Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureș Târgu Mureș o detronează pe Steaua CSM EximBank

Radu Bărăian

Radu Bărăian
09.03.2015

LNBM

Etapa 23

65-76

Sala „Mihai Viteazu” București

16-5 Statistică 12-9

Ardelenii de la BC Mureș Târgu Mureș nu le-au dat nicio șansă bucureștenilor de la Steaua CSM EximBank, pe care i-au învins chiar la ei acasă la 11 puncte diferență, scor final 76-65. Confruntarea dintre cele două combatante a contat pentru runda cu numărul 23 din Liga Națională de Baschet Masculin. 

Primele 10 minute ale întâlnirii au fost extrem de echilibrate, dar și foarte spectaculoase, cele două echipe marcând împreună nu mai puțin de 54 de puncte, scorul pe sfert fiind 28-26 pentru oaspeții din Târgu Mureș. Actul secund a fost diametral opus cu primul, nefiind nici echilibrat și fără foarte multe puncte marcate. Mai exact, elevii lui Audrius Prakuraitis și-au adjudecat cea de-a doua secvență cu un parțial de 20-13, ceea ce a făcut ca scorul la pauză să fie 48-39 pentru alb-albaștri. Apoi, după revenirea de la vestiare, Mureșul nu a mai forțat, având în față o echipă confuză, care nu a reușit să surprindă sub nicio formă echipa vizitatoare. „Tigrii” și-au adjudecat sferturile 3 și 4 cu parțiale de 16-15, respectiv 12-11, câștigând implicit confruntarea la 11 puncte diferență, scor final 76-65. 

Baschetbaliștii din Târgu Mureș și-au dominat adversarii la majoritatea capitolelor statistice, în special la aruncările de 3 puncte, acolo unde a avut un procentaj de 40% cu 6 marcate din 15 încercări, în timp ce roș-albaștri au avut doar 18% cu 3 din 17. De asemenea, oaspeții au recuperat mai bine, respectiv pasat mai bine cu 35-31, respectiv 15-10. 

Punctele mureșenilor la București au fost marcate de G. Gajovic 15, K. Dykes 14, O. Barro 13 (5 recuperări), F. Adamovic 12 (5 recuperări, 6 pase decisive), I. Ivanovic 10 (11 recuperări), V. Peciukas 8 (5 recuperări), respectiv L. Lazar 4 (5 recuperări). De cealaltă parte, pentru Steaua au punctat T. Nicoară 18 (8 recuperări), W. Amis IV 13 (6 recuperări), P. Barac 11, G. Ikonic 7, M. Paul 5 (6 recuperări), I. Drăgușin 4, L. Drca 4, M. Perry 2, respectiv I. Dodoc 1. 

În urma acestui eșec, Steaua CSM EximBank a pierdut prima poziție din LNBM în detrimentul celor de la CSU Asesoft Ploiești. Chiar dacă au un meci mai puțin disputat decât campionii en-titre, steliștii au cu 2 puncte în minus față de prahoveni, iar la capitolul meciurilor directe CSU Ploiești are câștig de cauză. Steaua are acum un bilanț de 16 meciuri câștigate și 5 pierdute. De cealaltă parte, Târgu Mureș a ajuns la cea de-a 5-a victorie consecutivă, având acum 12 victorii și 9 înfrângeri. 

Runda cu numărul 24 din Liga Națională de Baschet Masculin o duce pe Steaua la Mediaș pentru duelul cu Gaz Metan, în timp ce BC Mureș va juca pe teren propriu cu Timba Timișoara. 

*Foto: Răzvan Păsărică (sportpictures.eu)

17 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cronicaru :

    felicitari dar...
    De la anul BC Mures va constitui obiectul cercetarilor penale pt spalare de bani. Anuntul oficial se face la finalul lunii. Numai bine.

    cu 9 ani în urmă (09.03.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme:

      Proverb!
      Cainele moare de drum lung iar prostul de grija altuia!

      cu 9 ani în urmă (09.03.2015)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cronicaru :

    @tme
    Ai grija baiatul meu cu cine iti permiti sa faci glume si sa vb proverbe !!1 Eu nu te-am jignit am spus doar un adevar....e uimitor si intrebator cum un oras ca Muresul cu industria moarta in fara de AZOMURES isi permite ca din bani publici sa mentina doua echipe de top...eu nu jignesc rog aceasi atitudine dragul meu pt ca lucrez in sistemul care va face investigatia. Numai bine.

    cu 9 ani în urmă (09.03.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme:

      Ai spus doar un adevar?
      Asa,si? Si eu am spus tot un adevar! E un proverb. inestigatie placuta iti doresc.

      cu 9 ani în urmă (09.03.2015)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș thematriksz :

    @cronicaru
    O fi asa, o fi nu, vom vedea. Desi pe acelasi algpritm, cred ca puteti investiga 90% din cluburile din LNBM. Dar intreb, ce legatura are acest lucur cu victoria de azi, ori ce egatura are cu meritele echipei de pana acum?

    cu 9 ani în urmă (09.03.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe dolphin :

    bravo
    Bravo BCM ! Un meci foarte foarte important in ecuatia play-off-ului si in mentinerea moralului!
    In legatura cu alte comentarii a unor pusti de 16 ani care se ascund in spatele unor nick-uri nu prea am ce comenta... (nu pot sa cred ca in un "lucrator din sistem" poate face dezacorduri gramaticale grave de genul "intrebator"!) totusi iti trebuie minim 8 clase ca sa lucrezi chiar si la stat nu?

    cu 9 ani în urmă (09.03.2015) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @cronicaru
    Pana una alta tme a postat un proverb fara sa il dedice nimanui, daca te simti lezat este strict problema ta. Cat despre amenintari pentru presupuse jigniri aduse prin postarea unui proverb...... nu stiu daca realizezi in ce postura penibila esti pretinzand asa ceva. Pot sa inteleg ca esti frustrat de rezultatul meciului dar cred ca mergi cam departe, este vorba totusi de un sport si nu de lupte pe viata si pe moarte. Chill out cronicare si sa auzim numai de bine si de baschet.

    cu 9 ani în urmă (09.03.2015) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Sasha M :

    Greu
    Nu prea faci diferenta intre un proverb si o jignire, stai cam prost la capitolul intelegere.

    cu 9 ani în urmă (09.03.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe totalulbaschetilor :

    Ce am vazut?
    O echipa mureseana solida,care a castigat fara dubii si fara sa se intrebuinteze foarte serios,din punctul meu de vedere BCM si Energia fiind la acest moment cele mai periculoase echipe.La Steaua,multa incompetenta ca sa aduci un d-alde Drca si jaf ca sa-l platesti pe Dragusin cu 5K/luna.

    cu 9 ani în urmă (10.03.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex :

    in plus
    In plus nici Perry nu mi se pare un jucator stralucit. In ciuda mult trambitatei experiente caste a lui. L-au lasat sau dat afara pe Tudor si Everett, dar nu stiu daca au adus in locul lor ceva mai bun. Parerea mea.

    cu 9 ani în urmă (10.03.2015) Raspunde
  • tzontzolino :

    cupa
    Cum e? Jucam finala la Cupa cu voi muresenii? Echipa Muresului s-a schimbat enorm de cand au venit Adamovic si Dykes

    cu 9 ani în urmă (10.03.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex :

    poate
    Nu se stie. Nu-i exclus. Multa apa curge pana atunci pe Mures. Sa nu-l uitam nici pe Gajovic.

    cu 9 ani în urmă (10.03.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme :

    Incredibil!
    Incredibil cit de mult sa schimbat atitudinea jucatorilor mureseni dupa venirea lui Audrius(sau mai precis dupa plecarea lui Srecko) E clar ca venirile lui Admovic, Dikes si Gajovic au adus un mare plus, chiar si venirea lui tudor cred ca e benefica mai ales pentru FF Cupei Romaniei In play-off orice va fi posibil pentru ca cele opt echipe care se vor califica vor fi destul de apropiate valoric. Eu personal mi-as dori o final cu Pitestiul atit in cupa cit si in campionat

    cu 9 ani în urmă (10.03.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cione77 :

    felicitari
    multumim bc tg.mures ptr. batalia administrata stelutei.
    ploiestenii va saluta...

    cu 9 ani în urmă (10.03.2015) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Sasha M :

    Re
    Voi saluati campionatul si noi cupa.

    cu 9 ani în urmă (10.03.2015) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Sasha M :

    !
    Daca castigam cele trei meciuri ramase putem termina pe locul 3.

    cu 9 ani în urmă (10.03.2015) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Tg. MURES
    Muresenii au aratat un joc extrem de solid atat in aparare cat si in faza ofensiva unde au extrem de multe variante. Noul antrenor a reusit sa starneasca o avevarata emulatie la nivelul vestiarului si, asa cum se prezinta acum, ii vad pe mureseni chiar in finala. Ramane de vazut cum se va comporta Ivanovic in play-off fiindca are ceva antecedente...

    cu 9 ani în urmă (10.03.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!