Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureș primește vizita celor de la Energia Târgu Jiu în etapa a opta a LNBM

Eduard Popa

Eduard Popa
14.11.2015

BC Mureș Târgu Mureș va primi replica celor de la CS Energia Târgu Jiu într-un duel din etapa a opta a Ligii Naționale de Baschet Masculin (LNBM).

Finalista LNBM de anul trecut, BC Mureș, a avut un început de sezon ezitant cu 3 victorii și tot atâtea înfrângeri. În ultimul meci elevii lui Prakuraitis au pierdut cu BCM U Pitești, scor 70-62. Cel mai bun marcator al mureșenilor este Goran Martinic cu 15,2 puncte pe meci, dar Ousmane Barro este cel mai eficient jucător al mureșenilor, reușind 12,8 puncte, 7,2 recuperări și 1,8 pase decisive pentru un indice de eficiență de +18,5. 

De partea cealaltă CS Energia Târgu Jiu a început sezonul foarte slab, cu patru înfrângeri în primele cinci etape. Însă Energia pare a fi revenit în ultimele meciuri, cu două victorii importante. Sâmbăta trecută a învins U BT Cluj, cu 74-63, iar marți a reușit a treia victorie din tot atâtea meciuri în Europe Cup, cu BC Astana, scor 89-72. Porter Troupe este cel mai bun marcator al gorjenilor, cu 13,7 puncte, iar Callistus Eziukwu a reușit 11,5 puncte, 8,8 recuperări și 2,2 capace pe meci, cu un indice al eficienței de +17,5. 

Partida de astăzi va reprezenta a șaisprezecea întâlnire dintre cele două formații. BC Mureș a reușit să câștige 10 dintre întâlnirile precedente, Energia adjudecându-și doar 5. Sezonul trecut ambele echipe au reușit să profite de avantajul propriului teren. BC Mureș a câștigat cu 83-62, iar Energia s-a impus cu 81-78. 

Meciul dintre BC Mureș și Energia Târgu Jiu se va juca astăzi, de la ora 18:00, la Sala Sporturilor din Târgu Mureș. Partida va fi arbitrată de o echipă formată din Laurențiu Grigoraș, Alin Faur și Dragoș Stan. Observatorul partidei va fi Mihai Caraion.

*foto:Zsigmond Bathori

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!