Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureș învinge clar pe BCM U Pitești în meciul patru al seriei

Noémi Csiki

Noémi Csiki
03.05.2014

LNBM
Sferturi de finală, meciul 4 

52-80
(11-25, 16-20, 15-13, 10-22) 

 

1 Statistica 3

BC Mureș s-a calificat în semifinale după un meci mult mai dezechilibrat decât primele trei ale seriei cu BCM U Pitești.

Meciul al patrulea a început cu Sinadinovic, Barac, Ulmer, Durkovic și Barro, respectiv Navickas, Jelenic, Peciukas, Brown și Ivanovic în teren. Gazdele au deschis scorul, dar de la 3-2, mureșenii au marcat 17 puncte fără a primi coș și s-au distanțat considerabil (3-19). Deși mai era mult de jucat, acest avantaj obținut de oaspeți a fost un pas important pentru ei pentru a obține calificarea.

După un prim sfert terminat cu scorul 11-25, piteștenii au fost cei care au marcat primele patru puncte în actul al doilea, dar nu au reușit să amenințe poziția mureșenilor la conducere. Echipa oaspete și-a mărit avantajul cu patru puncte până la pauză și jucătorii au ieșit la vestiare când tabela arăta 27-45.

Sfertul trei a început cu aproape două minute fără punct marcat, formația gazdă a reușit un run de 5-0, dar mureșenii au început să adauge și ei puncte după trei minute și jumătate scurse după pauză. Penultimul sfert a fost cel mai echilibrat, și totodată singurul câștigat de argeșeni (15-13).

În sfertul decisiv, diferența de pe tabelă a continuat să crească. După un 0-6 al mureșenilor, ecartul lor a depășit 20 de puncte (42-64), și speranțele piteștenilor la o revenire au devenit mai slabe cu fiecare minut ce trecea. Scorul final a fost stabilit de Jelenic în penultimul minut, la 52-80.

Singurul capitol statistic la care BCM U a dominat a fost cel al recuperărilor (41-33). În rest, BC Mureș a fost superioară. Piteștenii au terminat partida cu procentaje de 38% la aruncările de două puncte și 14% din spatele semicercului.

Dintre mureșeni, Aleksandar Mladenovic a fost cel mai eficient, cu 17 puncte, 6 recuperări și 4 capace, urmat de Ivan Jelenic (17 puncte și 7 recuperări) și Ivan Ivanovic (14 puncte și 8 recuperări), în timp ce de la Pitești, singurul remarcat a fost Ousmane Barro, care a reușit 13 puncte și 10 recuperăr.

BC Mureș a devenit, astfel, a treia echipă care se califică în semifinale, acolo unde va întâlni formația CSM Oradea și bihorenii sunt cei are vor avea avantajul terenului propriu în caz că seria va ajunge la cinci meciuri.

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea suporter oradean :

    Chiar si fara...
    Martinic, felicitari Muresului,au facut un meci bun,sau calificat.Martinic,este un jucator exponential pentru voi, dar o echipa care are pretentii sa joace finala nu o poate face doar cu un singur jucator.Va asteptam la Oradea cel mai bun sa mearga mai departe!Succes tuturor echipelor calificate.

    cu 9 ani în urmă (04.05.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @suporter oradean
    Multumim, sa speram ca vor fi meciuri spectaculoase si fie ca cei mai buni sa invinga!

    cu 9 ani în urmă (04.05.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!