Stiri

BC Mureș și Benfica Lisabona, singurele formații fără victorie în faza a doua din FIBA Europe Cup

Radu Bărăian

Radu Bărăian
12.01.2017

BC Mureș Târgu Mureș continuă seria eșecurilor în faza secundă a FIBA Europe Cup, după ce a pierdut pe teren propriu în fața francezilor de la Elan Chalon, scor 66-88. Mureșenii, alături de portughezii de la Benfica Lisabona sunt echipele care din cele 4 meciuri jucate în această fază a competiției europene nu au reușit să înregistreze vreun succes. 

Trupa pregătită de Barnabas Szaszgaspar este ultima în Grupa K, suferind eșecuri pe linie cu Elan Chalon (65-101, 66-88), Gaziantep (76-90), respectiv Sodertalje Kings (68-88). De cealaltă parte, Benfica este „lanterna roșie” în Grupa P, având înfrângeri cu Lukoil Academic Sofia (72-84, 67-76), Donar Groningen (82-94) și BC Enisey (69-99). 

Totodată, vicecampioana României are a doua cea mai slabă defensivă din actuala fază a FIBA Europe Cup, primind în 4 meciuri jucate un total de 367 de puncte. Cea mai slabă defensivă o are formația slovacă, Prievidza, cu un total de 386 de puncte primite. Benfica este a 3-a la acest capitol statistic cu 353 puncte încasate. 

La polul opus, singurele formații fără eșec sunt chiar francezii de la Elan Chalon, respectiv turcii de la Demir Insaat, care însă au un meci mai puțin disputat. De menționat este faptul că, adversarii Mureșului, francezii de la Chalon, au de departe cel mai bun atac cu 377 de puncte marcate în 4 meciuri disputate. 

În altă ordine de idei, echipa franceză, Nanterre, a pierdut ieri primul meci din tot actualul sezon al FIBA Europe Cup, având acum un bilanț total de 9 victorii și o singură înfrângere, după ce în sezonul regulat a terminat cu 6-0. Maghiarii de la BC Kormend sunt cei care au pus capăt supremației franceze, reușind o victorie categorică pe teren propriu, 91-74. 

*Foto: Toth Csaba

2 comentarii la aceasta stire:
  • tzontzolino :

    re
    pai din cauza celor 2 echipe nu se va califica Cluj mai departe de pe locul 2. Nu stiu, dar BC Mures e ciudata rau ca echipa- nu isi plateste jucatorii dar totusi joaca finale, refuza participari in cupe sau cand o fac isi menajeaza jucatorii si totusi nu este penalizata iar Pitesti pt ca a ratat un meci in liga secunda e penalizata echipa mare fix cu cat era nevoie sa intre in play off.

    cu 7 ani în urmă (12.01.2017)
    • BC CSU Sibiu danb61:

      !!!
      .....daca nu aveti si voi un lungu(cu litere mici!)......

      cu 7 ani în urmă (12.01.2017)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!