Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureș Târgu Mureș se impune lejer în disputa cu Dinamo București

Valentin Todea

Valentin Todea
20.12.2017

BC Mureș a câștigat partida de acasă împotriva celor de la Dinamo București, scor 87-48 (30-7, 23-16, 21-9, 13-16). Elevii lui Barnabas Szaszgaspar au controlat meciul pe toată durata acestuia, neîntâmpinând probleme în fața unei formații ce nu poate emite prea multe pretenții în această ediție de campionat.

Gazdele au început în formula Norbert Steff, Jonathan Person, Dino Pita, Alin Borșa și Szabolcs Șanta, în timp ce ”terierii” au replicat prin Cristian Mâinea, Mircea Neagoe, Ionuț Zaharie, Cezar Stănescu și Cornel Cioacătă.

La jumătatea primului sfert, mureșenii conduceau deja cu 18-2, vizitatorii reușind să mai contribuie și ei la modificarea scorului de pe tabelă prin coșul înscris de la mare distanță de Cioacătă, 18-5, Person transformând și el de la 3 puncte pentru 24-5, Pita urmându-i mai apoi exemplul pentru a face 27-5. Neagoe a reușit să scuture plasa în urma unui lay-up la ultimul atac al dinamoviștilor din primul sfert, 27-7, iar Person a închis tabela după primele zece minute tot cu un coș din afara semicercului.

Sfertul secund a arătăt mai bine pentru gruparea din Capitală, însă gazdele și-au ținut totuși adversarii la o distanță considerabilă. Stăncuț a mărit ecartul la 26 de puncte după ce a marcat din spatele arcului de cerc, 40-14, iar Zaharie a reușit un slam-dunk pentru 40-16. Dinamoviștii nu au putut face față atacurilor adverse, într-o zi în care mureșenii au avut un procentaj destul de bun și din afara semicercului. Cioacătă a înscris și el de la 3 puncte, 51-21, iar la pauza mare tabela avea să indice 53-23.

Disputa din „junglă” a continuat în aceeași manieră, alb-roșii reușind cu dificultate să mai pună puncte pe tabelă. Înaintea ultimului act, târg-mureșenii conduceau cu 74-32, câștigătoarea fiind decisă încă din prima repriză.

Dino Pita a fost principalul marcator al celor de la BC Mureș Târgu Mureș cu 19 puncte, urmat de Bogdan Stăncuț cu 14 puncte. Szabolcs Șanta terminat partida în double-double, adunând 13 puncte și 13 recuperări.

Neagoe (4 recuperări, 2 intercepții) și Iliescu au marcat câte 10 puncte pentru Dinamo București, iar Cioacătă a înscris 7 puncte la care a adăugat 6 recuperări, 2 intercepții și o pasă decisivă.

*Foto: Jeffwarder

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!