Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureș bifează a 8-a victorie stagională în LNBM

Radu Bărăian

Radu Bărăian
08.01.2017

BC Mureș Târgu Mureș și-a adjudecat partida de pe teren propriu cu Dinamo București, scor final 92-80, într-un meci din cadrul etapei a 15-a din Liga Națională de Baschet Masculin. 

Sfertul inaugural al confruntării din Sala Sporturilor din Târgu Mureș a fost unul extrem de disputat și echilibrat în același timp, cu un ușor avantaj de partea oaspeților. Baschetbaliștii lui Dinamo s-au impus în primul sfert la limită, un singur punct diferență, 25-24. Actul secund a fost unul la fel de echilibrat, însă de această dată la timonă s-au aflat gazdele mureșene, care la capătul celor 10 minute de joc au izbutit un parțial de 19-16. Astfel, la pauza mare, tabela de marcaj indica un ecart de 2 puncte al gazdelor, scor 43-41. 

Pauza dintre reprize le-a prins foarte bine bachetbaliștilor de la Târgu Mureș, care au revenit pe parchet mult mai motivați, reușind să se desprindă de adversari cu ușurință. La capătul unui parțial de 22-11 în sfertul 3, BC Mureș a intrat în decisiv cu un avantaj liniștitor de 13 puncte, 65-52. În ultima parte a întâlnirii Dinamo a încercat din răsputeri să revină aproape de adversari, luptând admirabil în fața unor jucători precum Barham, Gajovic, Martinic sau Mohammed, izbutind să câștige sfertul cu 28-27, însă victoria finală le-a revenit gazdelor din Junglă, la 12 puncte diferență, 92-80. 

Capitolul statistic care a făcut diferența dintre cele două echipe în această seară a fost acela al reușitelor din spatele semicercului. Mureșenii i-au dominat clar pe dinamoviști cu un procentaj colectiv de 50% (13/26), față de 29% (5/17) cât au avut sportivii veniți din Capitală. 

Punctele victoriei mureșene au fost marcate de Andrew Barham 22 (6 recuperări), Goran Gajovic 22, Alhaji Momammed 18, Goran Martinic 15 (15 pase decisive), Szabolcs Santa 8 (11 recuperări), respectiv Ernests Kalve 7 și Dani Popescu 2. De cealaltă parte, de la Dinamo au punctat Danilo Tasic 28 (8 recuperări), Marko Sutalo 15 (5 pase decisive), Rajko Kljajevic 13, Deven Mitchell 8, Slobodan Dundjerski 6 (5 recuperări, 8 pase decisive), Cezar Stănescu 5 și Sebastian Ionescu, respectiv Marius Ciotlăuș, ambii câte 2. 

În urma acestei victorii, BC Mureș a ajuns la un bilanț de 8 victorii și 6 înfrângeri, în timp ce Dinamo a bifat a 11-a înfrângere stagională, având doar 2 meciuri câștigate. Mureșul va sta în runda următoare, însă va avea meci în Europa cu Elan Chalon, miercuri, pe teren propriu. De cealaltă parte, Dinamo București va întâlni în etapa a 16-a pe Baia Mare, în duelul ultimelor clasate. 

*Foto: Toth Csaba

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!