Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureș și Gaz Metan Mediaș se întâlnesc în prima etapa a Ligii Naționale

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
03.10.2015

Etapa inaugurală a Ligii Naționale de Baschet Masculin programează la Târgu Mureș confruntarea dintre BC Mureș și Gaz Metan Mediaș. Partida dintre cele două formații este programată pentru duminică, 4 octombrie, cu începere de la ora 18:00.

Finalista din sezonul trecut al LNBM, pornește în noua stagiunea cu un joc pe teren propriu. BC Mureș și-a păstrat antrenorul din stagiunea precedentă însă a mutat la nivelul lotului de jucători. Goran Martinic, Mareks Jurevicius, Willie Kemp și Yurii Fraseniuc reprezintă noutățile din lotul echipei mureșene.

De partea cealaltă, Gaz Metan are un nou antrenor principal în persoana fostului secund lui Mihai Popa, iar Dan Popa va fi asistentul acestuia. Vaidotas Peciukas, Robertas Grabauskas și Aleksandr Tischenko sunt noii jucători ai Gazului iar Bogdan Costa, Alin Andrieș, Dan Ioan și Cristian Corneanu sunt jucători românii înregimentați în această vară.

BC Mureș și Gaz Metan Mediaș s-au întâlnit în presezon. În cadrul Cupei Mureșul, echipa lui Audrius Prakuratis a învins cu scorul de 89-76.

Debutul oficial în noul sezon competițional a venit în Cupa României pentru cele două echipe. BC Mureș a trecut în dublă manșă de CSU Sibiu, 82-73 în deplasare, respectiv 97-73. Gaz Metan a pierdut turul de pe teren propriu în fața lui CSM-U Oradea 73-86, în timp ce returul a fost amânat.

Din 2005 până în prezent, BC Mureș și Gaz Metan Mediaș s-au întâlnit în 27 de rânduri. Formația de pe Târnava Mare are un palmares favorabilcu 15 victorii și 12 înfrângeri.

Partida din jungla mureșeană din prima etapa va fi oficiată de o brigadă de arbitrii formată din Marius Ciulin, Istvan Bertalan și Dragoș Alin.

foto: Bathori Zsigmond

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!