Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureș cedează în fața echipei din Pitești

Noémi Csiki

Noémi Csiki
19.10.2014

LNBM

Etapa III

78-85
(20-20, 17-24, 22-13, 19-26) 

Sala Sporturilor Tîrgu Mureș

1-2 Statistica 1-1

BC Mureș a pierdut în fața celor de la BCM U Pitești în meciul contând pentru etapa a treia a LNBM, cu scorul 78-85.

Cele două formații au început cu formulele Barro, Peciukas, Ivanovic, Ceskovic și Emile, respectiv Sutalo, Orbeanu, Ross, Kovac și Milosevic.

Scorul a fost deschis după aproape două minute, prin reușita de la distanță a lui Sutalo, care a marcat și al doilea coș al partidei. Gazdele au egalat la 5 prin Ivanovic și Peciukas, și scorul a continuat să se mențină strâns. Peciukas, și Ivanovic, respectiv Sutalo și Pilcevic au fost principalii marcatori ai primului sfert, încheiat la egalitate (20-20), în care mureșenii nu au marcat niciun coș de la distanță. În prima parte a sfertului doi, piteștenii au reușit un run de 0-9, prin Milosevic, Ross și Sutalo, prin care și-au creat un avantaj (28-34) pe care l-au menținut până la pauză. Ecartul lor a atins pragul de 10 puncte după un three-point play al lui Faber (32-42), după care a urmat o triplă a lui Sinadinovic și două libere marcate de Pilcevic, iar același Sinadinovic a stabilit scorul pauzei la 37-44.

După reluarea jocului, Sutalo a readus avvantajul de 10 puncte printr-o reușită de trei, însă până la mijocul sfertului, diferența a scăzut la doar două puncte, după ce BC Mureș a reușit un parțial de 12-2, cu ajutorul lui Peciukas, Sinadinovic și Emile. Egalarea a venit după două coșuri consecutive ale lui Barro (53-53), și mureșenii au trecut în avantaj, dar nu au reușit să se distanțeze, iar înainte de sfetul decisiv, tabela arăta 59-57. Peciukas a fost cel care a marcat primele puncte al sfertului patru, dar balanța s-a înclinat din nou în direcția oaspeților după coșul lui Fraseniuc din minutul 33 (63-64). După ratările de la distanță ale lui Sinadinovic și Peciukas, Fraseniuc a adăugat încă două puncte, după care au urmat două libere reușite de Peciukas și un coș de trei al lui Ross. (65-69). Avantajul piteștenilor s-a menținut până în ultimul minut, când Sutalo a reușit încă o triplă, și a trasformat și liberele acordate după un fault, asingurând victoria în mare proporție cu mai puțin de 30 de secunde rămase din joc, când Sekulovic a solicitat un timp de odihnă la scorul 73-79. A urmat un coș rapid al lui Ivanovic, marcat de la disatnță, dar în valoare de doar două puncte, pentru că extrema mureșeană a călcat linia de 6.75. Ross a marcat patru libere consecutive. Ceskovic a redus din diferență printr-o liberă (76-83), după care a venit încă un fault tactic al gazdelor, însă Pilcevic a transformat și aceste aruncări libere. Astfel, piteștenii au terminat partida cu un procentaj de 100% la aruncările de la linia de pedeapsă, iar ultimul coș, al lui Ceskovic, a stabilit scorul final la 78-85.

Dintre piteșteni, cinci jucători au terminat cu o eficiență de peste 10. Stevan Milosevic a reușit un double-double cu 12 puncte și 11 recuperări, Yuri Fraseniuc, Radenko Pilcevic și Ronald Ross au adăugat câte 13 puncte, iar principalul marcator a fost Marko Sutalo, cu 20 de puncte. La BC Mureș, Ousmane Barro a terminat în double-double, cu 11 puncte și 14 recuperări, Vaidotas Peciukas a fost principalul marcator cu 19 puncte, Edi Sinadinovic a contribuit cu 16 puncte, iar Matija Ceskovic cu 15.

Foto: Zsigmond Báthori

9 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe canguru :

    Milosevic
    Foarte bun transfer pentru Pitesti pivotul Milosevic.
    Sezonul trecut a terminat in double double pe medie in Georgia si se pare ca merge pe aceeasi linie.
    Ieri a avut 100% procentaj la aruncari.

    cu 9 ani în urmă (19.10.2014) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Gabitzu01 :

    da
    Da, Milosevic e un câștig, însă punctele tari sunt Sutalo și Pilcevic, jucători foarte preciși. Din păcate, se pare ca transferul lui Faber e o deziluzie

    cu 9 ani în urmă (19.10.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe canguru:

      re
      Pai Sutalo este fundas de lot national, eu ma asteptam sa fie "scula" dar in ceea ce-l priveste pe Milosevic chiar eram curios daca o sa mearga la fel de bine ca in Georgia avand in vedere ca acolo este putin mai slaba liga.
      Oricum, echipa buna la Pitesti, jucatori de system, fara vedete, bravo Hristu

      cu 9 ani în urmă (19.10.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex :

    Da
    De acord cu Gabitzu01, este bun Milosevic, dar marele plus fata de sezonul trecut este Sutalo si Pilcevic. Faber este mare, pare atletic, dar aseara nu a impresionat. Bravo pt jocul de ieri.

    cu 9 ani în urmă (19.10.2014) Raspunde
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    Bc Mures
    Ce se intampla cu Muresul ?

    cu 9 ani în urmă (19.10.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș bigiuly :

    Srecko!!!
    Eu nu am înțeles de ce Srecko nu a cerut nici un time_out în rep. 2 pana înainte cu 28 sec. de final. Nu avea nimic de zis? Asa bine mergea jocul mureșenilor?

    cu 9 ani în urmă (19.10.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș erebus :

    deci...
    sa analizez:
    uitandu-ma inapoi la declaratia lui Sekulovic inainte de meci, aici :http://bcmures.com/stiri_divA.php?mod=detal&id=775
    pot spune ca aproape nici o schimbare nu s-a observat comparativ cu meciul cu Craiova. Aceeasi abordare, acelasi dezinteres din partea jucatorilor (doar la 'indemnul' suporterilor din sfertul 3 s-au trezit parca, dar si acela a fost doar un scantec, nimic mai mult. Multe greseli individuale si putine faze elaborate in atac!
    Mai multi jucatori sunt sub media evolutiilor lor din trecut, din pacate, din motive necunoscute, pentru mine.
    Pitestiul, din pacate ca trebuie s-o spun, a meritat victoria, a vrut-o mai mult! Este o echipa simpatica, un grup unit, care se lupta pentru fiecare minge, m-a impresionat Sutalo, adica are si individualitati! Cel mai mare merit il are Sapera, care, ca si anul trecut, a reusit sa formeze un grup competitiv.
    Este foarte clar pentru mine ca Sekulovc a pierdut lupta tactica cu antrenorul advers!

    Sunt curios de continuarea acestui start dezastruos pentru noi!

    cu 9 ani în urmă (19.10.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș erebus :

    poate ca ...
    Sezonul viitor, in loc de 3 jucatori de la Pitesti ar trebui sa aducem antrenorul !!!

    cu 9 ani în urmă (19.10.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cronicaru :

    dada
    Oricum nu aveti nici o sansa impotriva Asesoftului...sunt prea buni...prea completi.

    cu 9 ani în urmă (19.10.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!