Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureș și CSU Atlassib se luptă pentru a rămâne în cursa pentru playoff

Noémi Csiki

Noémi Csiki
03.03.2015

LNBM
Etapa 22

miercurti, 4 martie
ora 19:30 

Sala Sporturilor Tîrgu Mureș

10-9 Fișa meciului 9-10

În cadrul etapei a 22-a a LNBM, BC Mureș va primi vizita formației CSU Atlassib Sibiu, pentru o partidă inclusă în grila transmisiunilor în direct de către DigiSport, miercuri, de la ora 19:30.

În prezent, mureșenii sunt cei favorizați prin poziția în clasament, ei având 10 victorii în sezon, față de cele 9 ale sibienilor. Astfel, ambele echipe se văd nevoite să câștige această partidă pentru a rămâne în cursa pentru play-off, chiar dacă BC Mureș are acest mic avantaj.

În partida din tur, sibienii s-au impus cu scorul 91-78. Atunci, Matija Ceskovic a fost cel mai prolific marcator al mureșenilor; acum el se întoarce în junglă în calitate de adversar. În ultimele etape, jocul mureșenilor pare a fi pe o pantă ascendentă: de la venirea lui Prakuraitis, ei au câștigat trei paride consecutive; ce-i drept, în fața unor adversari ca Universitatea Cluj, un Asesoft cu indisponibilități și un CSM Oradea decimat. Totuși, mai ales pe faza de apărare, mureșenii par mai organizați, ceea ce poate însemna foarte mult într-o înfruntare cu o echipă ca cea a sibienilor, care se bazează mult pe potențialul individual al unor jucători talentați, și a cărei rotație nu este foarte lungă. Rămâne de văzut cum se va schimba jocul echipei pe poziția 1 după venirea lui Adrian Tudor. Tigrii beneficiază și de avantajul terenului propriu. De partea oaspeților, schimbarea pe banca tehnică este mult mai recentă: Miodrag Perisic a demisionat cu doar două zile înainte de acest meci, el fiind înlocuit de către Cătălin Vulc. În returul campionatului, Atlassib a repurtat doar două victorii: în fața Universității Cluj și, cu emoții, în fața Timbei Timișoara. 

Se anunță, așadar, o luptă grea pentru ambele tabere, dar este posibil să asistăm și la un duel al susținătorilor celor două formații. Ca urmare a conflictelor consemnate la meciul din sezonul trecut dintre BC Mureș și CSU Atlassib, măsurile de siguranță la intrarea în Sala Sporturilor pentru acest meci vor fi sporite. Arbitrii acestei partide vor fi Marius Ciulin, Mircea Epure și Ciprian Ciocan, iar observatorul FRB, Mihai Caraion.

Foto: Zsigmond Báthori

1 comentariu la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești Sasha M :

    Meci
    Sper sa bata Sibiul sa intre in lupta pentru play-off. Succes!

    cu 9 ani în urmă (03.03.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!