și „jungla” mureșeană exalta. BC Mureș a pierdut două mingi care au facilitat revenirea  oaspeților la o diferență mai mică de 10 puncte, 46-37. Alhaji Mohammed a răspuns cu un slam dunk pe pătrundere.  Până la jumătatea sfertului, BC Mureș păstra avantajul aproape de 10 puncte.  Sean Barnette a înjumătățit deficitul după un coș norocos de 3 puncte. Goran Martinic a replicat cu un three-point-play. Laszlo  Polyak o ducea pe BC Mureș din nou la plus 10, cu mai puțin de două minute rămase din sfertul trei. Finalul de sfert a fost echilibrat și de lipsit de reușite, însă  BC Mureș păstrat un avantaj de 8 puncte, 58-50.

În startul sfertului decisiv, Sean Barnette nu a profitat de intercepție, ca la celălalt panou Ousmane Barro să marcheze din vopsea primele puncte ale secvenție. Replica a venit rapid de la Miha Zupan, care a înscris de la mare distanță. Aliaksandr Pustahvar cu un coș de 3 puncte refăcea diferența de 10 puncte, 63-53. Mandache a modificat tabela după un minut de joc, tot cu un coș de la distanță. Zeno a dus diferența la doar 5 puncte, dar Pustahvar și Gajovic au marcat rapid fiecare câte un coș de 2 puncte. După time-out-ul Oradei, Zeno a ratat, iar Pustahvar cu o triplă făcea ca tabela Sălii Sporturilor din Târgu Mureș să arate scorul de 70-58. Franklin își ținea echipa în joc, după două libere marcate, dar diferențaîn favoarea lui BC Mureș era formată tot din două cifre. Zupan readucea speranța în tabăra oaspete după 5 puncte marcate la rând, iar scorul devenea 72-65.  Faultul lui Mandache îl trimitea pe Polyak la libere, dar mureșeanul marca doar o încercare. Ratarea lui Zeno și tripla lui Martinic aruncau suporterii din „junglă” în aer. Mohammed ducea diferența la 12 puncte, iar cu doar un minut și jumătate rămas de joc, soartameciului părea decisă. În mai puțin de 15 secunde, Oradea a marcat 5 puncte și relansa din nou meciul. Fraseniuc liniștea puțin audiența cu un coș din apropiere. În ultimul minut, Miha Zupan a comis un fault ofensiv și jocul era încheiat. La final, BC Mureș s-a impus cu scorul de 79-70.

Goran Martinic a fost omul meciului cu 18 puncte, 5 pase decisive și 3 recuperări. Goran Gajovicn a terminat cu 17 puncte și 7 recuperări, iar Aliaksandr Pustahvar cu 12 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive.

Sean Barnette a încheiat cu 20 de puncte, Mandache cu 13, iar Miha Zupan cu 13.

67 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea adrian.or :

    Clar
    Victorie absolut meritata pentru Mures, am demonstrat din nou ce inseamna penibilul, desi Gajovic si Ivanovic au niste caractere extrem de murdare si lucrul asta se vede in modul in care raspund la victorii. In mod normal vom capota clar acasa pentru ca habar nu avem sa jucam sub presiune si nu avem nici antrenor de raspuns la psihic, si Muresul va fi o campioana meritata. Felicitari pentru azi.

    cu 7 ani în urmă (30.05.2016) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș mariuscalin :

    civilizat
    Trebuie sa remarc modul foarte civilizat in care s-a jucat pana acum. Nu-mi amintesc niciun fault la banca/tehnic in cele 4 meciuri ce au fost foarte disputate, pana la ultimele minute. Felicitari ambelor echipe si ambelor sali.

    cu 7 ani în urmă (30.05.2016)
    • BC Mureș Târgu Mureș Adyshore:

      Intr-adevar
      Muresul a castigat meritat acest meci. Au controlat meciul de la cap la coada. In schimb nu inteleg care e problema cu Gajovic si Ivanovic in momentul in care ai un Zupan in echipa. Cel mai tare duel de NON fair play din campionat l-am vazut anul acesta intre Zupan si Zigeranovic. Era absolut parodie ca faceau acestia pe teren.

      May the best team win.

      Hai BC Mures!!!

      cu 7 ani în urmă (30.05.2016)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      Da
      Problema e ca sar la scandal, provoaca si injura tot ce le sta in cale. Daca ai impresia ca Zupan e non-fair play cred ca nu intelegi sportul.

      cu 7 ani în urmă (30.05.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe creeper:

      Adevarul
      Adevarul e undeva la mijloc. Zupan este un lider adevarat. De exemplu, la meciul de sambata, Pasca fiind extrem de nervos(fara motiv) a inceput sa injure si sa faca pe nebunul,moment in care Zupan l-a calmat explicandu-i ca e anormal ceea ce face. Pe de alta parte, jocul lui din teren este intr-adevar agresiv si stie sa loveasca unde nu se vede( nu neaparat fizic) fapt care poate denota tot felul de reactii de la jucatorii echipei adverse. Astazi s-a intamplat ca cel care sa raspunda provocarilor a fost Gajovic care intr-adevar e mai temperamental dar acest lucru se datoreaza doar faptului ca investeste foarte mult suflet. In legatura cu Ivanovic, el se aseamana foarte mult cu Zupan , beneficiind amandoi de extrem de multa experienta, dar nu cred ca a facut vreun gest care sa instige vreodata, el fiind foarte cerebral. Per total o victorie meritata pentru Mures si astept cu nerabdare decisivul. Fie ca cel mai bun sa casstige!

      cu 7 ani în urmă (30.05.2016)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      Da
      Nu ma intelege gresit, si Oradea are uscaturile ei si Pasca e seful lor, dupa cum zici, dar Zupan are multe momente cand se evidentiaza prin calm si fair play.

      cu 7 ani în urmă (30.05.2016)
    Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Barnabas
    Si-a facut temele si i-a intors-o lui Achim. Tactica bancii scurte nu poate da rezultate pe termen lung. Zeno neinspirat, Zupan doar pe final, Barnette cu ratari inadmisibile. Nu se putea castiga asa. Poate ca Lucic merita mai mult. Din nou probleme mari la recuperare si sub panoul propriu.

    cu 7 ani în urmă (30.05.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe creeper:

      Barnabas
      Ai avut mare dreptate in comentariul tau,dar, desi barni e principal eu sunt de parere ca, cu raspunsul pt achim a venit trif, caredupa parerea mea e adevaratul tactician. Barni doar opereaza schimbarile si cere time-out-uri(nu foarte inspirat de cele mai multe ori..)

      cu 7 ani în urmă (30.05.2016)
    • BC Mureș Târgu Mureș yolo:

      Mandache
      Din echipa de la Oradea l-as remarca totusi pe Mandache. Daca Zeno, Barnett si Franklin astazi au fost mai stersi el a mentinut nivelul de la jocul anterior. Daca azi cineva m-ar intreba ce jucator roman as vrea sa vad anul viitor la Mures sigur l-as alege pe el...

      cu 7 ani în urmă (30.05.2016)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    .......au supravietuit.....?
    No offence dar eu as schimba fraza de început a articolului. Și noi putem spune la fel de bine ca și CSM a supraviețuit în meciul 3!

    cu 7 ani în urmă (30.05.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe xdm73 :

    Felicitari
    Asa se pregateste si se joaca un meci de finala. Succes BCM in meciul 5 !

    cu 7 ani în urmă (30.05.2016) Raspunde
  • tsc_1980 :

    Csm Oradea
    Un nou meci stricat de arbitraj. Bc Mures a fost efectiv impinsa din spate de acesti 3 fluierasi.

    cu 7 ani în urmă (30.05.2016)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      Nu
      In afara de Grigoras restul au fost admirabili. Acel domn ar trebui exclus din baschet, e o rusine pentru sport.

      cu 7 ani în urmă (30.05.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe creeper:

      Arbitrii
      Arbitrajul e extrem de subiectiv. Precum tie ti s-a parut ca muresul a fost avantajata, si ca grigoras a fost varza, asa mi s-a parut mie ca oradea a beneficiat de mai multe decizii favorabile in situatii 50/50 si ca ceilalti doi arbitrii au fost sub nivelul marii. Asadar cred ca e mai bine sa nu mai facem atata tam tam pe baza acestui subiect caci fiecare o vede in modul lui.

      cu 7 ani în urmă (30.05.2016)
    • BC Mureș Târgu Mureș Dia#13:

      ..
      nu are rost sa comentam arbitrjul...fiecare este subiectiv!
      sa ne bucuram de baschet!

      cu 7 ani în urmă (30.05.2016)
    • BC Mureș Târgu Mureș tiger76:

      Sere
      Daca e sa comentați ceva de arbitraj, vedeti , este un articol cu poza de la fata locului cu Sere si arbitrul Serban, de la întâlnirea lor " intamplatoare" la o terasa din Tg. Mureș! ...acolo sa discutat acel ajutor pt.Oradea, daca e sa te legi de arbitraj dupa acest.meci

      cu 7 ani în urmă (01.06.2016)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea adrian.or :

    Da
    Daca prin ceva minune luam campionatul, trebuie doi pivoti, doi shooteri si inca un fundas, altfel ne facem de rusine cand stam in forma a 2-3 jucatori. Se vede cat lipseste Markovic si cat de inapt e Achim cand foloseste rotatia lunga. Lucic si Mandache si azi au frecat banca mult mai mult decat trebuia.

    cu 7 ani în urmă (30.05.2016)
    • tzontzolino:

      re
      La anul doar pe Nuhanovic sa il schimbati si pe Lucic( mai au cate un meci cand nu fac nimic). In rest stati foarte ok. Muresul daca il schimba la timp pe Jurevicus erau de mult campioni. Era interesan daca aveam cel mai bun din 7 ca pe vremuri sau macar daca se juca decisivul pe netru.

      cu 7 ani în urmă (30.05.2016)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      Da
      Pe Lucic am fi fraieri sa il schimbam, are o mana excelenta si e agresiv sub panou, cere intotdeauna post-up. Nuhanovic si Tibirna trebuie expediati urgent, sunt non-valori, si un shooter sanatos si tanar trebuie. As mai vrea sa-l vad si pe Pasca disparut, un caracacter cam urat, mai ales ca e Solopa la Gaz numai bun pe 4.

      cu 7 ani în urmă (30.05.2016)
    • CSM CSU Oradea 3punkte:

      Se stie deja
      Care jucãtor unde isi continuã cu aruncãrile si care rãmâne pe loc in echipã. La fel stafful...un meci ne desparte.

      cu 7 ani în urmă (31.05.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe comentator:

      Adrian.or
      Corecte afirmațiile tale ,dar cu una nu pot fii de acord ,legata de pivoți.E simplu ,dacă știi o leacă de baschet ,când ai o echipa perimetrala Cum e Oradea și când nu pui mingea jos pivoții nu sunt vinovați .Iar în cazul lui Tibirna când joci 10 minute nu poți face mai multe ,când ești uitat pe banca la fel nu poți sa fii util ,foarte repede uitați meciurile bune ale lui Bogdan, inclusiv cu Mureș când i-a cam bătut singur .Explicația este simpla minutele acordate nu ți pot da timpul sa joci ceea ce știi mai ales când în 10 minute nu ai decât maxim o minge ,cel mai bune exemplu Mandache are medie mai mare de minute și încredere joaca altceva .Și la Pasca ,iar greșiți ,gandîți-va ca e dedicat acestei echipe ceea ce e o raritate la un jucător în ziua de azi și cei de la Oradea sa nu uite ca beneficiați de romani buni ,străinii sunt majoritatea marcatori și nu prea pot face ambele faze dar probabil sunt eu prea naționalist :) ideea e simpla nu aruncați cu anumite cuvinte fără o analiza prealabila, căci o dam în fotbal și nu e cazul căci aici nu toată lumea e priceputa :)

      cu 7 ani în urmă (31.05.2016)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      Da
      Intr-o anumita masura ai dreptate, dar eu nu sunt de acord cu valoarea lui Nuhanovic sau Tibirna. Primul e clar sub nivelul echipei, iar pe langa talentul evident al lui Bogdan il trage in jos frica si psihicul. Se vede clar si se discuta de mult intre suporteri faptul ca aceste accidentari l-au afectat enorm, are o anume frica de dueluri, o lipsa de incisivitate si o scadere in calitatea generala a jocului.

      Cat despre Pasca, utilitatea lui defensiva se vede cand si cum, ofensiv nu avem ce discuta, per general e definitia mediocritatii, iar pe mine unul dedicarea lui maxima fata de echipa nu ma incalzeste cu nimic, eu vreau ca echipa mea sa castige si sa inspire calitate, nu inconstanta. Nu ne facem nici o favoare sa tinem in puf an de an jucatori doar de dragul ca ni-s dragi noua, si crede-ma ca parerea asta o am de mult si as fi avut-o si daca eram deja de azi campioni.

      cu 7 ani în urmă (31.05.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe comentator:

      Corect pe de o parte
      Accidentările afectează clar un jucator ,sincer așa este doar ca aici intervine antrenorul care trebuie sa dea încredere jucatoului ,și nu In finala ci în sezonul regulat .Iar când un antrenor este îndrăgostit de jucătorii străini și numai pe aceștia îi forțează împingându i mereu ,dovada Zeno aseară care a fost linie dar mereu se juca pentru el sau și le asuma el și se dau explicații de genul stai ca mai are pana își revine psihic etc atunci poate da e mai bine sa plece Tibirna.Eu l am văzut jucând și nu cred ca este fricos deloc dimpotriva încearcă sa profite de fiecare șansă dar când joci cu ideea ca oricum joc ies afară atunci. ..Și cu toate astea uită-te la meciurile cu Cluj atunci când romanii au jucat bine s-au întors meciurile și aici mă refer strict la Pasca și Tibirna, care atunci când Baciu si-a făcut de cap pe teren ,Bogdan era pe banca și acolo a ramas.Poate sunt eu prea naționalist ,o mai spun odată doar ca i-am tot urmărit pe acesti jucători romani și e clar ca nu sunt marcatori de genul Sean sau Markovic diferenta este strict doar de incredea oferită de antrenor.Și aici nu mă refer doar la Achim, dar și alții au stilul de a sacrifica romanii ca de cer mulți bani și nu joaca de banii respectivi dar întreb eu așa nu știu dezinteresat, Dykes a jucat de 15 k anul ăsta, sau Todic de 10 ori 12 k ,sau Nu știu Franklin de 10 k?!Mie mi s-a părut clar ca cel puțin în play off romanii au avut un rol foarte important atat la Oradea cat și la Cluj sau Steaua doar ca mai e ceva care le lipsește ,din ce se vede din exterior sa fie văzuți la fel cu străinii SH care ajung pe la noi căci sa fim sinceri nu avem staruri de Euroliga care joaca în România sau niște jucători consacrați avem cam aceeași masa de jucători străini care se stabilesc pe la noi prin campionat și noi ca de așa suntem noi romani îi facem pe mulți idolii deși ei nu dau doi bani pe ceea ce înseamnă aceste cluburi :)

      cu 7 ani în urmă (31.05.2016)
    • CS Politehnica Iași un moldovean:

      Tibarna
      Este oarecum explicabila retinerea lui in joc. Asuferit 3 accidentari grave intr-un an. Amintiti-va cum a revenit la inceputul sezonului si ce meciuri a facut... Intotdeauna am spuc ca Tibarna este prea disciplinat si cu prea mult bun simt. Ma uit cum face blocajul defensiv si efectiv este preocupat doar de blocarea adversarului, lasand recuperarea in seama lui Barnette, Mandache sau Francklin . Asta nu se vede in statistici... Ii reprosez ca nu-si asuma mai multe aruncari , chiar de la 3pct , cand este liber. Parca ii este frica... iar cu mentalitatea asta nu poti performa. Poate invata ceva de la Zupan care arunca ori de cate ori este liber.

      cu 7 ani în urmă (31.05.2016)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș yolo :

    Meciul 5
    Cred ca avem ce am vrut cu totii. Cat mai multe meciuri frumoase in finala. In continuare cred ca Oradea are prima sansa, intrebarea este daca va stii s-o fructifice. Daca baietii de la BC Mures joaca cu asemenea daruire si in meciul 5 avem si sansa noastra, dar va fi extrem de greu.
    In alta ordine de idei un public din nou superb iar intr-o mare alb-albastra micuta insula rosie a suporterilor oradeni si astazi s-a facut auzita. Un duel al galeriilor care se ridica la nivelul acestei finale!

    cu 7 ani în urmă (30.05.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe creeper :

    Gestul
    Trebuie sa remarc gestul de final in care cele 2 galerii s-au aplaudat reciproc cum nu am mai vazut in ultimii 12 ani intr-o finala de campionat. Atmosfera fabuloasa, chiar daca din nou procentul de incurajari in limba romana a fost mai scazut, spectacol a fost garantat in tribune, la acesta contribuind in mare masura si fanii oradeni. Oricum, ce mod mai frumos de a incheia un campionat decat in decisiv... sper ca atmosfera sa se repete si poate vor putea face deplasarea, cine stie, mai multi fani de la mures!

    cu 7 ani în urmă (30.05.2016) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș Dia#13 :

    game #5 (game #7)
    cele mai frumoase cuvinte de baschet...haideti sa ne bucuram de baschet si atmosfera si de un sezon fantastic si nu ne certam pe arbitraje si pe ce limba se scandeaza!
    respect galeriei din Oradea!
    fie ca cel mai bun sa castige!!

    cu 7 ani în urmă (30.05.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ardeal :

    Arbitraj
    Sper din suflet tsc ca ai greșit exprimarea si de fapt ai vrut să spui " arbitri au tocat pe Bc Mureș ca să nu distrugă meciul din sfertul 3". Dar stai calm ca vine meseriașul, irefutabilul si va da titlul. Poate meritat, poate nu. Asta nu o să știm dacă va fi actorul principal al finalei, m magnificul ciulin. Gresesc?

    cu 7 ani în urmă (30.05.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    Da...
    Dupa ani de zile, vad o finala adevarata. Felicitari ambelor echipe si cel mai bun sa castige! Si m-au si amuzat putin suporterii mureseni...Isi incurajeaza echipa cu ,,Huj, huj, hajra'', dar cand ii nemultumeste arbitrajul striga ,,Hotii !'' De ce nu strigati tot in maghiara?...:)))

    cu 7 ani în urmă (30.05.2016)
    • BC Mureș Târgu Mureș carpediem:

      Ca sa inteleaga
      Pai altfel cum sa inteleaga arbitrii ce spun? Glumesc evident... Asta cu "hotii" este o chestie de-a noastra, o prostie romaneasca, poate punem putina presiune pe arbitrii... Per total arbitrajul cam varza dar nu stiu daca au avantajat pe cineva. Arbitrii sunt clar depasiti de nivelul campionatului...

      cu 7 ani în urmă (30.05.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe danms:

      ?!
      Tu chiar asta ai vrut să transmiți : „o prostie romaneasca” ?!

      cu 7 ani în urmă (31.05.2016)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea DonDiablo :

    Parerea mea
    Din nou Muresu letalã la 3 pct.Nu prea am întales min putine date lui Lucic care are o mânã buna de 3,îl bagi pe Lupusavei care nu mai e la prima tinerete.
    Zeno azi foarte sters da se întâmplã orcui.Îsi revine în decisiv.Ne inspiratã aruncarea în meci a lui Barac.Un jucator cu patrundere bunã,aveam asteptãri mai mari de la el.
    Dar ceea ce nu-mi place mie si daca cineva vrea sa ma contrazicã cu un argument,2,3 o poate face nu mã supãr.
    Franklin eu nu-l mai vãd jucãtorul de acum 2 ani din finals contra Asesoft.De multe ori nu aruncã are sanse dar nu arunca.Ne uitam la Mures,Martinic cu tupeu iti arunca de 3 de obicei de oriunde.Marinovic de la Steaua din nou aruncã de 3 fara emotii o cam bagã în ate,Adamovic la fel letal de la 3.La noi Will de multe ori ezitant la aruncare.Eu zic ca poate mai mult de 3 si nu numa.

    Luam titlul în propria salã.Keep calm

    cu 7 ani în urmă (30.05.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    Meciul 5
    Deci avem decisiv la Oradea. Un adevărat cadou pt suporterii orădeni deși preferam fără. Bravo Mureș pt victorie. E clar ca nici o echipa nu poate juca la aceeași intensitate 2 meciuri la rand. Sper ca în decisiv sa fim mai buni.
    În final o mica paranteza : înaintea meciului 3 se cerea de către unii suporteri folosirea lui Barac. Azi l-a folosit și după părerea mea s-a greșit. Concluzia e puțin hilara : nu avem antrenor! Dacă însă câștigăm azi se auzea : v-am spus eu ca trebuia Barac în teren!
    Eu zic sa lăsăm echipa să-și facă treaba și mai ușor cu "sfaturile"

    cu 7 ani în urmă (30.05.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea rexdecebal :

    cateva remarci....pamflet
    Azi, Oradea nu pierdea DACA:
    - nu se batea singura!
    - Achim era inspirat si nu neinspirat si nu insista cu Zeno si mai incerca si cu Lucic!
    - Achim nu il introducea pe Barac care anul asta a jucat cateva minute per total!
    - Markovic nu era lipsa!
    - oradenii nu se lasau invinsi (clar pe fata, prea evident a fost) ca sa duca meciul decisiv si restul bucuriei la Oradea pt meciul 5!
    - in sala nu se scanda huj huj hujra si alte cantece in limba maghiara!
    - in sala nu era prezent verestoy atila si si chelemen humor!
    - arbitrii nu erau sfidatori si partinitori pentru mureseni!!!

    A se trata ca un pamflet si fiecare sa extraga ce il duce caputzul!!!

    cu 7 ani în urmă (31.05.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    Incã odatã...si the end
    Meciul a fost, ca in meciul doi de la Oradea. Nu aveam cum intoarce meciul azi. Ratãrile si greselile fac parte din joc. Cineva o sã fie bucuros in final. Eu parcã vãd, meciul 5 se terminã cu un scor egal si in prelungiri aflãm castigãtorul :))
    -diferentele la scor final erau la fel (6)si acum o saptamana, asa cum sambata si azi (9puncte).

    cu 7 ani în urmă (31.05.2016)
    • BC Mureș Târgu Mureș tiger76:

      Corect
      Asa este : dupa 4 meciuri avem egalitate perfectă la toate capitolele, inclusiv la pctele marcate! :)

      cu 7 ani în urmă (01.06.2016)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea adrian.or :

    Da
    Cred ca intreaga suflare oradeana implicata la CSM Oradea incepe sa realizeze ce sanse s-au ratat in aceste 2 meciuri pierdute si cata miza e pe acest meci decisiv. In cazul unei infrangeri acasa, cu pierderea celui de-al doilea trofeu in fata propriilor suporteri, nu cred ca exista vreo scuza sau 10 ape care sa-l spele pe Achim si sa-l mai tina un sezon la Oradea.

    Acest om a avut la dispozitie resurse financiare insemnate, un scouting bun spre foarte bun din partea lui Sere si implicarea tuturor celorlalti actori care sa-i favorizeze drumul spre trofee. E un psiholog prost, un antrenor care cateodata cade pe ce trebuie si cateodata rateaza total interpretarea meciurilor si situatiilor si, cred eu, ar fi principalul vinovat pentru ratarea obiectivelor avand in vedere cum isi face selectia si ce jucatori tine aproape. In aproape 7 ani la carma, 5 trofee pierdute ar fi un dezastru de proportii si probabil, la orice echipa cu pretentii, ar impune taierea din radacini a majoritatii staff-ului si echipei.

    In alta ordine de idei, sunt curios cum se va aborda o eventuala victorie si castigarea trofeului acasa. Cu echipa inscrisa in cupele Europene si cu un lot care are nevoie de o remaniere serioasa indiferent de deznodamant, as vrea sa vad daca va fi mentinut Achim si "crema" jucatorilor pe care ii tot impinge la inaintare sau se va opta pentru investitii masive in vreo 2 completari de jucatori straini si in niste romani care sa-l ajute pe Mandache. Pe baza de straini existenta, probabil fara Franklin sau Zeno, dar cu Barnette, Lucic, Zupan si Rade, se poate construi lejer o echipa pentru un nou titlu cu mai putine emotii, atata timp cat e facuta cu cap.

    Totul depinde de ziua de Joi, viitorul antrenorului, viitorul echipei, depasirea acestui complex. Au fost doua meciuri in care, cu toata valoarea si opozitia adversarului, ne-am batut singuri. Un trofeu ratat ar fi devastator pentru CSM, pentru Oradea si pentru munca unora dintre acesti baieti, care joaca cu sufletul si nu pe mercenariat.

    cu 7 ani în urmă (31.05.2016)
    • streetball44:

      Corect
      Totusi, depinde oarecum si de ce buget se dispune. Dar da, ai dreptate, o echipa in primul rand trebuie gandita foarte in detaliu pentru ca altfel se intampla exact ce s-a intamplat si cu "U" in acest sezon, in mod special...

      cu 7 ani în urmă (31.05.2016)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      Da
      Nu stiu daca sa-mi fac sau nu probleme pentru buget, orice s-ar intampla Joi. Mi-am facut un obicei din a tine urechea deschisa si exista foarte multa zvonistica in jurul clubului de cand am scos Clujul, se aude de Dillon, de Nicoara se aude destul de ferm intr-o revenire, chiar si de Hardy am auzit discutii, si categoric nu de la suporteri ci de la persoane care stiu ce se intampla in club si in baschetul din Romania. Sunt foarte curios care este nivelul de certitudine al acestor zvonuri sau daca macar unul din ele e adevarat, in ce masura ar accepta oricare din jucatorii mentionati sa vina la Oradea sau in ce masura ar vrea sa continue Barnette, Zeno sau Zupan la Oradea in conditiile in care nu li se ofera sustinerea necesara si un lot croit pe nevoile lor. Ramane de vazut, discutam mai in detaliu Vineri, cu ajutorul lui Dumnezeu din postura de campioni.

      cu 7 ani în urmă (31.05.2016)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe del1 :

    02.06.2016
    muresul ne-a batut de ne-a sunat apa in cap achim parca a gandit meciul 4 ca sa fie si meciul 5... joci cu barac pe care l-ai dat acum 2 luni afara ciudat si pacat. Joi o sa fie greu multa presiune pe noi mai putina pe mures.

    cu 7 ani în urmă (31.05.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea andreicovici :

    Guys
    Recunosc, sunt unul din cei care au sustinut intrarea lui Barac in aceasta deplasare si din pacate, nu a dat rezultatele scontate...Fara sa-i caut scuze pt jocul slab, dar se vede clar lipsa si continuitatea jocurilor la acest jucator, care continui sa cred ca nu si-a aratat adevarata valoare inca si probabil nici nu va apuca sa si-o arate la Oradea..
    Cat despre meciul in sine, Oradea nu reuseste (din nou) sa lege 2 meciuri bune si constante. Tg Mures a meritat fara discutie victoria, au fost mult mai buni dar si mult mai determinati. La noi s-a vazut, cum bine zicea cineva mai sus, FRICA , frica de a arunca a lui Will si nu numai, frica de patrunderi a lui Tibarna si in general o lipsa de incredere in fortele proprii dupa inceputul mai slab. Si asta e marele minus a lui Achim, dupa mine. Nu stie sau nu poate sa isi motiveze echipa in momentele grele, sa le redea increderea in momentele in care jocul nu merge. Ca si tactician e bun, chiar foarte bun, dar la capitolul psihologic...aici e buba.
    Oricum, vine meciul de la Oradea, practic pornim de la zero, e un meci de totul sau nimic. Echipele sunt de valori apropiate si parerea mea e ca cei cu psihicul mai puternic vor invinge. Desi tare ma tem de acest meci, sper din tot sufletul ca Oradea va fii viitoarea campioana ! ;)

    cu 7 ani în urmă (31.05.2016) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @adrian.or
    Fără supărare dar nu știu dacă ai observat dar noi, suporterii mureșeni dupa niciuna din infrangeri nu ne-am legat de arbitrii, nu ne-am legat de adversar (spunând ca ne-am bătut singuri de parca adversarul a fost spectator la meci!) și nici nu ne-am blamat echipa sau staff-ul tehnic ci am recunoscut superioritatea adversarului (in acel meci ) și am sperat/avut încredere ca staful tehnic își va face temele și vom învinge în meciul urmator. Atât!

    cu 7 ani în urmă (31.05.2016)
    • CSM CSU Oradea andreicovici:

      @oldboy
      Nu fiti mai catolici decat papa :) Aveati si voi o pyroskutya parca, care vorbea ceva de "moarte arbitrilor" ! :) Nu exista padure fara uscaturi, fiecare echipa are suporteri de toate felurile.

      cu 7 ani în urmă (31.05.2016)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea suporter oradean :

    dondiablo
    ma bucur ca ai gasit tapii ispasitori si la acest meci.Esti un mare specialist.Atat vreau sa-ti spun atat Barac cat si Lupusavei nu au jucat tot campionatul si sunt scosi din ritm.Dar nu asta voiam sa-ti spun, pe Barac la bagat Achim ca sa faca o schimbare in strategie cum au facut si cei de la Mures cu Ivanovic;iar pe Lupu la bagat pe final cand mai era un minut si meciul era pierdut deja,iar jucatorii cei 5 care au dus greul erau obositi( chiar nu este cazul sa facem asemenea aprecieri)timp in care nu a aruncat la cos. Fiecare cu parerea lui nu vreau sa ma cert cu nimeni.Dar putin respect pentru munca tuturor antrenori staf jucatori nu cred ca strica,indiferent de calitatile si abilitatile lor.Atunci cand aruncam cu piatra ar fi bine sa ne intrebam daca noi la scoala,facultatea,locul de munca si in toate relatiile de altfel suntem PERFECTI!Sa ne bucuram de baschet de echipa noastra si de rezultatul obtinut zic!

    cu 7 ani în urmă (31.05.2016) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @andreicivici
    Nu suntem mai catolici decât papa dar nici nu sărim ca destui orădeni (tsc, adrian.or -el măcar recunoște după 2-3zile ca a sărut calul de necaz :). ) după fiecare înfrângere ca arbitri sunt varza (nu ca nu ar fi asa) ca nu adversarii au câștigat ci ati pierdut pe mana voastră, etc. Mai bine uita-te un pic în ansamblu și vezi ca asa stau lucrurile.

    cu 7 ani în urmă (31.05.2016)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      Da
      Daca te uiti si tu mai bine, per ansamblu, vei vedea ca la fiecare victorie a Muresului, si acum o saptamana si ieri, am recunoscut din prima ca echipa a fost mai buna. Nu cred ca poate cineva sa insiste ca Grigoras e mare arbitru si nu am dreptate, poate doar daca intr-adevar aveti impresia ca echipa voastra nu a beneficiat absolut deloc de vreo greseala a lui sau ca aceste greseli nu strica jocul. In ceea ce priveste echipa mea, din moment ce bag bani in bilete, abonamente, merchandising, aduc lumea la meci si ma implic sufleteste, am tot dreptul s-o critic sau sa scot in evidenta ce mi se pare mie ca e gresit. Am mai spus-o si in discutii cu alti fani oradeni, nu am fost, nu sunt si nu voi fi fanul care adora aceasta echipa orbeste si trece peste orice ratare de obiectiv sau controversa. Din punctul meu de vedere aia nu sunt fani adevarati ci deja "bisericuta" echipei.

      cu 7 ani în urmă (31.05.2016)
    • CSM CSU Oradea andreicovici:

      @oldboy
      Multumesc pt "botez", aștept mielul :). Cat despre adevăr, am impresia ca vezi doar ce vrei tu să vezi, așa că nu insist.

      cu 7 ani în urmă (31.05.2016)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea DonDiablo :

    @suporter oradean
    Spunemi prin ce am scris pe cine nu am respectat?Sau vrei sã zici cã am scris niste ne adevãruri?Nu cred.
    Stiu nu e nimeni perfectl
    Daca nu sunt eu specialist,poate esti tu spune atunci dc a pierdut Oradea ieri,dacã nu am spus eu bine

    cu 7 ani în urmă (31.05.2016)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      Da
      Nu are rost sa te chinui, dupa cum spuneam, exista multi fani care respecta si iubesc echipa asta neconditionat. Orice critica, orice cuvant mai greu rezulta in faptul ca tu nu esti suporter si ei da, sau in discutii despre cati ani de experienta ai tu in baschet, de parca ei ar fi antrenori de nationala.

      cu 7 ani în urmă (31.05.2016)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      @adrian.or
      Ai foarte mare adrian.or.Pai acuma la fiecare înfrangere sã nu zicem nimic,sã tãcem cã daca nu,nu suntem suporteri.O prostie
      Orce om care cunoaste ceva baschet isi da seama de probl de la Csm.Dc sa ne ascundem?E ok sa fi suporter cu sufletu da sã recunosti si când ceva nu merge.Interesant am zis ceva de Barac si Franklin si nu respect.Interesant.

      cu 7 ani în urmă (31.05.2016)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      Dada
      Ia uita-te ce surpriza ne-au facut, bilete deja nu mai sunt, ei au anuntat la 4 dimineata ca le pun in vanzare si la 9 nu mai erau. Vezi ce inseamna sa fii CSM bisericuta? Si se mai plang baietii astia de la Mures de bilete in conditiile in care ei au loc sa aduca si alte galerii in sala, la noi va fi plin de bisnitari.

      cu 7 ani în urmă (31.05.2016)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      Dada
      Ia uita-te ce surpriza ne-au facut, bilete deja nu mai sunt, ei au anuntat la 4 dimineata ca le pun in vanzare si la 9 nu mai erau. Vezi ce inseamna sa fii CSM bisericuta? Si se mai plang baietii astia de la Mures de bilete in conditiile in care ei au loc sa aduca si alte galerii in sala, la noi va fi plin de bisnitari.

      cu 7 ani în urmă (31.05.2016)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      @adrian.or
      Am vazut.Penibil asa ceva.Pe cine bănuiesti de bisericuțe?Galeria?Eu nu stiu pe cine să bănuiesc

      cu 7 ani în urmă (31.05.2016)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      Da
      Galeria ca galeria, dar exista "sponsori" pe langa echipa care au si ei familie si prieteni de bagat la meci. Penibil.

      cu 7 ani în urmă (31.05.2016)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      Nu cred
      Ai dreptate dar am auzit de pers care su luat si 100 bilete.Spunemi c-au fost toți sponsori.Nu cred.

      cu 7 ani în urmă (31.05.2016)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    2-2...
    Salutare... aseara intr-adevar BC Mures s-a dovedit echipa mai motivata, mai capabila. Am anitcipat pentru ei nervi, emotii si greseli individuale. Am gresit. Muresul s-a aparat exemplar. Ne-au oprit perfect patrunderile si au faultat foarte inteligent pe fast break. Aceasta aparare solida a dat incredere pentru fazele de atac. Asta nu inseamna ca noi am jucat prost. Sigur, procentajele nu au fost foarte bune pentru noi, insa ce ma ingrijoreaza cel mai mult este faptul ca am pierdut din nou la recuperari. Meciul a fost disputat si demn de o finala.

    Multa lume isi dorea meci decisiv... dupa 1-1 la Oradea, noi ne doream meci decisiv, dupa 2-1, muresenii... Ei, avem decisiv deci intr-o oarecare masura cu totii ar trebui sa fim bucurosi ca vom mai vedea un meci de baschet. Din pacate nu ne vom bucura cu totii joi la ora 22:00 (sau la cat se va termina meciul).

    Ma intristeaza faptul ca dupa fiecare infrangere apar suporteri care fac lista criticilor, a nodurilor in papura si a tapilor ispasitori. In loc sa ne concentram sa canalizam tot ce avem in materie de enrgie pozitiva sa sustinem echipa (mai ales dupa asemenea infrangeri), avem tendinta sa ne etalam cunostinele in materie. Astfel, indiferent de rezultatul de pe teren "castigam"... individual. Daca echipa castiga "wow... suntem cei mai buni", daca pierdem... "v-am zis eu?!". Cred ca mai avem multe de invatat si e ok sa fie asa atata timp cat o si facem.

    Ce va fi joi... nu stim. Va fi un meci de baschet. Un meci decisiv. Intre doua echipe foarte bune, echilibrate.

    Hai CSM!

    cu 7 ani în urmă (31.05.2016)
    • BC Mureș Târgu Mureș tiger76:

      @Tomy
      Felicitări! Foarte frumos ai scris! Toata stima! Fie ca cea mai bună echipă sa câștige ( si nici suporterii echipei care va rata titlul sa nu fie triști, pt ca si echipa lor merita sa fie campioană! Chiar sunt 2 echipe de valori ft apropiate! Hai Bc Mures! Huj huj hajrá! Doamne ajuta!

      cu 7 ani în urmă (01.06.2016)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș mickeymouse :

    deci
    1. Muresul a jucat din nou prost la inceput, noroc cei de la Oradea nu au mai putut repeta revenirea fulger.
    2. Ambele echipe sunt apasate psihic de atmosfera creata de fani.
    3. Exista deja un castigor: fanii baschetului din Mures si Oradea. Ambele tabere au fost fenomenale.
    4. Oradea ramane favorita. Cred ca vor rezista mai bine fizic iar infrangerea ii va mobiliza.
    5. Muresul va claca din cauza individualitatilor. Imediat ce Oradea preia conducerea, jocul colectiv dispare si apar vedetele care vor sa inchida meciul.
    6. Singura sansa a muresenilor va fi daca Barro si Lazar se vor autodepasi in atac si aparare iar restul echipei va exersa cateva ore aruncarile libere.

    cu 7 ani în urmă (31.05.2016)
    • CSM CSU Oradea 3punkte:

      3 zile
      Nu-i sigur cã in 72h Leii rosii vor fi destul de relaxati pentru meciul 5.

      cu 7 ani în urmă (31.05.2016)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea mailman :

    s-a anuntat rezultatul calculului matematic
    Deoarece Muresul a ajuns la meci decisiv datorita numarului mare de aruncari de trei puncte, iar Oradea a pierdut in primul rand pe ratari in numar mare, putem folosi statistica si logica pentru un pronostic in Decisiv: gata cu numarul mare de aruncari de trei puncte pentru Mures si gata cu numarul mare de ratari pentru Oradea! Decisivul adjudecat "statistico-logic" de Oradea la 20 de puncte!

    cu 7 ani în urmă (31.05.2016)
    • BC Mureș Târgu Mureș mickeymouse:

      no no
      Ce bine ca baschetul nu se poate programa.

      cu 7 ani în urmă (31.05.2016)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe dane :

    cine oare
    1.toata stima pentru suporteri din Mures-dar va rog a incuraja echipa in limba englez!!!!!!!!!!!!
    2.chiar in toate pauzele meciului trebuie s-a cante numai muzica in limba maghiara !!!!!!!!

    cu 7 ani în urmă (31.05.2016)
    • BC Mureș Târgu Mureș NLN73:

      ...
      Cred ca toti fanii au dreprul sa-si incurajeze echipa in ce limba vor ei. Asta nu influenteaza baschetul. La noi in sala toata lumea se simte bine indiferent de ce limba vorbesc. Pe de alta parte fanii oradeni merita respect deoarece ne-au aplaudat dupa meciul de luni lafel cum am facut si noi la meciul de sambata, chiar daca majoritatea fanilor oradeni sunt romani si majoritatea noastra (fani mureseni) sunt maghiari. Asta inseamna fair play.

      cu 7 ani în urmă (31.05.2016)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe dane :

    unde este cupa
    1.pentru FRB -NU TREBUIA S-A SE JOACE CU CUPA LIGI NATIONALE DE BASCHET MASCULIN pe masa -(dl.HORIA PAUN unde a fost cupa si medaliile daca Oradea castiga meciul 4.

    cu 7 ani în urmă (31.05.2016)
    • BC Mureș Târgu Mureș bbbarni:

      Cupa
      Cupele erau in holul de la intrare,intr-o vitrina.

      cu 7 ani în urmă (01.06.2016)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș NLN73 :

    Finala
    Eu personal ma bucur ca noi de la BC Mures am ajuns pana aici. Sincer n-as fi crezut dupa cum s-a terminat sezonul regulat, cu acele esecuri la rand. Cu inceperea playoff-ului cred ca toti fanii mureseni au crezut in echipa, ca putem face o figura frumoasa. Am sperat la fiecare meci si datorita echipei speram in continuare.
    Inca din sezonul regulat eu banuiam ca Oradea va ajunge in finala. Au jucatori foarte buni cum este Zeno cu toate ca are si el zile mai proaste (luni), cum este Barnette care este un marcator adevarat si poate ori cand sa bata orice jucator de la noi 1 contra 1, pe langa acest aspect are si o forta iesita din comun cu care poate finaliza cu usurinta prin layup sau dunk cu adversar in fata, Mandache care pare intr-o forma foarte buna iar pe langa ei sunt Franklin sau Tibarna care daca au sansa pot schimba soarta partidei.
    Noi cei de la Mures nu avem jucatori de asemenea calitate insa avem forta grupului. Martinic este aparat foarte bine de catre oradeni, Gajovic este un jucator bun dar cateodata pune prea mult suflet si greseste la faze simple, Mohammed nu este ceea ce a fost cand a devenit MVP al finalei la Asesoft si nici Barro nu mai este acelasi de cand s-a intors de la Pitesti insa ne poate ajuta mental iar Lazar nu prea se ridica la nivelul playoff-ului.
    Intr-un final sper intr-un meci frumos la Oradea si fanii sper sa faca din nou un spectacol, atat oradenii cat si muresenii. In sfarsit avem o finala cum ne-am fi dorit in ultimii ani cu exceptia acelei finale castigate de Cluj. Felicitari ambelor echipe pentru prestatia de pana acum si sa castige cel mai bun.

    cu 7 ani în urmă (31.05.2016) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    fara patima
    Imi permit sa observ ca in acest meci oradenii au jucat relaxat. Trio-ul Ze-Fr-Ba nu a mai functionat, numai Zupan si Mandache (chiar Pasca) fiind la un randament relativ constant. Amandoi antrenorii au incercat surpriza noului jucator de pe banca: Tg. Mures si-a dat seama repede de ineficienta utilizarii lui Ivanovic, Oradea mai greu cu Barac si a insistat cu Lupusavei care iarasi a fost o greseala. La Oradea vom vedea ce va fi. Avantajul terenului poate fi o presiune suplimentara pentru oradeni(si cupa o dovedeste). La Mures, aruncarile de 3 pot sa le intre ... sau nu; nu se pot baza numai pe asta si nesustinuti de Barro sunt foarte expusi la recuperari. Chiar ca nu stiu cu cine sa votez! Sa vedem...

    cu 7 ani în urmă (31.05.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!