Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureș câștigă primul său meci în noul sezon al LNBM

Noémi Csiki

Noémi Csiki
05.10.2014

LNBM
Etapa I

89-68
(21-9, 23-23, 26-18, 19-18) 

Sala Sporturilor Tîrgu Mureș



 1-0 Statistica  0-1

Întâlnirea dintre BC Mureș și Gaz Metan a adus prima victorie a mureșenilor în LNBM în noul sezon.

Mureșenii au început cu Sinadinovic, Barro, Peciukas, Emile și Ivanovic, iar Gaz Metan a intrat în teren cu Popa, Nikolic, Durkovic, Pustavhar și Siladji.

Tigrii au început în forță cu un 7-0, după reușitele lui Peciukas și Barro. Medieșenii au înscris primul coș din acțiune doar în minutul patru. La sfârșitul primului sfert gazdele aveau un avantaj promițător (21-9), iar Gaz Metan avea o problemă mare cu ratările. Bilanțul lor la sfârșitul primului sfert a fost de un singur coș de la distanță marcat (de Solopa) din 13 încercări. Al doilea sfert a început mult mai bine pentru oaspeți, care au redus din diferență în timp ce Sinadinovic, Peciukas și Barro erau pe bancă. După ce aceștia au reintrat în teren, BC Mureș a restabilit avantajul de 12 puncte. La pauză, tabela arăta 44-32.

În primele minute după reluarea jocului, mureșenii s-au dezlănțuit și au ajuns la un ecart de 20 de puncte (53-33), moment în care medieșenii au solicitat un timp de odihnă. Totuși, BC Mureș și-a continuat asaltul. Sfertul trei a fost cel cu cele mai multe puncte marcate de gazde (26), dintre care jumătate au venit din mâna lui Ceskovic. De cealaltp parte, Solopa a reușit 8  puncte din cele 18 marcate de Gaz Metan. Soarta partidei fiind ca și decisă, ultimul sfert a fost echilibrat. La BC Mureș, au intrat în teren și cel mai tânăr jucător, Csongor Barabási, respectiv veteranul Cristian Jakab.

Scorul final al întâlnirii a fost 89-68, după un meci dezechilibrat, dar spectaculos.

La Gaz Metan, Doug Plumb și Gediminas Navickas au rămnas pe bancă, în timp ce la BC Mureș, a absentat Vlad Corpodean, iar László Lázár a jucat mai puțin de două minute.

Principalii performeri ai mureșenilor au fost Matija Ceskovic (21 de puncte, 5 pase decisive), Ivan Ivanovic (17 puncte și 8 recuperări) și Vaidotas Peciukas (14 puncte și 5 recuperări), iar pentru Gaz Metan Nikola Siladji a reușit 27 de puncte și 9 recuperări, iar Aliaksandr Pustahvar, 14 puncte și 9 recuperări.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!