Stiri Cupa României Masculin

BC Mureș câștigă clar prima manșă din sferturile cupei în fața lui SCM U Craiova

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
10.01.2016

BC Mureș Târgu Mureș nu a stat la discuții cu SCM U Craiova în partida tur din cadrul sferturilor de finală ale Cupei României. După primul meci, jucat în „junglă”, elevii lui Audrius Prakuraitis și-au asigurat un avantaj important înaintea returului care se va desfășura pe 14 ianuarie la Craiova.

Echipa gazdă a preluat inițiativa încă din start. După ce au luat pulsul adversarilor, mureșenii s-au dus la 7 puncte diferență, 16-9, grație jocului ofensiv al lui Polyak și Mohammed. Diferența s-a menținut până în ultimul minut al actului inaugural, după care Djurasovic cu 2 libere a stabilit scorul după 10 minute 24-29 pentru BC Mureș. Pentru Craiova, Djordje Micic a evoluat doar 5 minute în primul sfert și apoi nu a mai revenit până la final. Sfertul secund a fost unul mai echilibrat, însă oaspeții au amenținat o singură dată avantajul gazdelor, exact la jumătatea sfertului cân Vlad Negoițescu a făcut ca diferența dintre cele două echipe să fie minimă 35-34. BC Mureș a remontat avantajul, însă scorul primei reprize a fost stabilit tot de un oltean, Aaron Johnson cu o triplă a închis prima parte a meciului, scor 46-41 pentru BC Mureș.

După pauză a fost rândul lui Goran Martinic să iasă la rampă. Muntenegreanul a terminat cu 0 puncte prima repriză, însă s-a revanșat în startul celei de a doua. Martinic și-a trecut 9 puncte în cont după trei coșuri de 3 puncte și avantajul „tigrilor” creștea, 59-45. Craiova a fost destul de timidă atât în apărare cât și în atac și nu a găsit răspuns pentru mureșeni, care-și duceau avantajul la 19 puncte înaintea ultimului sfert, scor 69-50. Djurasovic s-a lovit în sfertul trei și nici el nu a mai revenit pe parchet până la final. Mureșul și-a continuat marșul și un nou coș de la distanță a lui Martinic a dus scorul la 77-46. Radenko Pilcevic nu a fost de acord cu desfășurarea partidei și a marcat 8 puncte la rând pentru Craiova în mai puțin de un minut și jumătate. Run-ul fundașului craiovean nu i-a trezit și pe colegii săi, iar BC Mureș și-a refăcut avantajul  până la final, când s-a impus în fața lui SCM U Craiova cu scorul de 89-70.

Goran Martinic a fost cel mai bun marcator al gazdelor cu 19 puncte, lângă care a adăugat 4 recuperări și 3 pase decisive. Laszlo Polyak a făcut un joc excelent, încheiat cu 17 puncte, 6 recuperări și 7 pase decisive.  Alhaji Mohammed a contribuit și el cu 15 puncte, iar Yuri Fraseiuc cu 14.

Radenko Pilcevic a fost cel mai bun jucător al Craiovei cu 24 de puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive. Bogdan Popescu a terminat cu 13 puncte și 4 recuperări, iar Aaron Johnson a fost în double-double, 10 puncte, 11 pase decisive și 3 recuperări.

foto: Csaba Toth

13 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe anticariat1968 :

    Foarte greu ...
    Sa castigi cu un lot si asa "subtire" cand ai trei accidentati: Bozovici , Micic , Djurasovic. Exista un zvon ca Bozovic nu va mai aparea la Craiova ?!?!

    cu 8 ani în urmă (10.01.2016)
    • SCM "U" Craiova blue ray:

      ...
      La cum le-au intrat aruncările de 3 mureșenilor, nici cu cei trei în mare formă nu câștigam azi.

      cu 8 ani în urmă (10.01.2016)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex :

    Poopescu
    Poate mai era o sansa pt CSM U daca Popescu nu strica atmosfera pe banca - dupa accidentarea lui Micic era sa se bata cu acesta. Negoitescu a reusit doar sa-l calmeze. Apoi, colac peste pupaza, l-a accidentat si pe Djurasovic. Din neatentie.

    cu 8 ani în urmă (10.01.2016) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Adio Cupa!
    O sa incerc sa punctez doar esentialul,amanuntele sunt chiar irelevante in situatia data:
    1)Felicitari gazdelor,au avut o seara magica,dar si determinare pe masura.
    2)Am sperat,dar degeaba,ca maturitatea lui Catalin va reusi sa-i domine temperamentul.Cand isi pierde cumpatul face gafe la foc automat si mai grav,transmite starea lui de nervozitate intregii echipe,alegandu-se praful.
    3)Pentru toate disfunctiile inerente aparute intr-o echipa,principalul leac este antrenorul,de la jocul propriu zis pana la reactiile jucatorilor.Uneori ii iese,alteori mai putin,dar de obicei face ceva.Al nostru insa nu face nimic,niciodata!A,ba face ceva,intotdeauna,se mira si isi contempla imperturbabil neputinta,pozand intr-un geniu neinteles.Imi pare rau ca a plecat Arsic,acum avem fara echivoc cel mai prost antrenor din liga!Multumim!

    cu 8 ani în urmă (10.01.2016) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș zoli4ever :

    Despre Polyak si Craiova
    In primul rand imi cer scuze anticipat, dar nu am mai vazut asa o echipa antipatica de mult mult timp. Jucatorii de la craiova aproape s-au batut intre ei, comentau la rand la fiecare arbitru la fiecare faza, strigau unul la altul pe teren, si in acest timp nici nu au mai jucat nimic. Johnson este un jucator extraordinar, dar antrenorul si restul jucatorilor...

    Cat despre cei care l-au critizat pe Polyak si ziceau ca nu are ce cauta intre jucatorii cu nume mare in Romania:
    -Polyak a dat mai multe puncte, a avut eficienta mai bune, si statistici mai bune per total, decat Popescu, Negoitescu, Stanescu si renumitul Burlacu toti la un loc.

    cu 8 ani în urmă (11.01.2016)
    • CS Politehnica Iași un moldovean:

      Deplasat
      Comparatia cu Popescu si Burlacu este cel putin deplasata. A prins si Polyak jumatate e meci bun si ati inceput sa-l ridicati in slavi. Mai vedem... In ultimele 2 meciuri de campionat nu a facut nimic si era mai mult pe jos. Multi jucatori romani,care joaca putin si nu au aport statistic deosebit, primind minute multe in cupa s-au remarcat : Pasca, Chirof, Stancut , etc.
      Daca Polyak este un nume mare intre jucatorii campionatului romanesc, asa cum afirmati,cred ca urmarim sporturi diferite

      cu 8 ani în urmă (11.01.2016)
    • BC Mureș Târgu Mureș zoli4ever:

      .
      Am facut comparatia doar din punctul de vedere a acestui meci. Vreau doar sa inteleaga si altii, ca acest jucator este foarte tanar, si are potential mare...

      PS. Antrenorul muresului nu numai in cupa ii acorda minute semnificative, ci chiar si in cele mai grele meciuri.

      cu 8 ani în urmă (11.01.2016)
    • BC Mureș Târgu Mureș kdk:

      Polyak
      Ieri Polyak a făcut poate cel mai bun meci al lui din sezonul acesta. Chiar și atunci când nu ii merge jocul se vede ca se straduieste sa o facă cat mai bine. Mie unul îmi place, și nu o zic pe că sunt suporter al Mureșului, vede progresul la el! Nu este el un nume mare în baschetul romanesc și evident ca nu se poate compara cu Burlacu și Popescu pentru ca nu are experienta lor, dar cine știe poate în viitor dacă muncește și este serios o sa putem sa îl comparam cu ei. Hai Bc Mureș!!!

      cu 8 ani în urmă (11.01.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe totalulbaschetilor:

      Polyak
      Evident ca facut cel mai bun joc al sau,evident ca nu poate fi comparat cu Popescu sau Burlacu( la nivelul ultimului nici nu va ajunge vreodata),dar nu-i nici pe departe asa slab cum il vad unii.Ba chiar,opinie personala,este peste Aktas,Pasca,Petica,Dragos Andrei,Rosu,Tudor Gheorghe,Negoitescu,Stancut si multi altii care prind minute meci de meci.

      cu 8 ani în urmă (11.01.2016)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova adiro :

    Antrenor
    Problema la noi este antrenorul,pt ca el este cel care trebuie să întrețină o atmosferă pozitivă la echipă.Starea de nervozitate este normal să apăra mai ales la jucatorii "batrani" atunci când adversarilor le intră totul și ție nimic.Părerea mea este ca ar trebui încercat și cu un antrenor român...

    cu 8 ani în urmă (11.01.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe horia_craiova :

    PROBLEMA ?
    Dupa cum am mentionat de cateva luni de zile incoace, lucru remarcat si de ante-scriitori problema la SCM este cuplul de comici, care isi spun antrenori. Problema a fost corect si in detaliu infatisata mai sus asa ca nu o sa o mai dezbat aici, ci doar intreb : "CINE TREBUIE SA II TRIMITA URGENT PE ACESTI COMICI ACASA ? Raspunsul este foarte simplu : "CINE I-A ADUS !!!!
    Adica "managerul din umbra" domnul TOMA MARIUS.
    De ce nu o face ?
    La aceasta intrebare se stie raspunsul, dar este interesant cum acelasi manager face "joc de glezne" si se face ca nu intelege situatia, pentru a prelungi cat mai mult posibil actuala stare de lucruri. Mai mult decat atat ar trebui si el sa plece (asa cum a mai facut-o anul trecut, atunci simtind din timp pericolul dezastrului - atat la feminin cat si la masculuin - revenind apoi din toamna pe cai mari, dar cu aceleasi idei putine si fixe.
    In aceste conditii sa ne mai miram de atmosfera de la echipa ???? Este oglinda perfecta a starii acestei echipe, ajunsa pe un butoi de pulbere...

    cu 8 ani în urmă (11.01.2016) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Alessandro :

    Amatorism
    Nu avem antrenor de valoare, poate vine Hristu Sapera la noi... Nu avem pivot ! avem jucatori care fac umbra pamantului degeaba, gen Cezar Stanescu, nu aduce nimic in plus echipei, atunci de ce-l tinem ??? Nu inteleg de nu joaca deloc Damian, care pe mine m-a impresionat, Travis parca are o viteza in minus sub panou, pe vremuri nu putea fi capacit, acum tremuri pana o baga in cos, Johnson nu-l joaca asa cum il juca Dzambic mai demult, desi are calitati evidente de pasator si sunt curios cine trebuie sa-i traseze schemele...etc...etc... Incepem sa luam si noi masurile necesare pentru a schimba lucrurile in bine ??? A fost o umilinta meciul de aseara...

    cu 8 ani în urmă (11.01.2016)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      @Alessandro
      Nota zece!Partea buna din tot raul este ca joi la retur vom vedea copiii la lucru,minute bune,impotriva unui adversar foarte puternic,bafta!









      cu 8 ani în urmă (11.01.2016)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!