Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureș are prima șansă la calificarea în finală

Ionuț Greere

Ionuț Greere
30.04.2015

BC Mureș Târgu Mureș a câștigat cu scorul de 94-90 și cel de-al doilea meci al semifinalei din play-off-ul Ligii Naționale de Baschet Masculin, în compania celor de la Steaua CSM Eximbank București. Scorul pe sferturi a fost 24-27, 22-25, 24-20, 20-22.

Ardelenii conduc cu 2-0 la general și următorul joc va avea loc la Târgu Mureș, miercuri, 6 mai. Dacă mai este nevoie se va juca și meciul 4, joi, tot la Mureș.

Barro a marcat primele puncte ale partidei după o pasă decisivă a lui Ivanovic. Amis a ratat o aruncare liberă, iar Nicoară a adus pentru prima dată pe steliști în avantaj, 3-2. Primul sfert a  fost foarte echilibrat și s-a mers cap la cap în majoritatea timpului de joc. Dykes a ridicat diferența la 11-17, pentru ca finalul să aparțină bucureștenilor. Nicoară de la linia de libere și Ikonic printr-o aruncare de la distanță au redus din ecart la o singură posesie după primele 10 minute de joc, 24-27.

Peciukas a punctat pentru prima dată în a doua parte a primei reprize, însă a urmat un parțial de 6-0 pentru Steaua și elevii lui Bavcevic au trecut în avantaj, 30-29.  Adamovic marchează de două ori la rând și oaspeții au revenit la conducerea jocului. La pauza mare mureșenii au intrat cu o diferență de 6 puncte, 46-52.

Steaua începe în forță repriza secundă și gazdelerevin la conducerea jocului, după coșul de 3 puncte al lui Drca, 62-55. Totuși, presiunea rezultatului avea să aibă repercusiuni asupra roș-albaștrilor și Ivanovic egalează la 64-64. Înainte de ultimele 10 minute ardelenii se aflau în avantaj, 70-72.

În ultimul sfert oaspeții au reușit treptat să se distanțeze, iar cu 1:29 minute rămase, în urma coșului lui Peciukas, aveau un avantaj de 8 puncte, scor 88-80. O ultimă tresărire de orgoliu a steliștilor i-a adus, cu 20 de secunde rămase, la doar 3 puncte, după coșul lui Pani Barac, scor 91-88. Însă liberele lui Adamovic și Ivanovic au adus victoria echipei mureșene, scor 94-90. 

Principalul performer al învingătorilor a fost Ivan Ivanovic, care a reușit un double-double cu 21 de puncte și 12 recuperări. Filip Adamovic a reușit 20 de puncte, iar Vaidotas Peciukas 19 puncte.  De la gazde s-au remarcat Titus Nicoară cu 19 pucte și 10 recuperări și Pani Barac cu 17 puncte.

Foto: Răzvan Păsărică/sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!