Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureș ne-a mai amintit o dată că baschetul este sportul tuturor posibilităților

Radu Bărăian

Radu Bărăian
10.12.2017

BC Mureș Târgu Mureș, aflată într-o poziție mai mult decât ingrată, a reușit aseară să învingă pe teren propriu pe BCM U FC Argeș Pitești la 10 puncte diferență, scor final 84-74. Din cauza problemelor financiare grave de la club, Mureșul a anunțat pe parcursul săptămânii despărțirea de mai mulți jucători importanți, având astfel în lot doar 2 jucători străini pentru partida cu trupa din Pitești. 

Cu toate aceastea însă, băieții pregătiți de Barnabas Szaszgaspar au reușit aseară un joc excepțional, cu cei doi străini, Person și Pita, în prim-plan, completați excelent de jucătorii români, învingând astfel o echipă care până la ora meciului a suferit o singură înfrângere, având 6 victorii la rând și un moral excelent, Piteștiul aflându-se pe podiumului clasamentului Ligii Naționale de Baschet Masculin. 

Cu toate că băieții lui Șapera au început mai bine meciul, câștigând sfertul inaugural cu 18-13, jucătorii de la BC Mureș a trecut peste acest aspect, dar și peste toate problemele din cadrul lotului, reușind să revină în meci, iar mai mult de atât, să-l controleze mult mai bine decât adversara, atât din punct de vedere tactic, cât și din punct de vedere al jocului colectiv, respectiv din punct de vedere statistic, după cum se poate observa din tabelul de mai jos: 

       BC Mureș Târgu Mureș      84-74      BCM U FC Argeș Pitești     
Puncte titulari 69   45
Puncte rezerve 15   29
Puncte marcate succesiv 13   7
Cel mai mare avantaj 10    6
Points in the paint  26    34
Puncte marcate pe contraatac  24   9
Puncte marcate pe mingi pierdute ale adversarilor 17   10
Schimbare de lider   11  
Egalități   10  
Procentaj 2 puncte  37% (15/41)    56% (20/36)
Procentaj 3 puncte  41% (12/29)    21% (6/28)
Procentaj libere 78% (18/23)   89% (16/18)
Recuperări  45    39
Recuperări ofensive  19    13
Recuperări defensive  26    26
Pase decisive  18    15
Mingi pierdute  12    12
Intercepții  9    11
Capace  2    3
Eficiență 98    90
Jucătorul cu cele mai multe puncte marcate Jonathan Gary Person - 20

 Alexander Kostoski - 20
Jucătorul cu cele mai multe recuperări Szabolcs Santa - 11
   Titus Nicoară - 10
Jucătorul cu cele mai multe pase decisive Jonathan Gary Person - 6
   Alexander Kostoski - 9 
Jucătorul cel mai eficient

Jonathan Gary Person - 24

 

 

  Alexander Kostoski - 25

 

Odată cu startul sfertului secund, BC Mureș, reprezentată ideal de Jonathan Person, Dino Pita și aruncările de la mare distanță, a trecut la timona jocului. Treptat, baschetbaliștii pregătiți de Barni Szaszgaspar s-au îndreptat spre victoria finală, cu pași mărunți, dar siguri, fără a-și lăsa adversarii să mai miște în avangardă. Sfertul doi a fost adjudecat de BC Mureș cu 21-15, scorul la pauză fiind astfel 34-33 în favoarea amfitrionilor. Sfertul 3 a fost unul ceva mai echilibrat, însă din nou adjudecat de mureșeni cu 22-20, aceștia intrând astfel în decisiv cu un ecart de 3 puncte, scor 56-53. Toată lumea aștepta o replică serioasă a Piteștiului în ultimele 10 minute de joc, însă aceasta a întârziat să mai apară, mai mult de atât, „suferinda” BC Mureș a apăsat și mai tare pedala de accelerație, izbutind să câștige sfertul 4 cu un parțial de 28-21 și implicit partida cu 84-74. 

Punctele Mureșului în acest meci au fost marcate de Jonathan Gary Person 20, Dino Pita 19, Alin Borșa 13 (9 recuperări), Bogdan Stăncuț 10, Szabolcs Santa 9 (11 recuperări), Norbert Steff 8 și David Engi Rosenfeld 5. De cealaltă parte, pentru Pitești au punctat Alexander Kostoski 20, Andriy Agafonov 17, Porter Troupe 12, Raymond Russell 8, Titus Nicoară 8, Matti Eemeli Nuutinen 5, Laszlo Lazar 2 și Vlad Corpodean 2. 

În urma acestei victorii BC Mureș a ajuns la un bilanț de 3 meciuri câștigate și 4 pierdute, în timp ce Piteștiul, în ciuda eșecului, rămâne în top cu 6 victorii și 2 înfrângeri, la fel ca U-BT Cluj și Phoenix Galați. În runda următoare, Mureș va da piept cu Sibiu în deplasare, în timp ce Piteștiul va primi vizita celor de la Oradea. 

*Foto: Facebook BC Mureș - Maros KK official

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!