Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureș și U-BT se întâlnesc luni

Paul Olar

Paul Olar
09.10.2016

Sala Sporturilor din Târgu Mureș găzduiește luni, 10 octombrie, o confruntare din etapa cu numărul III a Ligii Naționale de baschet masculin. Gazdele de la BC Mureș dau piept cu U-Banca Transilvania, într-o confruntare ce va debuta la ora 18:00.

Jocul transmis în direct la Digi Sport aduce față în față ocupantele locurilor opt, respectiv nouă, în clasament. Formația lui Barnabas Szaszgaspar se află într-un moment greu, cauzat de problemele financiare. Tigrii nu și-au primit salariile din sezonul trecut, iar o parte dintre jucători au făcut grevă în ultimele zile. Dintre aceștia, amintim piese grele precum Alhaji Mohammed, Goran Martinic, Laszlo Lazar sau Laszlo Polyak, care au refuzat să se antreneze, anunțând că nu vor juca împotriva lui U-BT dacă nu își vor primi restanțele financiare. Din informațiile existente, o parte dintre probleme s-au rezolvat, așa că sunt șanse mari ca Mohammed și compania să fie pe parchet luni seara. Până la ora actuală, BC Mureș are două înfrângeri din tot atâtea posibile, împotriva echipelor CSM CSU Oradea și Phoenix Galați.

De partea cealaltă, U-BT a disputat doar un meci în campionat. Trupa lui Mihai Silvășan s-a impus fără probleme în deplasarea de pe Bega de acum două săptămâni, încheiată la scorul de 97-82. Totodată, clujenii au disputat două tururi preliminare în Basketball Champions League. În primul, Jucan și compania au trecut de AEK Larnaca, însă ulterior au fost învinși de puternica Ușak Sportif, din Turcia. Drept urmare, gruparea clujeană va participa în FIBA Europe Cup, la fel ca BC Mureș.

Revenind asupra încleștării de luni, trebuie amintit faptul că BC Mureș și U-BT s-au întâlnit și în pregătiri, cu ocazia turneului intitulat City Cup. Atunci, BC Mureș a avut câștig de cauză, impunându-se spectaculos, după un slam-dunk pe recuperare al lui Laszlo Lazar.

Partida dintre BC Mureș și U-BT va fi arbitrată de o brigadă formată din Ciprian Stoica, Alin Faur și Dragoș Nicolae. Comisar a fost desemnat Ion Olaru.

*Foto: Andor Marton

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Târgu Mureș Mordred :

    ps
    preconizez o victorie clara U.Muresul joaca fara bani, fara chef..

    cu 7 ani în urmă (10.10.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!