Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureș, echipa lunetiștilor

Adrian Micinic

Adrian Micinic
12.07.2013

 

Trei dintre noile achiziții ale lui BC Mureș vor contribui din plin la capitolul aruncări de la distanță, acolo unde ardelenii au strălucit și în sezonul 2012/13. Vicecampioana României i-a recrutat în această vară pe muntenegrenii Goran Martinic și Ivan Ivanovic, respectiv pe autohtonul Silviu Lupusavei (încă neconfirmat de alb-albaștri).

Pe parcursul precedentei ediții de campionat, Silviu Lupusavei a avut 66 reușite din afara semicercului pentru un ptocentaj de 42.1%. Goran Martinic a bifat 49 triple și un procentaj de 36%, în vreme ce Ivan Ivanovic a terminat cu 41 coșuri de trei puncte înscrise pe un procentaj de 33.6%. Cel din urmă nu este un shooter prin definiție, așa cum sunt ceilalți patru menționați. Totuși, el a strâns un număr impresionant de reușite din afara semicercului în condițiile în care atât poziția sa, cât mai ales stilul de joc sunt foarte complexe.

De notat că BC Mureș i-a păstrat pe Vaidotas Peciukas și Andrija Ciric (foto), care împreună au înscris 193 de coșuri de trei puncte pe parcursul ediției de campionat 2012/13. Ei au avut împreună un procentaj de 43% la acest procedeu.

Așa cum pagina de facebook a suporterilor ardeleni a prezentat (tabel alăturat), cei cinci se numără printre cei mai periculoși finalizatori de la mare distanță în tot campionatul. Pe parcursul sezonului recent încheiat, cei cinci au avut cumulat un număr de 349 coșuri marcate din spatele semicercului. Procentajul cumulat a fost de 40.4%. Adică unul excelent pentru acest procedeu.

Totuși, trebuie ținut cont de faptul că cele trei noi achiziții au jucat în echipe diferite în sezonul anterior. Fiecare dintre ei a făcut parte dintr-un sistem elaborat de joc, lucru ce a permis acestora să-și pună în valoare calitatea de aruncători.

BC Mureș a fost în sezonul 2012/13 o echipă extrem de periculoasă la aruncările de la mare distanță, iar aruncările lui Peciukas și Ciric au venit de cele mai multe ori după mingile întoarse de Branko Cuic. Marele semn de întrebare este dacă vor exista suficiente mingi pentru toți acești jucători în sezonul următor.

De notat că fiecare dintre cei cinci s-a numărat între primii 20 marcatori de coșuri de la distanță în sezonul 2012/13.

Foto: Jeff Warder 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!