Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureș face o repriză secundă excelentă și răpune pe "U"

Paul Olar

Paul Olar
22.03.2014

81-88
15-8 Statistica 17-7

BC Mureș își continuă seria invincibilă în fața lui "U"-BT Mobitelco. Elevii lui Srecko Sekulovic i-au învins pe clujeni sâmbătă seara cu scorul de 81-88, într-o dispută ce a contat la etapa a-XXIV-a. Confruntarea nu a fost transmisă la televizor, ea fiind arbitrată de o brigadă formată din Marius Ciulin, Mircea Șerban și Dragoș Nicolae.

Gazdele încep cu Mijlan Medvedj, Darius Hargrove, Ivan Kuburovic, Mihai Silvășan și Cătălin Baciu, în timp ce formația de start a mureșenilor este alcătuită din Goran Martinic, Ivan Jelenic, Denham Brown, Ivan Ivanovic și Aleksandar Mladenovic.

După un minut de tatonare, Mihai Silvășan deschide scorul printr-un coș din spatele arcului de cerc, replica oaspeților venind imediat de la Ivan Jelenic. Totuși, clujenii par motivați să șteargă cu buretele eșecul suferit duminica trecută în fața lui CSU Ploiești. Astfel, amfitrionii izbutesc combinații reușite, orchestrate excelent de către Branko Cuic, scorul devenind 13-5 după o reușită a lui Miljan Medvedj. Băieții lui Sekulovic își revin, însă tot clujenii se mențin în prim plan.

Silvășan și compania sunt foarte eficienți în spațiul de trei secunde, nimicindu-și oponenta la recuperare. Ivan Kuburovic și Branko Cuic s-au aflat adesea în postura de a înscrie din șansă sublă, iar Darius Hargrove și-a desprins formația la 8 lungimi, 41-33. Totuși, precizia lui Ivan Jelenic a limitat ecartul, dar "alb-negrii" au apăsat pedala de accelerație pentru a intra la cabine cu un avantaj de 12 lungimi, 53-41.

Situația avea să se schimbe la revenirea pe parchet. BC Mureș se apără mult mai agresiv, "U" întâmpinând probleme la finalizare. Proaspăt odihnitul Tudor Jucan, alături de Vaidotas Peciukas, profită de acest lucru ca să revină în joc.Oferita lui Goran Martinic egalează situația la 58, combatantele mergând apoi cap la cap.

Pătrunderile impecabile ale lui Darius Hargrove îi țin în viață pe clujeni, dar Ivan Ivanovic iese la rampă în sfertul decisiv. Muntenegreanul contribuie la un parțial de 6-0 al oaspeților, 74-82, oaspeții gestionând perfect finalul. Astfel, BC Mureș bifează a-17-a victorie stagională, pe când "U" suferă al treilea eșec consecutiv în Liga Națională.

Cu 19 puncte, 6 pase decisive și 4 recuperări, Goran Martinic a fost cel mai bun om al învingătorilor. Ivan Ivanovic a izbutit 22 de puncte, 3 recuperări și tot atâtea pase decisive, în timp ce Ivan Jelenic și-a trecut în cont 15 puncte, 4 assist-uri și o recuperare.

De partea cealaltă, Darius Hargrove a contabilizat 22 de puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive. Mihai Silvășan a reușit de asemenea o prestație bună, grație celor 19 puncte marcate și 5 mingi culese de sub panou. În fine, Branko Cuic a ieșit în evidență cu 12 puncte.

*Foto: Báthori Zsigmond

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!