Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureș are la dispoziție două partide pe teren propriu pentru a trece de SCM U Craiova și a avansa în semifinale

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
24.04.2016

BC Mureș Târgu Mureș caută calificare în semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin într-una dintre partidele 3 sau 4 ale seriei cu SCM U Craiova, care se vor disputa în „junglă”. Mureșenii au 2-0 la general după două victorii înregistrate în prelungiri în Bănie.

După ce pleca cu șansa a doua în fața oltenilor, mai ales după cele 7 înfrângeri consecutive, BC Mureș  a avut o tresărire de orgoliu și a doborât calculele hârtiei câștigând ambele partide din Bănie. Cu George Trif în postură de principal, mureșenii au avut nervii mai tari și s-a impus în ambele partide după prelungiri. Alhaji Mohammed a fost omul meciului în ambele partide, iar în cea de-a doua a fost secondat magistral și de Goran Martinic.

Pentru SCM U Craiova situația e destul de delicată și nu-și mai permit pași greșiți dacă nu doresc să părăsească lupta pentru titlu. În continuare situația lui Travis Bureau este incertă, acesta lipsind de la primele două partide din cauza faptului  că i-a expirat viza de ședere în România. Totuși din lotul Craiovei fac parte 8 jucători și în afara lui Bureau un al echipier oltean trebuie să stea în afara foii de joc.

Meciul cu numărul trei din această serie va fi condus de o brigadă de arbitrii formată din Laurențiu Grigoraș, Bogdan Podar și Dragoș Nicolae, comisar fiind domnul Ion Olaru.

Partida 3 dintre BC Mureș și SCM U Craiova este programată luni, 25 aprilie, cu începere de la ora 18:00 și poate fi urmărită în direct la Digi Sport.

foto: Csaba Toth

20 comentarii la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova b1 :

    ?
    Buuun!
    La Craiova, in prima intalnire, un 5% pentru gazde de la arbitrii. In a doua intalnire, un 5% pentru oaspeti.
    Potop de nemultumiri la adresa arbitrajului de la prima intalnire. Apoi, pentru a doua intalnire, tacere.
    Hai sa vedem arbitrajul de la Mures!
    Eu stiu la ce ne putem astepta...

    cu 7 ani în urmă (24.04.2016) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @b1
    no offence dar decat sa bati campii si sa incerci sa manipulezi lumea mai bine ai citii comentariile dupa meciul 2 si atunci ai vedea ca si dupa meciul 2 nemultumirile cu privire la arbitraj au curs garla singura diferenta fata de de cele dupa meciul 1 fiind ca de data asta ambele echipe "au beneficiat" in proportii aproximativ egale de greselile facute de arbitrii. Cat despre arbitrajul de la Mures eu nu cred ca tigrii vor avea parte de bunavointa arbitrilor dimpotriva, fiind binecunoscuta "dragostea" lui Podar fata de mureseni (in meciul cu Steaua din retur a dat o mostra din cum se poate fluiera 30% pentru oaspeti daca asa trebuie, ca sa nu mai pomenesc ca era sa fie luat la bataie de Srecko dupa un meci asemanator acum 2 ani) Prin urmare eu as spune ca mai probabil este sa vedem un arbitraj partinitor pro Craiova decat pro Mures. Totusi eu sper ca arbitrajul o bsa fie cat mai corect si cei mai buni sa invinga.

    cu 7 ani în urmă (24.04.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cld :

    Arbitraj
    Sa nu uitam ca dupa primul meci, pentru a vedea intentiile vădite de a favoriza Craiova, a fost publicat si un filmulet din ultimele minute! Am observat chiar ca pe pagina Baschet la Digisport a fost pusa si o poza a celor de la Mures, nu am vazut poze si cu cei de la Cluj, de exemplu. Au tot 2-0... In fine, suferim de teoria conspirației, asta trebuie sa fie! Oricum, Muresul putea castiga, din pacate, nu era nevoie sa se strice meciurile!

    cu 7 ani în urmă (24.04.2016) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @cid
    De fapt ce vrei sa spui? Scuze dar comentariul tau nu este foarte clar.

    cu 7 ani în urmă (24.04.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cld:

      @Oldboy
      Vreau sa spun ca nu mi se pare corect ca dupa cel de-al doilea meci sa nu mai fie făcută nicio analiza cu ultimele faze, cum a fost dupa primul... chiar daca muresenii puteau castiga, in prelungiri, arbitrii au fluierat un fault inexistent la Pantic, iar echipa din Mures a reusit sa inscrie la o singura faza 5 puncte. Mi s-ar parea normal sa nu mai intervină acesti fluierici astfel incat sa influențeze rezultatul, vreau sa vedem meciuri frumoase, fara batjocura acestor semiprofesionisti!

      cu 7 ani în urmă (24.04.2016)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova b1 :

    manipulare?
    Nu bat campii si nu manipulez pe nimeni.
    Incerc sa scriu in putine cuvinte despre chestiuni pe care le socotesc de importanta. Cine este de buna credinta imi va da dreptate ca arbitrajul a fost o data pro Mures si o data pro Craiova.
    Apoi, mai trebuie spus ca atunci cand echipele au valori atat de apropiate, arbitrajul face diferenta. In primul meci, cu tot ajutorul dat de arbitrii Craiovei, nesansa a hotarat rezultatul. In al doilea meci, ajutorul dat de arbitrii Muresului a fost suficient pentru victorie.

    cu 7 ani în urmă (25.04.2016) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @b1
    No offence dar eu cred asta faci adaca sustii ca dupa meciul 2 nu au fost plngeri fata de maniera de arbitraj. A, ca tu crezi ca s-a fluierat pro Mures este altceva, fiecare poate crede/sustine ce vrea, nu inseamna ca are si dreptate. In meciul 1 nu a fost doar o singura data cand arbirtrii au fluierat pro Craiova in momente importante ci de mai multe ori si de aceea a fost tam tam-ul mai mare. In meciul 1 arbitrii au dat de mai multe ori prilejul craiovenilor sa incheie meciul dar acestia nu au fost in stare sa fructifice acele ocazii (discutabile) deoarece, nu-i asa, arbitrii pot sa fluiere pentru tine dar nu pot baga mingea in cos in locul tau. In mecil 2 au fost multe situatii in care arbitrii au fluierat aiurea aducand deservicii ambelor echipe (parerea mea). Apropo, pentru ca au tinut cu Muresul arbitrii au eliminat din joc 3 din oamenii inalti in sfertul 4, nu-i asa? Eu te inteleg ca esti suparat dar ar fi bine sa privesti mai in detaliu toate elementele meciului inainte sa faci anumite afirmatii.

    cu 7 ani în urmă (25.04.2016) Raspunde
  • SCM "U" Craiova b1 :

    @oldboy
    Eliminarile au venit pe fondul riscului asumat de a juca agresiv. Inaltii vostri au fost pusi sa forteze. Strategia a dat roade pana la urma.
    Daca esti fericit sa crezi ca in al doilea meci s-a gresit arbitrajul in masuri identice, propun sa incheiem aceasta tema. Vedem, apreciem si procesam diferit. Nu-i mare problema...
    Hai sa vedem arbitrajul deseara. Dar in primul rand sa urmarim jocul caci acesta este marea noastra pasiune.

    cu 7 ani în urmă (25.04.2016)
    • SCM "U" Craiova Alessandro:

      Al doilea meci
      A fost furt pe fata ! Unul dintre fluierasi a fost huiduit copios in finalul primei reprize dupa niste decizii aberante. Muresenii au unitati de masura diferite, am constatat cam cat de obiectivi sunt ! Nu meritam sa castigam in meciul doi, insa in meciul unu a fost nesansa intr-un meci dominat cap-coada pana in ultimele 6 secunde, iar ei comentau ca victoria a fost meritata... Jenant de tot ! Uite-asa capeti sila fata de unii...

      cu 7 ani în urmă (25.04.2016)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova Croco :

    Totalbaschet
    De bun simt era ca astazi sa vedem pe totalbaschet.ro si antisportivul care a intors poate soarta meciului in prelungiri. Atunci,da,puteam considera ca site-ul este echidistant...
    Altfel.... haideti sa vedem meciul 3....

    cu 7 ani în urmă (25.04.2016) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș kdk :

    Diferenta
    Dacă AJ marca o libera poate scorul era 1-1. Dacă tot se zice ca acel antisportiv a adus victoria noastră în meciul 2, în meciul 1 tot o faza controversata putea sa va aducă vouă victoria la acel "fault" la AJ. Azi am impresia ca o sa avem un meci greu cu un albitraj în aceeași nota ca și ultimele 2!

    cu 7 ani în urmă (25.04.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cld :

    barro
    Cu "b", acest barro e vesnic nervos si agitat, sa mai zică cineva ca are burlacu (tot cu "b", desigur) caracter infect. Am observat ca la fiecare echipa sunt jucători lipsiti de bun simt, probabil burlacu si popescu sunt fluierati pentru ca sunt romani...

    cu 7 ani în urmă (25.04.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cld:

      Arbitraj
      Văzând meciul la tv, imi dau seama ca Mures nu ar fi castigat pe merit, sa nu imi sariti in cap, asta e parerea mea! Picior la Alhadji prima data, se fluieră la Popa, la o singura faza se tine Muresul in atac de catre arbitrii pana reusesc sa inscrie... Ori, daca si meciul asta e corect, atunci nu mai ramane nimic de zis. Felicitari suporterilor craioveni care stiu sa recunoasca cand castigam pe merit sau ajutati, sau care sunt constienti ca avem jucători cu un caracter deloc frumos si stiu sa spuna. Nu acelasi lucru il pot spune si despre suporterii altor echipe. Asta e, mergem mai departe

      cu 7 ani în urmă (25.04.2016)
    • BC Mureș Târgu Mureș kdk:

      "b" mic
      Interesant ca menționezi de Barro ca e nervos, dar motivul pt care era nervos adică faultul pe care Burlacu la făcut la Martinic nu îl menționezi. Ca că nu mai spun de celalalt responsabil cu fair play-ul de la voi, adică domnul Popescu cu un antisportiv în care si-a pus toată frustrarea. Barro cu "b" mic cum zici tu mai are pana sa îl ajungă pe Burlacu la "fair play". Numa zic!

      cu 7 ani în urmă (25.04.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cld:

      barro
      Eu stiu foarte bine jucătorii lipsiti de caracter de la Craiova, dar frumos ar fi si ca suporterii mureseni sa recunoasca, pe barro l-am observat de foarte mult timp, la fel si pe burlacu, popescu, etc. Nu doar la meciurile cu echipa craioveana si-a dat în petic, ci si cu alte echipe...

      cu 7 ani în urmă (25.04.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cld:

      Mures
      Apropo, Muresul este o echipa cu jucători pe care ii apreciez, i-am apreciat si m-am bucurat sa ii vad jucând de la un meci la altul mai bine. Ma bucur ca este o echipa frumoasa, dar sa recunoastem uscaturile... Fara supărare, nu o zic ca sa supăr pe cineva, dar daca vrem sa fim obiectivi, atunci sa fim pana la capat

      cu 7 ani în urmă (25.04.2016)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova b1 :

    q.e.d.
    S-a jucat si ultimul act Mures - Craiova 2016.
    Bucurie mare pentru Burlacu si Popescu. In sfarsit a venit vacanta. Ne luam banutii, suntem teferi, ura!!!!
    Mergeti cu bine. Trebuie sa va multumim si pentru putinul pe care l-ati facut pentru Craiova. In fond, nu va obliga nimic sa ardeti pentru aceasta echipa. Nici macar salariul. Se vorbeste prin targ de 7000 de euro pentru domnul Burlacu... Oricum, sa auzim de bine, domnilor!

    cu 7 ani în urmă (25.04.2016) Raspunde
  • SCM "U" Craiova b1 :

    meci de castigat
    Era un meci de castigat. Muresenii modesti, cu doua exceptii - Fraseniuc si Gajovic. Dar conditia ca sa castigi cu o echipa modesta este sa nu te dovedesti mai modesta ca aceasta.
    Asa cum era de asteptat, un arbitraj usor orientat pentru beneficiul gazdelor. Ca la carte, dat destul de discret dar la momentul potrivit.
    Una peste alta, FELICITARI MURES! SUCCES MAI DEPARTE!

    cu 7 ani în urmă (25.04.2016) Raspunde
  • tsc_1980 :

    BC Mures
    Fufa campionatului, aceasta pseudo-echipa, mama si tata blaturilor in LNMB a fost eliminita cu un scor de matineu de o echipa semi-desculta, si fara antrenor.
    HUj HUj Hajraaaaaaaaaaaaa!!!!

    cu 7 ani în urmă (25.04.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cld:

      Limbaj...
      Blaturi? Doar daca au facut acum cu Muresul. Echipa frumoasa a Muresului ar merita suporteri cu o exprimare decentă... Asta e, unde Dumnezeu nu da, nici omul nu cere!

      cu 7 ani în urmă (25.04.2016)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!