Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureș câștigă în ultima secundă la Târgu Jiu

Noémi Csiki

Noémi Csiki
30.11.2013

Liga Națională
Etapa 10

90-91
(30-20, 16-22, 23-22, 21-27) 

 

6-4 Statistica 6-3

Energia Rovinari și BC Mureș s-au întâlnit în etapa a zecea a LNBM, într-un meci a cărui soartă s-a decis doar în ultima secundă.

Formulele de start au fost: Watson-Troupe-Darby-Kakaroudis-Djapa, respectiv Martinic-Jelenic-Peciukas-Ivanovic-Mladenovic. Mureșenii au fost cei care au marcat primele puncte, prin Jelenic și Mladenovic, dar avantajul lor nu a durat mai mult de trei minute: de la 7-7, Darby a reușit un three-point play pentru 10-7, după care Energia a început să se distanțeze. Diferența de pe tabelă a depășit 10 puncte, dar BC Mureș s-a menținut în joc prin două coșure de trei reușite de Peciukas. Până la sfârșitul primului sfert, gorjenii și-au mărit din nou avantajul la 12 puncte, care a fost și cea mai mare diferență înregistrată la meci, diferență redusă înainte de prima pauză la 10 puncte prin cele două libere marcate de Martinic. Sfertul al doilea a debutat cu încă o triplă a lui Peciukas, urmată de o reușită a lui Brown: cei doi au înjumătățit avantajul gazdelor în mai puțin de un minut. Troupe și Darby au replicat însă repede și s-a refăcut diferența de zece puncte, care s-a menținut până la jumătatea sfertului. De la 40-30, mureșenii au reușit să revină la 42-40 după ce Mladenovic a marcat șase puncte consecutiv. După liberele transformate de Darby și Kakaroudis și coșul lui Martinic, s-a terminat prima jumătate a partidei cu scorul 46-42.

Într-un minut și jumătate de la reluarea jocului, BC Mureș a egalat la 46, dar nu a reușit să preia conducerea. Energia s-a menținut în continuare în avantaj, pe care l-a mărit până la 7 puncte. Mureșenii se confruntau și cu problema greșelilor personale: Mladenovic adunase trei în prima jumătate a meciului, iar Păltinișanu fiind absent, rotația de sub panou a mureșenilor a devenit problematică. Aproape de jumătatea ultimului sfert, Denham Brown a reușit mai multe finalizări în urma cărora BC Mureș a egalat la 80, după care nu s-a mai consemnat diferență mai mare de două puncte pe tabelă. Cu doar 13 secunde înainte de final, la scorul 88-87 pentru energia, Ivanovic a beneficiat de două libere în urma faultului comis de Djapa. El a transformat-o pe prima, egalând la 8, dar a ratat-o pe a doua, iar Jazvin nu a ezitat să recupereze și să finalizeze, asigurând Energiei un avantaj de două puncte cu 2 secunde înainte de final. Atunci, Sekulovic a solicitata ultimul timp de odihnă a meciului și în încheierea partidei, Jelenic a reușit să transfomre aruncarea din spatele semicercului care a dus scorul la 90-91 în momentul terminării timpului de joc.

Remarcații partidei au fost: Goran Martinic (23 de puncte, 6 pase decisive, 5 recuperări), Aleksandar Mladenovic (15 puncte) Vaidotas Peciukas și Ivan Jelenic (câte 14 puncte), respectiv Louis Darby (22 de puncte), Giordan Watson (16 puncte), Ermin Jazvin (15 puncte, 10 recuperări). După acest rezultat, ambele echipe au câte șase victorii în sezon.

În etapa următoare, BC Mureș se va duela cu U Mobitelco Cluj, iar Energia se va deplasa le București, pentru a înfrunte pe Steaua CSM.

12 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe vali :

    ciulin
    ce a facut aseara la targu-jiu marele arbitru ciulin este strigator la cer, ai inventat el 0.7 secunde cind oameni de la tg-mures se resemnasera cu infrangerea .asa sunt arbitri din baschet sunt sfintii ei taie ei spanzura si arbitreaza meci de meci ca ei sunt arbitri internationali si nu pot fi suspendati finca ei nu gresesc niciodata

    cu 10 ani în urmă (01.12.2013) Raspunde
  • CS Energia Târgu Jiu fan_baschet :

    fara titlu......doar tristete...
    Ceea ce s-a intamplat aseara la Tg.Jiu intrece orice limita! Asa hotie n-am vazut nici la fotbal! Echipa din Tg.Jiu este furata meci de meci, nu mai zic, asta se stie, dar ceea ce au facut hotii de arbitrii si observatorul intrece orice imaginatie! Atata suparare nu am avut la niciun meci, asa tristete nu a mai existat printre spectatorii gorjeni, pur si simplu ramai fara cuvinte la ceea ce s-a petrecut aseara!si acum ma doare sufletul de cum au pierdut cei de la Energia la Ploiesti, dar nu am zis nimic, s-a pierdut meciul si nimeni n-a comentat, dar acum deja e prea mult! Sa stabbileasca federatia cine-s echipele din play off si ordinea din clasament si Energia sa nu mai joace niciun meci, ca oricum nu conteaza,clasamentul va arata asa cum vrea frbaschet. De ce mai mergem la meciuri, in loc sa ne bucuram meci de meci, umplem sala meci de meci ca sa vedem ce? hotie la fiecare etapa din campionat? nu se mai poate! e prea mult!

    cu 10 ani în urmă (01.12.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe lucian27 :

    rusine arbitrlor
    Pentru cei care n-au avut posibilitatea sa vada meciul,va spun sincer ca ceea ce au facut arbitrii acestei partide se numeste jaf.In afara de faptul ca nu au fluierat 3 secunde si au acordat faulturi imaginare impotriva gazdelor pe finalul meciului,au furat victoria Energiei,au inventat inca 0,7 secunde pentru oaspeti cu repunere din terenul gazdelor iar parerea mea si a intregii sali este ca in 0,7 secunde nu poti pasa 5 metrii si sa si arunci la cos.Pacat ca rezultatul l-a decis arbitrajul.Sper ca FRB-ul sa vizioneze aceasta partida.Rusine ciulin ( e pacat sa-i scriu numele cu litera mare,nu merita)!!!

    cu 10 ani în urmă (01.12.2013)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex:

      0,7 sec = 2 sec.
      Din licescore rezulta ca au fost 2 sec. nu 0,7 sec. Mai bine ganditi-va de ce Nini a cerut time-out cand mai erau 50 si ceva sec (parca 51) voi aveati avantaj de 2 pct. si mingea, iar BC Mures era in penalizare. Daca lasa liber Rovinari-ul avea sansa sa se duca in fata cu 3-5 puncte si mai trecea si timpul.

      cu 10 ani în urmă (01.12.2013)
    • CS Energia Târgu Jiu abu:

      0.7 sec
      Dupa cosul marcat de Rovinari timpul a curs pana la 0. Toata banca Energiei se bucura, cei de la Mures erau tristi. Atunci intervine ciulin, trimite jucatorii la banca, se duce la masa de arbitraj, si dupa aprox. 1 min se hotaraste sa se mai joaca 0,7 sec si Muresul cere timeout. Asta este ceea ce s-a imtamplat nu ce scrie pe livescore.

      cu 10 ani în urmă (01.12.2013)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex:

      punctul pe i
      Ai pus punctul pe i: "dupa cosul marcat ... timpul a curs pana la 0". In momentul marcarii cosului trebuia oprit cronometrul. Deci Ciulin a procedat corect.
      Pt. @lucian: acum 2 ani BC Mures a pierdut in BIBL cu Rilski Sportist Samokov tot asa cu repunere din lateral in 0,6 sec ramase. Este posibil pentru ca cronometrul se porneste cand jucatorul receptioneaza mingea, nu cand cel care repune elibereaza mingea.

      cu 10 ani în urmă (01.12.2013)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș green#13 :

    bravo bcmures
    voi astia d la energia cand pierdeti mereu arbitrii sunt de vina nicidecum voi ca nu stiti sa gestionati un final de partida...
    @Lucian27...timpul in baschet se porneste cand jucatorul intra in posesia mingii nu atungi cand se afla deasupra suprafetei de joc...

    cu 10 ani în urmă (01.12.2013) Raspunde
  • CS Energia Târgu Jiu abu :

    felicitari muresului
    Sunt fan Energia si pot spune ca pana la ultima faza arbitrajul a fost OK din punctul meu de vedere. Dar acolo cum au stabilit ciulin si observatorul ca mai sunt 0.7 secunde nu pot sti. Daca aceasta decizie a fost corecta atunci nu avem de ce ne plange, pentru ca apoi totul a fost regulamentar: timeout Mures, repunere din zona de atac si aruncarea lui Jelenic. Greseala noastra a fost ca ne-am aparat prost la ultima faza si le-am oferit o aruncare necontestata. Altfel a fost un meci foarte bun si spectaculos si putem sa acceptam si infrangerea cu conditia de a invata ceva din ea.

    cu 10 ani în urmă (01.12.2013) Raspunde
  • CS Energia Târgu Jiu fan_baschet :

    pt green13
    unde ai mai vazut tu ca s-a plans cineva dupa un meci pierdut al Energiei? chiar nu va e rusine? vrei sa-ti spun cum favoritii tai au fost ajutati aseara, pe fata? nesimtitul de ciulin l-a eliminat repede pe djapa dandu-i a 5-a greseala la un fault care n-a fost si cum s-a facut ca nu vede faulturi clare facute de ivanovic si mladenovic???? asa ca nu te pronunta daca n-ai vazut! eu n-am acuzat muresul de asta nu inteleg de ce ai sarit tu sa aperi arbitrii? aaaaaaaaa, stii ca favorizeaza muresul si te-ai simtit dator sa-i aperi sau de ce? arata-mi, repet, dupa ce meci pierdut de Energia ne-am plans noi de arbitraj. Cu sibiul nimic, cu cluj nimic, cu asesoft nimic si, slava Domnului, am fi avut motive. Asa ca, vezi-ti de treaba si stai in banca ta! Repet: n-am zis nimic de bc mures, desi ar fi trebuit si sari tu cu gura si spui ca ne plangem noi la orice infrangere.

    cu 10 ani în urmă (01.12.2013)
    • BC Mureș Târgu Mureș green#13:

      .
      pe parcursul anilor mereu va-ti plans nu zic neaparat in sezonul asta...noi navem nevoie sa aparam arbitri mai ales pe ciulin pt ca sezonu trecut ne-a furat de un titlu!
      am fost la mai multe meciuri in Tg.Jiu din Mures si am vazut cum reactioneaza fanii energiei la orice abatare fluierata impotriva lor de aia am zis k mereu va plangeti

      cu 10 ani în urmă (02.12.2013)
    Raspunde
  • CS Energia Târgu Jiu airjordan :

    arbitri
    icsabex a zis "Ai pus punctul pe i: "dupa cosul marcat ... timpul a curs pana la 0". In momentul marcarii cosului trebuia oprit cronometrul. Deci Ciulin a procedat corect. "; poate ai dreptate, dar nu trebuie sa "masori" cu aceiasi unitate? Ca sa intelegiti mai bine la sfirsitul primei reprize (sfertul 2) au inscris muresenii cand mai erau aproximativ 3 secunde, iar cronometrul a curs fara sa se opresca. Atunci de ce nu a intervenit "marele" arbitru Ciulin sa acorde cele 3 secunde gorjenilor??????? Sau trebuie sa "procedezi corect" doar cu unii? Asta este doar un aspect referitor la arbitraj, fara sa ma mai leg de multe altele.
    Referitor la cele spuse de green13 sa sti ca in acest sezon Energia a pierdut cu Sibiul (casa), si asta au facut-o pe mana lor. Dupa acel meci nimeni nu a comentat arbitrajul.
    Ca o concluzie consider ce s-a intamplat aseara la Tg.Jiu este un precedent periculos pentru baschet.

    cu 10 ani în urmă (01.12.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Intotdeauna la final si arbitrii sunt mult mai atenti cu secundele decat in rest pt ca nu e corect sa irosesti nicio sansa, a niciunei echipe. S-a marcat cosul si nu era timpul expirat, atucni mergi la masa si mai dai undeva sub o secunda...e o chestie care se intampla aproape la orice meci tensionat si cu final foarte strans. Energia se apara foarte prost...ala primeste mingea liber si arunca foarte repede si tot liber. I-au facut din 2 blocaje, de toata apararea s-a dus dracu. Daca Peciukas repune, oare cine e primul vizat sa arunce? Ghici ghicitoare, ghici...Nea Nini si-a pierdut un pic luciditatea, ca altfel era o chestie logica.

    cu 10 ani în urmă (02.12.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!