Stiri

BC Mureș continuă fără victorie în faza a doua a FIBA Europe Cup

Radu Bărăian

Radu Bărăian
19.01.2017

Vicecampioana en-titre a României, BC Mureș Târgu Mureș, înregistrează un record negativ în acest sezon european, reușind contra-performanța să nu câștige până acum niciun meci în faza secundă a FIBA Europe Cup. Ardelenii au la activ acum 5 eșecuri din 5 meciuri jucate în Grupa K, după ce a cedat și în penultima etapă, 79-100 pe terenul turcilor de la Gaziantep

Diferența dintre cele două formații s-a făcut în sferturile de debut ale celor două reprize. Actul inaugural a fost adjudecat de gazdele din Turcia cu 33-20, în timp ce a treia secvență le-a revenit tot acestora cu un parțial de 32-19. Sfertul doi s-a încheiat la egalitate, 18-18, în timp ce decisivul a fost adjudecat de Târgu Mureș, 22-17, asta după ce amfitrionii au lăsat ușor piciorul de pe accelerație, având în spate un avantaj liniștitor. Adversarii mureșenilor au jucat ca o adevărată echipă, izbutind să înscrie aproape toți jucătorii care au intrat pe teren, iar mai mult de atât au strâns în total 29 de pase decisive, cu 14 mai mult decât elevii lui Barnabas Szaszgaspar. 

Cei mai buni marcatori din tabăra formației noastre au fost Alhaji Momammed cu 23 de puncte, Dani Popescu 14, Goran Gajovic 12 și Dragoș Andrei 11. Trebuie menționat faptul că, față de celelalte meciuri din această grupă, BC Mureș nu s-a putut baza pe americanul Andrew Barham, plecat în Ungaria, în timp ce Goran Martinic și Alin Borșa nu au făcut deplasarea în Turcia din motive medicale. De cealaltă parte, de la Gaziantep, Denmon a terminat partida cu 26 de puncte puse pe tabela de marcaj. 

Astfel, odată cu acest nou eșec, BC Mureș și-a „betonat” poziția de „lanternă roșie” din Grupa K, fiind alături de portughezii de la Benfica Lisabona singurele echipe din această fază a competiției fără victorie în cele 5 meciuri jucate. În celălalt meci al grupei, Elan Chalon a câștigat pe teren propriu partida cu Sodertalje Kings 74-45, fiind singura formație rămasă în competiție fără meci pierdut. 

În ultima etapă din faza secundă a FIBA Europe Cup, BC Mureș și Sodertalje Kings vor juca la Târgu Mureș ultimul lor meci european din sezonul competițional 2016-2017, meci în care „tigrii” pot obține prima și singura victorie în această grupă. 

*Foto: Samet Alici

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!