Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureș cedează în fața orădenilor la ultimul lor meci amical din presezon

Noémi Csiki

Noémi Csiki
20.09.2014

BC Mureș Tîrgu Mureș și-a prezentat lotul în mod oficial în fața suporterilor și a jucat un meci de pregătire împotriva celor de la CSM Oradea astăzi (sâmbătă) de la ora 18:00.

În fața publicului iubitor de bachet, lotul complet al echipei gazdă a debutat în următoarea formulă:

4 Csongor Barabási
5 Edi Sinadinovic
6 László Polyák
7 Ousmane Barro
8 Andrei Căpușan
9 Vaidotas Peciukas
10 Ivan Ivanovic
11 Sammy Lee Emile
12 Adrian Oprea
13 Vlad Corpodean
14 Cristian Jakab
25 Matija Ceskovic
33 László Lázár 

A fost prezentat și lotul echipei de Liga1 , iar cei mai mici sportivi ai clubului, născuți în 2005-2006,  au jucat un scurt meci demonstrativ în pauza meciului.

Înfruntarea dintre formațiile medaliate cu bronz, respectiv argint în sezonul trecut a fost câștigată de formația vizitatoare, care a început în avantaj (1-6 după 5 mminute de joc). Mureșenii au egalat până la sfârșitul sfertului și au trecut la conducere în al doilea act. Elevii lui Achim însă au revenit în a doua jumătate a partidei și după un sfert trei foarte reușit (12-30) s-au menținut în avantaj până la finalul întâlnirii.

Scorul final al meciului a fost 79-86 (16-16, 31-21, 12-30, 19-20). La CSM Oradea, Subotic și Guțoaia au absentat, iar BC Mureș a jucat fără Polyák.

La CSM, s-au remarcat Marcus Hattam (12 puncte, 6 recuperări, 6 pase decisive și 6 intercepții) și Radovan Markovic (17 puncte, 4 recuperări și 5 pase decisive), în timp ce pentru mureșeni, Ousmane Barro a fost cel mai eficient (9 puncte și 9 recuperări), iar principalul marcator a fost Vaidotas Peciukas (16 puncte).

Pentru ambele echipe, sezonul oficial va începe vineri cu primele meciuri din Cupă: BC Mureș va primi vizita Stelei CSM Eximbank, iar CSM Oradea va găzdui meciul împotriva CSU Atlassib Sibiu.

10 comentarii la aceasta stire:
  • BC Mureș Târgu Mureș mariuscalin :

    concluzii de amator
    Avem 13 jucatori in lot, dar:
    - Jakab, Oprea si Barabasi nu prind niciun minut; probabil si Polyak va fi in aceeasi situatie; nu am inteles de ce sunt adusi in lot daca tot nu sunt folositi deloc
    - Corpodean si Capusan vor prinde 1-2-5 minute, dar sunt mult sub nivelul celor de anul trecut (Jucan, Lupusavei, Paltinisanu); Lazar poate va prinde mai mult, dar cand Barro va avea 3-4 greseli, va fi jale
    - asa ca ramanem cu Ivanovic, Edi, Ceskovic, Peciukas, Emile si Barro - adica 6 jucatori ce chiar joaca

    In plus, scheme noastre sunt una - facem cum facem sa tragem de 3 pct si poate ne intra.

    Daca va fi obligatoriu cu 1 jucator roman de parchet, nu cred ca va fi grozav pentru noi.

    Nu stiu unde sunt Baczo si Steff, nu neaparat ca ar fi fost o solutie, dar cred ca dupa 1-2 sezoane in care sa joace meci de meci cateva minute ar fi putut sa ne ajute.

    cu 9 ani în urmă (20.09.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș razvanmel :

    @mariuscalin
    nu sunt de acord cu tine - varianta Barro -Lazar este oeste cea de anul trecut,Lazar e mai rapid,maimobil ,se apara bine,recupereaza si e in crestere ca e f tanar .
    Capusan este cam la fel cu Juci ,nu se apara asa eficient dar marcheaza mai mult ,poate conta si in atac ,e in crestere
    Corpodean este f tanar dar sunt convins ca va avea evolutii bune,recupereaza,se apara mai mult ca Lupu,patrunde ,arunca binisor de 3 nu este jucator de o faza
    azi au prins o zi proasta,au fost prea relaxati dar eu zic ca echipa este mai buna,mai echilibrata ca cea de anul trecut-banca este mult mai lunga !
    vedem - din infrangeri inveti mai mult cateodata !

    cu 9 ani în urmă (20.09.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș mariuscalin :

    @razvanmel
    Doamne ajuta! Problema mea majora este ca Sekulovic joaca doar cu 6-7 jucatori. Ceilalti, daca nu prind minute bune pe parchet, nu au cum sa creasca. Si astazi in meci amical, Lazar a jucat 11 min, Capusan a jucat 10 min si Corpodean vreo 7. Trei jucatori nu au jucat deloc.

    cu 9 ani în urmă (20.09.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex :

    @mariuscalin
    In privinta rotatiei cam ai dreptate. Dar se pare asta-i stilul lui Srecko. Ne-am cam obisnuit. :) Dar in privinta schemelor nu trage concluzii pripite, dupa un meci de pregatire. Mai vedem vineri impotriva Stelei stilul, schemele, impotriva Stelei. Hai BC Mures.

    cu 9 ani în urmă (20.09.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex :

    Polyak & Co
    Că Jakab nu joacă este pe undeva normal. El este şi antrenor secund la echipa de Liga 1. Barabasi si Oprea sunt foarte tineri. Dar că nu este folosit Polyák mă miră.

    cu 9 ani în urmă (20.09.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex :

    @mariuscalin
    Steff fiind student La Cluj este dat imprumut La U CLUJ. Baczo se pare a avut probleme de atitudine si nu a fost ținut în lot. Nu știu ce este cu el.

    cu 9 ani în urmă (21.09.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ovidiuglaser :

    FYI
    Domnilor de la Total Baschet, este Marcus Hatten nu Marcus hattam...asta just for your information...

    cu 9 ani în urmă (21.09.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea unguru :

    hmmm...
    nu stiu care e nivelul muresului, dar tin sa mentionez ca oradea a jucat fara 2 oameni de baza (subotic si gutoaia) plus pivotul care a avut in acest meci primul contact cu colegii... oradea va avea o rotatie constanta de 10 oameni anul acesta. cred ca e foarte bine. s-a vazut si anul trecut importanta unei rotatii lungi, oradea castigand foarte multe meciuri pe final (pe revenire)

    cu 9 ani în urmă (21.09.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș erebus :

    @unguru
    Cam ai dreptate... este vital sa ai o banca lunga. Lucru pe care antrenorul nostru nu prea realizeaza. Dupa cum mi se pare!
    Decocamdata este singurul lucru pe care il reprosez lui Srecko, si anume faptul ca, asa cum si altii inaintea mea, el are catia jucatori cu care joaca, restul doar umplu banca tehnica!
    Ma mira si pe mine nefolosirea lui Polyak, tinerii au nevoie de minute ca sa aiba un randament decent cand este nevoie de ei. L-am vazut pe Polyak in actiune si imi placea jocul, atitudinea lui.
    'om trai si vom vedea!

    cu 9 ani în urmă (21.09.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș razvanmel :

    rotatie
    Polyak era usor accidentat ,nu a fost fortat si sunt convins ca si noi anul asta vom avea constant o rotatie de 9-10 jucatori!

    cu 9 ani în urmă (22.09.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!