Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureș și BCM U Pitești încheie etapa a 16-a

Noémi Csiki

Noémi Csiki
02.02.2014

Liga Națională
Etapa 16

Luni, 3 februarie
Ora 20:10

Sala Sporturilor Tîrgu Mureș

11-4 Fișa meciului 8-7

Ultima partidă a etapei 16 aduce față în față pe vicecampioana BC Mureș și pe BCM U Pitești, o echipă mult mai periculoasă decât o arată locul ocupat în clasament.

Piteștenii tocmai au învins campioana și se pregătesc la fel de serios pentru confruntarea de la Tîrgu Mureș, care este al treilea meci greu pentru ei în tot atâtea etape (după BC Timișoara și CSU Asesoft). Mureșenii de asemenea trec printr-o perioadă în care au de-a face cu o serie de adversari puternici: elevii lui Sekulovic tocmai au suferit prima înfrângere în 10 (!) etape, la meciul restant de la Sibiu, iar după Pitești, ei urmează să înfrunte echipele din Timișoara, Oradea (restanța din tur), Ploiești.

În prima parte a campionatului, argeșenii au ieșit victorioși, cu scorul 84-74. Atunci, duelul pivoților (ex-tigrul Barro și Mladenovic) a fost foarte echilibrat din punct de vedere statistic, ambii terminând meciul cu aceeași eficiență. Partida s-a decis însă între fundași: omul meciului a fost Pankracije Barac. În partida retur, Sekulovic are mai multe opțiuni pe posturile „mici” dar probabil unul dintre cei doi conducători de joc va fi cel omis din rotație. În mod normal, Martinic ar fi arma mai potrivită pentru această înfruntare, fiind mai înalt și mai puternic decât Navickas, dar este posibil ca muntenegreanul să nu își fi revenit încă în forma maximă. În cazul în care Sekulovic va dori să apeleze la ambii jucători pentru această partidă, ar trebui să renunțe la unul dintre ceilalți stranieri apți de joc, dar acest lucru ar costa echipa la capitolul înălțime, acolo unde piteștenii stau mai bine.

Pentru BC Mureș, o victorie ar fi vitală pentru a se menține pe primele locuri ale clasamentului, unde lupta devine din ce în ce mai acerbă. În schimb, ei sunt încă neînvinși pe teren propriu în sezonul curent în LNBM, astfel o victorie a oaspeților ar însemna o premieră stagională.

Partida începe de la ora 20:10 și va fi transmisă în direct pe DigiSport. Arbitrii delegați pentru a oficia meciul sunt Alexandru Olaru, Bogdan Podar și Marius Epure, alături de comisarul FRB Marius Marinescu.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!