Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureș face un pas mare către medaliile de bronz

Paul Olar

Paul Olar
31.05.2014

91-69
1 Fișa meciului 0

Victorie categorică repurtată de BC Mureș Târgu-Mureș în primul duel al finalei mici. Trupa antrenată de Srecko Sekulovic a răpus pe "U"-BT Mobitelco Cluj-Napoca cu scorul de 91-69, încleștarea având loc sâmbătă seara. 

Gazdele încep cu Goran Martinic, Denham Brown, Vaidotas Pecikuas, Ivan Ivanovic și Aleksandar Mladenovic, pe când Dorin Pintea îi trimite în teren pe Miljan Medvedj, Branko Cuic, Darius Hargrove, Mihai Silvășan, respectiv Cătălin Baciu.

Angajamentul este câștigat de mureșeni, care inaugurează tabela prin stop shot-ul lui Aleksandar Mladenovic. Cătălin Baciu se zbate și aduce primele puncte ale clujenilor, însă amfitrionii sunt o idee mai inspirați în atac. Ivan Ivanovic scutură plasa de la mare distanță pentru 11-6, iar Goran Martinic înscrie peste puțin timp de la libere, ducându-și formația la 8 puncte, 17-9. Ivan Kuburovic și Cătălin Baciu limitează din diferență, dar "tigrii" încheie favorabil sfertul întâi, 27-19.

Denham Brown deschide sfertul secund cu un coș din spatele arcului de cerc. Iureșul trupei lui Srecko Sekulovic continuă, amfitrionii punând umărul la un parțial de 7-0. Ivan Kuburovic și Boris Lalovic îi scot pe clujeni din faliment cu reușite de trei puncte și "U" se apropie ulterior la 4 lungimi, 40-36. Vaidotas Peciukas le taie rapid elanul adversarilor, dar oaspeții au parte de o nouă răbufnire, astfel că repriza se încheie cu 46-40.

Startul reprizei a doua este echilibrat, combatantele tatonându-se timp de minute bune. Ivan Ivanovic rupe ritmul cu o reușită din interiorul semicercului, urmată de un fault pe pătrundere. Apoi, Ivan Jelenic contribuie de la mare distanță, amfitrionii mergând la 14 puncte, 58-44. Grație unei prestații colective de excepție, mureșenii nu fac pași greșiți și iau o obțiune serioasă pentru cucerirea medaliilor de bronz. 

Autor a 21 de puncte, o recuperare și o pasă decisivă, Denham Brown a fost cel mai bun marcator al învingătorilor. Ivan Ivanovic l-a secondat pe canadian prin cele 20 de puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive, în timp ce Goran Martinic a contribuit cu 15 puncte, 6 recuperări și 4 assist-uri. În fine, Aleksandar Mladenovic a terminat confrunarea în double-double, 12 puncte și 10 recuperări.

În replică, Ivan Kuburovic s-a remarcat cu 15 puncte, 8 recuperări și 2 pase decisive. Josh Sparks a contabilizat 12 puncte, 10 recuperări și un assist, pe când Branko Cuic a ieșit în evidență cu 13 puncte, 4 recuperări și tot atâtea pase decisive.

*Foto: Báthori Zsigmond

4 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca carlos_cj :

    U Cluj
    Scorul nu face decat sa demonstreze ca Universitatii nu-i convine deloc Muresul. Nu reusim sa le prindem jocul, nu ne iese mai nimic cu ei.

    Oricum, merita sa mergem la sala la al doilea meci al seriei - poate si ultimul - macar si numai ca sa-i APLAUDAM IN PICIOARE pe baieti pentru ultimele 10 meciuri pe care le-au jucat si in care au dat tot ce au putut in teren.

    Sa fim seriosi. Ziceam ca mai bine sa ne scoata Sibiul decat sa ne umileasca Asesoftul scotandu-ne cu un 3 - 0 sec si batandu-ne la Cluj la vreo 20 de puncte diferenta. SI CE SURPRIZA FRUMOASA NE_AU FACUT!!!

    cu 9 ani în urmă (31.05.2014) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    ''U''
    TREBUIE sa mergem la sala pentru un spectaculos sfarsit de sezon in care nu credea nimeni!

    cu 9 ani în urmă (31.05.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș mariuscalin :

    meci frumos, de vacanta
    S-a jucat frumos si curat. Atmosfera a fost una de vacanta si ne-am bucurat de baschet de calitate. Cred ca la Cluj s-a simtit oboseala, mai ales psihic.

    cu 9 ani în urmă (31.05.2014) Raspunde
  • "U" Mobitelco BT Cluj-Napoca 2 Stanciu Tudor :

    "U"
    pai ar fi fain ca si ultima serie a clujului sa ajunga in decisiv ... :)

    ne vedem miercuri la sala

    cu 9 ani în urmă (31.05.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!