Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureș fură avantajul terenului propriu lui SCM U Craiova, după un prim meci decis în overtime

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
18.04.2016

BC Mureș a câștigat primul meci din seria de play-off cu SCM U Craiova, 98-95 după prelungiri într-un joc disputat chiar în Bănie.

Vladimir Vuksanovic a trimis din start doi români pe parchet, pe Cătălin Burlacu și Florin Popa, cărora li s-au alăturar Aaron Johnson, Darius Hargrove și Mladen Pantic. George Trif, cel care îl suplinește pe Szaszgaspar Barnabas care nu a făcut deplasarea la Craiova din cauza unor probleme medicale, a început cu Goran Maritinic, Alhaji Mohammed, Mareks Jurevicius, Yuri Fraseniuc și Ousmane Barro.

SCM U Craiova a început în forță partida și în mai puțin de 3 minute de joc își crea un avantaj de 10 puncte, 12-2. După jumătatea sfertului inaugural, BC Mureș revenea în joc, iar tripla lui Pustahvar îi aducea pe oaspeți la o singură posesie în spatele oltenilor, 23-21. Bozovic și Pantic au stabilit scorul după primul sfert, 28-21, după ce au combinat 5 puncte în final de sfert. Murșenii au pornit ca din pușcă în sfertul secund și după nici trei minute Goran Martinic îi ducea pentru prima dată la conducere, 32-30. A urmat apoi o perioadă în care cele două echipa s-au succedat la conducere.  Finalul reprizei a aprținut lui Darius Hargrove, care cu 8 puncte marcate la rând a refăcut diferența de pe tabelă  de după primul sfert. Ultimul coș al primei secvențe a fost înscris de Adrian Oprea și astfel SCM U Craiova mai avea doar 4 puncte avantaj în fața lui BC Mureș, după 20 de minute de joc, scor 49-45.

Repriza secundă a început cu un coș de 3 puncte a lui Darius Hargrove. Apoi jocul s-a încâlcit, dar echipa gazda rămânea la cârma jocului și după 5 minute scurse din repriza secundă, scorul era 60-53. Meciul a intrat într-o oarecare liniaritate, iar Craiova menținea un avans de 7 puncte până spre finalul sfertului. BC Mureș cu un joc bun la intercepție a revenit în joc, 68-66. Florin Popa și Darius Hargrove cu două coșuri de trei puncte au închis sfertul și au șters revenirea oaspeților, scor 74-66. Tiparul s-a menținut și în sfertul decisiv, și gazdele se adăposteau la un avantaj mereu mai mare de 7 puncte. Ousmane Barro a fost eliminat rapid în actul patru, iar Hargrove își continua recitalul ofensiv și ducea scorul la 82-72. BC Mureș nu a cedat și a recuperat 5 puncte, când mai era de joc puțin peste 4 minute. Oaspeții au continuat jocul bun și treceau în avantaj cu un minut rămas până la final. Hargrove a rămas irezistibil de la 3 puncte și își ducea echipa în avantaj. Mureșul a pierdut atacul următor, iar Hargrove ducea la 3 puncte avantajul oltenilor după două libere. Jurevicius egala și oltenii mai aveau 6 secunde pentru a câștiga. Fraseniuc la faultat pe Johnson, cel care rata însă ambele libere.

Aaron Johnson, cel care a ratat două libere cruciale în final de meci, a deschis repriza suplimentară cu un coș din vopsea. Mohammed își ducea echipa în avantaj după două vizite la linia de libere.  Jocul s-a mutat la linia de libere, dar echilibrul se menținea, 92-92. Alhaji Mohammed schimba tabela cu un coș de 3 puncte,cu un minut rămas din overtime. Fraseniuc a dus diferența la 5 lungimi, dar Pilcevic îi ținea pe olteni în meci. Burlacu a forțat tripla, a ratat, iar Jurevicus a închis meciul de la libere. BC Mureș s-a impus în Bănie cu scorul de 98-95.

Alhaji Mohammed a fost omul meciului cu 34 de puncte, 6 recuperări și o pasă decisivă. Goran Martinic, Iuri Fraseniuc și Mareks Jurevius a terminat fiecare cu câte 11 puncte, în timp ce de pe bancă Lazar a marcat 9 puncte, iar Gajovic 8.

Darius Hargrove a fost cel mai bun marcator al meciului cu 35 de puncte plus 7 recuperări și 2 pase decisive. Aaron Johnson a a adăugat 15 puncte și 6 pase decisive. Mladen Pantic a contribuit cu 12 puncte, iar Florin Popa cu 10.

foto: Sportul Doljean

38 comentarii la aceasta stire:
  • ZsoZso :

    Hujj Hujj Hajra
    La cum a luptat echipa , atat in Cupa la Oradea cat si azi la Craiova , meritata victorie !!!--Hargrove fenomenal , Mohammed superb , un meci ff frumos -Bravo Craiova -Bravo Mures.

    cu 8 ani în urmă (18.04.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe bj :

    ce rusine de arbitraj
    no coment

    cu 8 ani în urmă (18.04.2016) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș mariuscalin :

    castigam si cand nu fura arbitrii
    Putin probabil sa avem arbitrii mai neprietenosi in meciurile viitoare. Oare putem sa si jucam la fel de bine?

    cu 8 ani în urmă (18.04.2016) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș tiger76 :

    Arbitraj
    Slab arbitraj. A dat 5-10% gazdelor. Hargrove a fost pur si simplu fenomenal! Daca desteptul nostru de presedinte il lua, defilam in play-off! Asa...ne chinuim!. Hai BC MURES! Huj huj hajrá!

    cu 8 ani în urmă (18.04.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe danms:

      „deșteptul?...”
      Sfătos mai ești tigrule englezesc, bănuiesc că te-ai dus tu cu mălaiul la Lungu ca să-l ia pe Hargrove, și el, „deșteptul”, n-a vrut și basta! Ce tare ești, bine c-am jucat finale cu ăi de dinainte...
      P.S. Și pe cine-ai mai vrea tu lângă Hargrove și Mohammed în sezonul viitor, că la banii tăi ne permitem, nu-i așa?!

      cu 8 ani în urmă (19.04.2016)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    Arbitraj
    Ciulin a arbitrat OK, dor unul din cei doi Serbani a fluierat tot meciul pro Craiova. Victorie meritata si muncita.

    cu 8 ani în urmă (18.04.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme :

    Bravooooooo!
    Se pare ca a inceput campionatul si pentru noi!

    cu 8 ani în urmă (18.04.2016) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Meci
    Felicitari muresenilor,o echipa trecuta de curand prin niste framantari interne sa dea dovada de atata forta mentala si sa revina incredibil castigand meciul meriya aplauze,bravo!
    Da,am beneficiat de acel 5% din partea arbitrajului!
    Despre noi,in acest moment nu am nicio vorba grea,dimpotriva!Am doar un mesaj pentru cei doi jucatori mult huliti pe aici.Cataline,un campion si un performer ca tine dovedeste asta tocmai atunci cand situatia e mai rea si povara mai grea,asa ca am incredere in tine,ai dovedit-o in atatea si atatea randuri.Pana la venirea ta aici eram o echipa fara mari veleitati,care miza covarsitor pe aportul unei sali incendiare.Acum ne-ai aratat cum este sa indraznesti,cum este sa te iei de piept cu granzii,ne-ai facut sa visam frumos...te rog,nu ne curma visul!Bogdane,ai dovedit la randu-ti ca esti un locotenent de forta,ca la tine cu adevarat nu eista nu pot,ci nu prea vreau...Arata=ne ca poti dar si vrei ,oferiti-ne macar o semifinala si apoi traiti acel sentiment unic pe care numai patimasa dragoste olteneasca ti-l da!Va multumesc anticipat!

    cu 8 ani în urmă (18.04.2016)
    • SCM "U" Craiova Gully:

      Frumos
      Cred ca acelasi mesaj adresat lui Burlacu ar trebui adresat si lui A.J. - care ne-a fost mai mult înger decat demon! (considerand liberele de la sfarsitul sfertului 4-care ne-ar fi putut face fericiti!)

      cu 8 ani în urmă (18.04.2016)
    • SCM "U" Craiova adiro:

      Burlacu
      @Buzestii am fost,pana acum, in mare parte in asentimentul comentariilor tale,dar nu pot sa nu remarc faptul ca Burlacu a fost si este un jucator mare dar lipsit de caracter.Si nu spun asta la nervi,o spun dupa ce m-am uitat pe statistici si am vazut un -2 eficienta(incredibil la un jucator de nivelul lui) la Catalin pt cca 33-35 min jucate.Este ok sa prinzi o zi proasta dar el s-a incapatanat sa joace desi a vazut ca nu-i iasa nimic.Nu este la primul meci cand o comite,apropos.Parerea mea este ca ori a fost pe "blat",ori pleaca din vara si nu-l mai intereseaza!Promit ca, daca aportul sau va fi decisiv pt calificarea in seminfinale(inca cred ca se poate),voi fi primul care i-mi voi cere scuze lui si celor care au crezut si cred in el.FORZZA CRAIOVA!!!

      cu 8 ani în urmă (19.04.2016)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova Drexler :

    De la extaz la agonie!
    Cam asa a fost azi in Polivalenta!
    Daca nu dadea Jurevicius trita aia cu 6secunde inainte de final cand ne-au egalat!
    Daca dadea AJ o libera din cele 2 avute cand mai erau 2 secunde din meci!
    Daca Burlacu dadea liberele din OT si el dadea trita din finalul OT-ului!
    Puteam castiga un meci pe care l-am controlat peste 90% din timp!
    Prea multi de DACA!....felicitari Muresului!
    Sincer nu cred ca avem forta de a bate la Tg-Mures, desi mi-as dori!
    Forza Stiinta!

    cu 8 ani în urmă (18.04.2016)
    • BC Mureș Târgu Mureș mariuscalin:

      si daca...
      nu dadeau arbitrii cei 5%? cand ai 100 pct pe meci, 5% inseamna 5 pct- adica 10. Craiova a fost de nerecunoscut astazi, mai ales in aparare. Plus a s-a bazat mult prea mult pe un singur jucator si a neglijat apararea. La fel si Muresul, doar ca a castigat. Din punctul meu de vedere, seria este departe de a fi jucata. Craiova ramane o echipa foarte buna. Steaua nu este chiar atat de puternica si dintre cele doua (Craiova sau Mures) am putea vedea o finalista.

      cu 8 ani în urmă (18.04.2016)
    • SCM "U" Craiova Drexler:

      Marius
      Au fost greseli de arbitraj de ambele parti!
      Uita-te pe statistica si iti dai seama de asta....Craiova are mai multe GP DECAT Mures!.....in Romania se fluiera mult in compensatie,d-aia fluiericii nostrii nu fluiera decat in Romania!....atata pot!.....uita-te la Serban cum alearga si te apuca rasul....e amotric!....nu mai spun ce fluiera e Penibil!

      cu 8 ani în urmă (18.04.2016)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova Drexler :

    Bureau
    De ce n-a jucat?

    cu 8 ani în urmă (18.04.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex:

      Bureau si viza
      Pt ca i-a expirat viza de sedere in Romania. Se spera ca va juca miercuri. Eu sper ca totusi nu.

      cu 8 ani în urmă (18.04.2016)
    • BC Mureș Târgu Mureș mariuscalin:

      la noi, antrenorului i-a expirat viza
      acum cativa ani, Sekulovic nu a fost pe banca vreo cateva etape din acelasi motiv; multi am injurat administratia la vremea respectiva

      cu 8 ani în urmă (18.04.2016)
    • SCM "U" Craiova Gully:

      Icsabex....
      Cat de naspa sa fii organizat la nivel de departament PR incat un suporter al adversarului de azi sa iti dea o informatie pe care, in orice club de oameni normali, o aflai la Conferința de presă!!!!!!!!!!!!!!
      PENIBIL!!!!
      #maiemultpanadeparte

      cu 8 ani în urmă (18.04.2016)
    • SCM "U" Craiova Gully:

      Icsabex....
      Confirm informatia! Am aflat-o de la cineva ce a vorbit cu unul dintre ziaristii acreditati.....

      cu 8 ani în urmă (18.04.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex:

      info
      Nici prin cap nu v-a trecut ca poate a spus aceasta informatie pe transmisia in direct Lecca? :P

      cu 8 ani în urmă (18.04.2016)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova Drexler :

    Bureau
    Daca povestea cu viza e adevarata inseamna ca suntem AMATORI!
    Nu e posibil la nivelul asta sa se intample asa ceva,sunt 2 variaNte: ori habar n-avem pe ce lume traim ,ori nu ne intereseaza aceasta echipa!
    Cine e responsabil de asta?

    cu 8 ani în urmă (18.04.2016)
    • SCM "U" Craiova Gully:

      @Drexler
      Tu si cu mine suntem responsabili!
      Ca doar n-o fi pseudomanagerul! Sau Toma care nu mai are nici o implicare....ceancă!

      cu 8 ani în urmă (18.04.2016)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    Ca La Ploiesti
    Si acolo Adamovici fara viza si urma meci de Eurocup...

    Cluburile de sport nu au cunostinte, pile ... la ambasade etc.

    cu 8 ani în urmă (18.04.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme:

      Si la Mures!
      S-a intimplat si la Mures, nu o data ci de doua ori!

      cu 8 ani în urmă (18.04.2016)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova smookye :

    Despre Burlacu
    Eu nu sunt asa înțelegător cu el, experienta sa, mai ales în playoff, ar fi trebuit sa facă din el un lider azi, prin atitudine, în folosul echipei... chiar dacă jocul nu i-a mers. Din păcate a fost cel mai haotic jucător de la noi, prezenta lui în teren, nefiind justificata. As vrea sa vad meciul în reluare, lipsa lui din jocul de azi, modul cum a abordat partida, încăpățânarea de a rămâne în teren, pentru mine a fost de neînțeles. Nu spun ca a fost singurul factor ce a dus la pierderea meciului, dar a fost cel mai supărător.

    cu 8 ani în urmă (18.04.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex:

      despre Burlacu
      Se mai intampla si cu Catalin. S-a intamplat si in finala de acum 2 sezoane. I-si revine el.

      cu 8 ani în urmă (18.04.2016)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    Szászgáspár B.
    Probleme medicale? Oare, sigur?! Cu victoria in deplasare o sa-i treaca mai repede :) baietii de la BC Mures au rezolvat cu calm meciul.Dl Trif le-a soptit ceva jucatorilor...altfel nu deveninea asa interesant meciul, plus prelungiri.

    cu 8 ani în urmă (18.04.2016)
    • CSM CSU Oradea 3punkte:

      -ni
      devenea

      cu 8 ani în urmă (18.04.2016)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova smookye :

    ca olteanu'
    Și acum ca m-am răcorit, cu toate că trebuia sa încep cu asta... Felicitări Mureș pentru victorie! Bravo Darius și Mohammed, ați avut o seara magica! Seria încă nu e decisă. Însă simt ca în urma meciului asta, ceva se va întâmpla în lotul nostru, vor răsufla câteva nemulțumiri.

    cu 8 ani în urmă (18.04.2016) Raspunde
  • SCM "U" Craiova vlad-ucv :

    Pacat
    Sa avem control asupra lor la 6-7pct mai tot meciul,sa avem un jucator ca Hargrove si sa pierdem ca prostii, e f. greu de digerat.Sa nu ai forta mentala de a castiga un meci pe care l-ai controlat 95% din timp,asta suna cam a lipsa de incredere in fortele proprii si lipsa de organizare..Da....suna frumos,hai baieti nu-i nimic, ca se poate..etc,dar asta e varful de sarcina si daca acum nu dau totul,tot ce au facut anul asta este in van.Si se pare ca asa va fii,pt ca nu vad sa ne luam inapoi un meci la Tg-Mures.Am mai auzit si chifla asta cu Bureau...ce mai, ca in filmele cu prosti.Macar sa castigam miercuri,caci asta e meciul de care mi-e cel mai frica.Dar sa nu anticipam scenarii apocaliptice,batem cu 3-1!!!!!

    cu 8 ani în urmă (18.04.2016) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @Drexler
    Ciulin si Rasoga au arbitrat destul de corect in schimb Mircea Serban a fluierat clar pro Craiova.Adica cu cateva secunde inainte de final face AT o pirueta pe langa Fraseniuc care nici nu apuca sa miste si Mircea Serban fluiera fault. La reluare si comentatorul a spus ca nu a fost fault. Asa ca.....hai sa fim cinstiti si sa recunoastem evidenta. La urma urmei nu jucatorii sunt de vina pentru maniera de arbitraj. Nu neaparat "cantitatea" de faulturi este determinanta intodeauna ci si momentul in care se fluiera faultul.

    cu 8 ani în urmă (18.04.2016)
    • SCM "U" Craiova fanCraiova:

      .
      Daca nu s-ar fi fluierat fault probabil meciul nu mai ajungea in prelungiri . Nu stiu daca decizia a vrut sau nu sa favorizeze Craiova , dar acum as fi preferat sa-l lase sa finalizeze cu lay-up decat sa-l trimita la linia de libere :)

      cu 8 ani în urmă (19.04.2016)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș mickeymouse :

    No way
    Cred ca Craiova ramane favorita. Daca joaca Travis si Mr. antisportiv (aka. Burlacu) isi revine un pic vor castiga seria. BC Mures a castigat cu noroc (atunci cand echipa adversa rateaza doua libere inainte de final se numeste noroc), a mai facut-o si cu Clujul pe un buzzer beater dar intr-o serie de playoff nu cred ca poate emite pretentii. Nu sunt antrenor dar eu as veni cu o surpriza de genul Scott in locul lui Martinic in meciul 2.

    cu 8 ani în urmă (19.04.2016) Raspunde
  • SCM "U" Craiova fanCraiova :

    .
    AJ , probabil unul dintre cei mai constanti oameni ai Craiovei ne-a aratat inca o data de ce nu joaca la un nivel mai inalt , clacheaza foarte des sub presiune . La Cluj a fost o situatie identica , cand am intrat in OT datorita a 2 libere ratate de el , in returul sferturilor Cupei Romaniei a ratat layupul care ne trimitea in final 4 etc . Si n-o zic cu rautate , este jucatorul meu preferat de la Craiova , dar asta este adevarul :)

    cu 8 ani în urmă (19.04.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe totalulbaschetilor :

    Observatii
    Johnson si Burlacu pur si simplu erau epuizati.A.J consuma multa energie si daca nu este suficient odihnit isi pierde cea mai de pret calitate a unui PG,luciditatea,lucru mai mult decat evident pe final,exact cand aveam nevoie de calm si minte limpede.Pe Burlacu pur si simplu nu l-a mai ascultat corpul(cei ce au facut sport stiu ce inseamna asta),asa ca-n pofida experientei a intrat si el in degringolada.Ce m-a surprins la Mures,poate ma insel,este ca depind aproape exclusiv de Alhaji si parca toti ceilalti si-au pierdut din personalitate,asta fiind si mica mea speranta ca am mai putea intoarce situatia in favoarea noastra.

    cu 8 ani în urmă (19.04.2016)
    • SCM "U" Craiova adiro:

      Burlacu
      A fost obosit de la inceputul meciului?!Cum poti sa-l bagi pe A.J in aceeasi oala cu Catalin?!A.J nu a aruncat la ultimele libere in scarba cum a facut-o Burlacu

      cu 8 ani în urmă (19.04.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe totalulbaschetilor:

      @adiro
      E punctul meu de vedere.La aproape 40 de ani cand crezi tu ca se vede din plin acumularea uzurii a inca unui sezon,nu catre sfarsitul acestuia?Nu cand in loc sa-l folosesti cel mult 25 minute/meci ii dai 35?!!!Si-n multe alte meciuri peste 30...Am si eu o intrebare adiacenta,de ce ilustrul anonim Oprea de la Mures a putut evolua 4 min iar Damian 0?

      cu 8 ani în urmă (19.04.2016)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova Drexler :

    arbitraj
    Mircea Serban e facut de "tata" arbitru.
    Toata lumea stie asta,n-are nicio treaba cu sportul asta!
    E un pacalici care "cara" ca sa prinda delegari!
    Nu-l banuiesc de nimic,baiatul nu poate,nu stie....e stupid!
    Putregaiul de nea Nelu Olaru stie mai multe!:)

    cu 8 ani în urmă (19.04.2016) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @totalulbaschetilor
    Sunt de acord cu tine in privinta lui Alhaji, prea face el totul si cand trebuie si cand nu trebuie iar 7 turnover-uri sunt multe si pentru o echipa daramite pentru un jucator.

    cu 8 ani în urmă (20.04.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!