Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureș câștigă la Timișoara grație unui sfert 3 foarte bun

Radu Bărăian

Radu Bărăian
29.10.2015

Vicecampioana en-titre, BC Mureș Târgu Mureș, s-a impus pe terenul ultimei clasate, BC Timișoara, scor final 78-66, după ce singura echipă din campionat fără victorie la activ a făcut o primă repriză foarte bună. Duelul dintre finalistele din sezonul trecut al Cupei României a contat pentru etapa cu numărul 5 din LNBM.

Gazdele de la BC Timișoara au început curajos partida, fiind la conducere pe toată durata sfertului inaugural. Bănățenii și-au adjudecat sfertul cu un parțial de 19-14. Amfitrionii au început bine și actul secund, însă, treptat mureșenii au început să revină pe tabela de marcaj, câștigând sfertul 2 cu 20-14. Astfel, la pauza meciului, tabela din Sala „Constantin Jude” indica un punct în favoarea oaspeților, scor 34-33. 

Totuși, după revenirea de la vestiare, vicecampionii s-au trezit, reușind să de-a de pământ în sfertul 3 cu o echipă măcinată de probleme, scorul parțial al secvenței fiind 21-9. La intrarea în actul decisiv, BC Mureș avea un avantaj de 13 puncte în fața bănățenilor, scor 55-42. Ultimele 10 minute de joc au fost foarte spectaculoase și echilibrate, sfertul revenind timișorenilor cu 24-23, însă victoria finală s-a îndreptat spre Târgu Mureș, aceștia câștigând partida la 12 puncte diferență, scor final 78-66. 

Cel mai bun jucător al Mureșului a fost Mareks Jurevicius, autor a 22 de puncte, 6 recuperări și 5 pase decisive, acesta fiind urmat de Ousmane Barro cu 15 puncte (6 recuperări), Goran Martinic 12 (6 recuperări, 6 pase decisive), Goran Gajovic 10 (5 recuperări), Iuri Fraseniuc 7 (6 recuperări), Laszlo Polyak 5, Willie Kemp 4, respectiv Laszlo Lazar 3. De cealaltă parte, din lotul Timișoarei, Kentwan Kenneth Smith a terminat cu 13 puncte, Ivan Jelenic 12 (5 recuperări), Dalibor Djapa 11 (5 recuperări), Pavle Reljic 11, George Toth 8, Filip Zekavicic 6 (5 recuperări) și Zoran Milencovici 5. 

BC Mureș a ajuns la un bilanț de 3 victorii și 2 înfrângeri, în timp ce Timișoara a pierdut toate cele 5 partide disputate. În runda următoare, ardelenii de la Târgu Mureș vor sta, partida cu Steaua fiind amânată, în timp ce Timișoara va primi în propriul fief vizita celor de la U-BT Cluj.  

*Foto: Haltnagy Zsolt

4 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    ivanovic
    ce-i cu ivanovic? stie cineva de ce lipseste?

    cu 8 ani în urmă (29.10.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe xdm73 :

    Ivan
    =accidentat usor

    cu 8 ani în urmă (29.10.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme :

    Oradenii
    Se pare ca unii dintre suporterii oradeni stiu mai bine ce e cu ivanovici

    cu 8 ani în urmă (29.10.2015) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ts_cata :

    ...
    Se pare ca pe tme iar il mananca undeva de Oradea. Parca am convenit ca nu mai vorbesti despre Oradea pana nu aduci faimoasele dovezi promise. Si Da, la Mures sunt probleme cu banii, sunt salarii neplatite.

    cu 8 ani în urmă (30.10.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!