Stiri Cupa României Masculin

BC Mureș și Steaua decid următoarea calificată în Final Four

Noémi Csiki

Noémi Csiki
10.01.2015

Cupa României
Sferturi - Retur

sâmbătă, 10 ianuarie
 ora 18:00

Sala Sporturilor Tîrgu Mureș

  Fişa meciului  

BC Mureș și Steaua CSM Eximbank se întâlnesc sâmbătă pentru a decide care dintre cele două se califică în Final Four-ul Cupei României.

Aceasta este cea de-a cincea întâlnire dintre cele două formații în acest sezon, după ce ele au luptat și în optimile de finală ale Cupei și au jucat un meci în LNBM. Ultima partidă dintre cele două a fost turul sferturilor, care a avut loc luni la București, în urma căreia mureșenii și-au creat un avantaj de 12 puncte (79-91), pe care nu trebuie să o piardă  în această partidă pentru a reuși calificare în ultima fază al Cupei. 

Steaua a avut o primă jumătate de sezon excelentă, pierzând un singur meci în LNBM și unul în turul sferturilor Cupei, (rezultat pe care l-a întors în retur), în timp ce mureșenii au trecut printr-o perioadă nefastă, pierzând multe meciuri importante în campionat. După transferurile lui Adamovic, Gajovic și, Dykes, jocul lor pare a dat semne de îmbunătățire. Un aspect interesant este și faptul că din cele trei înfrângeri surefit de steliști în acest sezon, două au venit la întâlnirile cu BC Mureș.

Un avantaj important pe care îl are Steaua în meciurile de Cupă este prezența unor jucători români puternici, în condițiile în care un baschetbalist autohton trebuie ținut în permanență în teren.  De cealaltă parte, românii mureșenilor fac parte mai rar din rotația de bază a echipei, tocmai acest aspect poate aduce o forță în plus: antrenorul este obligat prin regulamentul specific al Cupei să ofere mai multe minute autohtonilor, astfel stranierii, care aduc de obicei forța de bază în joc, beneficiază de mai multă odihnă.

Cu siguranță, meciul care decide calificarea în Final Four se va da o luptă mare, care se va vedea în direct pe Digisport, începând cu ora 18:00.

Foto: Zsigmond Báthori

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!