Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureș răzbună înfrângerea de acum câteva săptămâni, câștigând la Oradea

Radu Bărăian

Radu Bărăian
09.03.2014

Liga Națională

Etapa 22

75-76

Arena „Antonio Alexe”

16-6 Statistică 15-7

CSM Oradea și BC Mureș au dat o nouă demonstrație de baschet spectacol, de data aceasta în Arena „Antonio Alexe” din Oradea, dispută adjudecată de către mureșeni cu 76-75 (23-21, 26-17, 14-14, 13-23), la capătul unui joc extrem de disputat pe final, așa cum cel puțin bihorenii ne-au obișnuit în ultima perioadă. În urmă cu câteva săptămâni, gazdele din această seară au câștigat la Mureș, iar acum a venit rândul „Tigrilor” să se impună în deplasare, într-un meci care a contat pentru etapa cu numărul 22 din LNBM.

Cristian Achim a început partida cu un prim cinci format din W. Franklin, V. Subotic, S. Denison, T. Nicoară, respectiv D. Dillon, în timp ce Srecko Sekulovic i-a trimis pe parchet pe G. Martinic, A. Mladenovic, V. Peciukas, I. Ivanovic și I. Jelenic. 

Echipa venită din Târgu Mureș a pornit hotărâtă pentru a răzbuna rezultatul consemnat în propriul fief în compania celor de la CSM Oradea, intrând foarte bine în joc, scorul după aproape 4 minute de joc fiind 11-4 în favoarea acestora. Cu toate acestea, roș-albaștri au sunat rapid revenirea, reușind după doar un minut și jumătate să vină la un punct în spatele adversarilor, 13-14, iar după alte 2 să restabilească egalitatea la 16. Până la finalul primului sfert, mureșenii și-au conturat un avantaj de 2 puncte, având 23-21 pe tabelă. La fel ca și în debutul primului act, baschetbaliștii pregătiți de Srecko Sekulovic au apăsat mai tare pedala de accelerație, izbutind în primul minut un run de 6-0, scorul fiind 29-21 în dreptul acestora. Până la jumătatea secvenței, alb-albaștri și-au mărit ecartul la 14 lungimi, 41-27. BC Mureș și-a adjudecat sfertul secund cu un parțial de 27-17, astfel, la finalul primelor 20 de minute de joc, aceștia aveau un avantaj de 11 puncte pe tabela de marcaj, aceasta din urmă înregistrând 38-49. 

După revenirea de la vestiare, cele două combatante s-au tatonat reciproc, disputa jucându-se sub o notă echilibrată, însă scorul final al sfertului, 14-14, nu a adus nicio o schimbare pe tabelă din punct de vedere a diferenței, echipa oaspete reușind să-și mențină acel avantaj liniștitor de 11 puncte consemnate și la pauza mare. Astfel, înaintea sfertului decisiv, BC Mureș Târgu Mureș conducea CSM Oradea cu 63-52, iar sfertul putea avea două scenarii, ori mureșenii să se impună fără mari probleme ori amfitrionii să revină pe tabelă și să avem parte de un nou final de infarct, așa cum ne-au obișnuit aceștia din urmă în 5 din ultimele 6 confruntări. După 3 minute trecute din cel de-al 4-lea act, Mureșul avea deja 15 puncte pe tabelă, iar misiunea gazdelor devenea din ce în ce mai dificilă. Cu 4 minute înainte de finalul întâlnirii, diferența dintre cele două grupări era din nou de 11 puncte, iar cu un minut rămas din joc diferența a scăzut la 7, scor 66-73. Odată cu trecerea secundelor, orădenii veneau pe rând în spatele celor de la BC Mureș la 5 puncte, 4, 2 și chiar la un punct, diferență însă cu care confruntarea a luat sfârșit. Astfel. în ultimul sfert al meciului, băieții lui Cristi Achim s-au impus cu un neverosimil 23-13, însă nu a fost de ajuns pentru a întoarce soarta partidei, Mureșul impunându-se cu 76-75. 

Punctele victoriei grupării din Târgu Mureș au fost marcate de G. Martinic 17 (7 p.d.), A. Mladenovic 15 (9 rec), I. Ivanovic 14 (9 rec), D. Brown 13 ( 6 rec), I. Jelenic 8 (8 rec), T. Jucan 4, S. Lupusavei 3, respectiv V. Peciukas 2. De cealaltă parte, pentru CSM Oradea au marcat D. Dillon 22 (5 p.d), B. Țibârnă 13 (6 rec), W. Franklin 9, S. Denison 9 (5 rec), Z. Comagic 7 (7 rec), T. Nicoară 5 (6 rec), V. Subotic 5 și D. Popescu 5. 

*Foto: Roby Boros

47 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea csmbasket :

    Oradea
    E ciudat cum jucatorii noi veniti devin din ce in ce mai inconstanti...Oare se gandesc deja la Play-off ? Cert este ca in "era" Cristi Achim intodeauna am avut retururi de campionat mizerabile exceptand play-offul din sezonul trecut.Avem mult de lucru si sunt foarte multe semne de intrebare atat la antrenor cat si la jucatori. Fara Igor aveam o problema cu play-offul daca ne gandim la meciurile cu pitesti(tur-retur) timisoara, mures,medias (tur-retur)...

    cu 10 ani în urmă (09.03.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Florin4D :

    Felicitari Mures !
    Felicitari Muresului pentru o victorie meritata. Net superiori la majoritatea capitolelor. Ar fi multe chestiuni de scris, poate prea multe, singurul aspect pozitiv e ca oradenii au recuperat admirabil handicapul si vor avea avantaj in cazul unei foarte probabile egalitati de puncte. Apatica echipa noastra, la fel ca si suporterii din tribune si o spun cu regret, in afara de cateva "spike-uri" alte decibelilor, doar galeria s-a auzit din partea noastra si poate baietii meritau mai mult in unele momente, s-a vazut cat inseamna presiunea venita din tribunele noastre si pusa pe adversar pe finalul tuturor jocurilor disputate.

    Felicitari deasemenea si suporterilor veniti de la Mures pentru modul cum si-au incurajat echipa, ca de obicei la Oradea fair-play-ul e la el acasa si la finalul partidei jucatorii ambelor echipe au fost aplaudati de ambele galerii care si-au si scandat reciproc numele, chiar daca relatiile dintre cele doua cluburi nu sunt dintre cele mai cordiale.

    cu 10 ani în urmă (09.03.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Dan Rat :

    Felicitari Mures
    O echipa adevarata Mures.Sincere felicitari.TOTI jucatorii titulari arunca si inscriu de la 3, procentaje foarte bune la libere, recuperari.
    Poate ca suporterii oradeni au obosit sa tot incurajeze neconditionat o echipa oradeana apatica de-a dreptul, incosntanta constant la libere, cu aruncari in van de la 3 pcte, cu lipsa asumarii aruncarii finale.Primele pcte ale lui Subotic au fost cu 40 secunde inainte de final ?! E posibil asa ceva ? Franklin a pctat prima data in sfertul 3.
    Uitati-va la alti conducatori de joc din Romania (TM,Tg Mures, etc)

    cu 10 ani în urmă (09.03.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe D12 :

    martinic
    este de un egoism fantastic, care contravine jocului de echipa al Muresului. mureseni, scapati de el sau tineti-l sub control, pentru binele vostru!

    cu 10 ani în urmă (09.03.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe csaby15 :

    Re D12
    Mai degraba m-as bucura daca am scapa de Jelenic, care are procentaje catastrofale, dar din pacate este cel mai apreciat jucator de catre antrenor.

    cu 10 ani în urmă (09.03.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș razvanmel :

    D12
    vorbesti prostii, este in primiii3 conducatori de joc din Romania, vede jocul, este rapid, arunca si distanta si semidistanta, a fost 2 luni accidentat, dar daca isi revine va rupe in playoff // astazi ca si la Tg mures ati avut din nou mare mare noroc in ultimul minut, pina in minutul 38 ati jucat zero barat !!!!
    lasa-l pe Martinic ca fara 3 greseli mari a lui Jelenic ramineati la 10 pct si concentreaza-te pe jucatorii tai si pe playoff :)

    cu 10 ani în urmă (09.03.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe csaby15 :

    martinic
    Ai dreptate RAZVANMEL, Martinic este unul din cei mai buni conducatori de joc din Romania.
    Din pacate la acest meci nu mi-a placut modul da abordare,mentinere a rezultatului din ultimele minute de joc.

    cu 10 ani în urmă (09.03.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex :

    Jelenic
    Si dupa zvonurile de prin piata asa se zice ca Ivan cel mic (Jelenic) ar fi preferatul antrenorului. Iar prin faptul ca tot timpul este inclus in echipa, fiind preferat in locul lui Gedi, se si adevereste acest lucru. Sper ca in curand sa-l revad pe "micul pescar" in lot. Daca Jakab a reusit sa-i ia locul lui Palti, poate - poate. In privinta lui Martinic si eu sunt de parere ca este egoist cand simte ca este in mana. Daca nu poate si pasa. Cea ce Jelenic nu prea face. Nici Brown de fapt. Si de acea prestatiile lui Lupu si Peciukas sunt slabe in ultimul timp. Puteti sa numarati cred ca pe o mana pasele decisive dintr-un meci primite de cei doi.

    cu 10 ani în urmă (09.03.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea suporter oradean :

    razvanmel
    din pacate pentru voi Jelenic este penibil ,la noi achim l-ar tine pe banca mult si bine,dar ce pot sa zic,eu m-am bucurat, un pic si va bteam iar

    cu 10 ani în urmă (09.03.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe csaby15 :

    Suporter BC Mures
    Anul trecut l-am avut pe Kandic, acum il avem pe Jelenic care exaspereaza la aruncari de 3 puncte, desi nu e punctul lui forte.

    cu 10 ani în urmă (09.03.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea suporter oradean :

    csaby,
    noi anul trecut am avut 2 avem si anul asta nu se pricep dar incearca, la voi cei 2 aruncatori de 3 Peciukas si Silviu au avut in total 6 mingi in timp ce Jelenic 0/7 penibil, lipsa de respect fata de echipa

    cu 10 ani în urmă (09.03.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș razvanmel :

    icsabex
    din cate stiu Brown a fost adus tocmai ca este bun in 1la1 in semicerc si de aceea joaca putin mai individual, azi a jucat bine.
    Martinic este exceptional, vede jocul f bine , poate putin individualist dar asta se poate corecta, oricum a avut 7 asisturi azi si crete spre double -double
    jelenic este preferat lui Navi.....prr ca face faza defensiva foarte, foarte bine, de aceea si il joaca antrenorul, Navi este f slab in aparare, clar jelenic a facut un meci slab dar cu Timisoara,Sibiu,Ploiesti,Craiova, ajucat
    foartebine
    clar de tot Cristi Jacab ar fi un mare castig ptr noi, eu zic ca este peste Palti care nu mai are chef
    Peciukas isi revine, e praf momentan, asta ca nu are mingi sunt povesti, nu ii intra nimic, scapa mingea din mina, etc dar va fi la maximum in play off cand conteaza :))))))

    cu 10 ani în urmă (09.03.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe csaby15 :

    Silviu
    Din pacate lui Silviu i se acord foarte putine minute, si atunci cand joaca prea putine mingi ajung la el

    cu 10 ani în urmă (09.03.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe csaby15 :

    Silviu
    Din pacate lui Silviu i se acord foarte putine minute, si atunci cand joaca prea putine mingi ajung la el

    cu 10 ani în urmă (09.03.2014) Raspunde
  • YMCA Tiger :

    ,,,
    simpatice incercarile arbitrilor de a ajuta oradea DIN NOU.

    cu 10 ani în urmă (09.03.2014)
    • CSM CSU Oradea ZapPy:

      ...
      Tu esti lovit bine bai baiatule, nu stiu ce ai vazut tu, din public s-a vazut 10%+ pentru mureseni. Nu contest victoria lor dar cu afirmatii de genul dai in penibil si tragi cu tine numele muresenilor.

      cu 10 ani în urmă (10.03.2014)
    • YMCA Tiger:

      lol
      auzi tu la ce sala ai fost la cel de polo?

      cu 10 ani în urmă (10.03.2014)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea ts_cata :

    despre meci
    Felicitari echipei din Mures pentru victorie, pentru spectacolul oferit si galeriei venite de la Tg. Mures pentru atmosfera si fair-play -ul dovedit.
    Am pierdut pe mana noastra si aici pot aminti cele 9 libere ratate dar mai ales cele doua faze singur cu panoul ratate in ultimele minute. Ce parti bune as lua faptul ca suntem in avantaj fata de cei din Mures la meciul directe si faptul ca am revenit inca o data in fata unei echipe foarte bune.
    Din pacate prea multi jucatori nu au mers astazi, in special Titus, Sean si Vuja. Primii doi nu merg de cateva meciuri dar sper sa isi revina in PO. Tibarna a jucat bine dar ratarea singul cu panoul din final si faptul ca Jelenic a recuperat de doua ori ofensiv de langa el cand noua ne ardea buza mai tare ma fac sa consider totusi ca nu a fost ceea ce trebuia sa fie.
    @tiger: ai pierdut o mare ocazie sa taci. Arbitraj pe fata pro Mures (poti intreba colegii tai care au fost in sala si care au recunoscut pe hol acest lucru). Nu din aceasta cauza a castigat Muresul, nu vroiam sa deschid subiectul dar cu asa "cunoscatori" care comenteaza doar sa nu taca nu putem sta deoparte.

    cu 10 ani în urmă (10.03.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme:

      _
      Cum adica arbitraj pe fata pro mures? Tu chiar ai fost la meci sau ai vazut meciul la TV? Tu chiar intelegi ceva din acest sport? Vrei sa spui ca arbitrii au venit de acasa cu temele facute si a tras intentionat cu noi? a fost un arbitraj in nota obisnuita a arbitrajului romanesc adica de multe ori depasiti de evenimente dar de acolo pina sa spui ca a fost pe"fata" e cale lunga Eu inteleg ca esti frustat ca de citeva etape nu jucati nimic dar acest meci nici nu puteti spune ca l-ati pierdut voi ci mai degraba l-am pierdut noi , trebuia sa cistigam la +5 fara nici o problema, voi nici n-ati existat la acest meci Probabil te temi pt echipa ca exista multe similitudini cu evolutia echipei de anul trecut cind ati jucat superb in tur, mai nimic in rest

      cu 10 ani în urmă (10.03.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme:

      _
      Cum adica arbitraj pe fata pro mures? Tu chiar ai fost la meci sau ai vazut meciul la TV? Tu chiar intelegi ceva din acest sport? Vrei sa spui ca arbitrii au venit de acasa cu temele facute si a tras intentionat cu noi? a fost un arbitraj in nota obisnuita a arbitrajului romanesc adica de multe ori depasiti de evenimente dar de acolo pina sa spui ca a fost pe"fata" e cale lunga Eu inteleg ca esti frustat ca de citeva etape nu jucati nimic dar acest meci nici nu puteti spune ca l-ati pierdut voi ci mai degraba l-am pierdut noi , trebuia sa cistigam la +5 fara nici o problema, voi nici n-ati existat la acest meci Probabil te temi pt echipa ca exista multe similitudini cu evolutia echipei de anul trecut cind ati jucat superb in tur, mai nimic in rest

      cu 10 ani în urmă (10.03.2014)
    • CSM CSU Oradea ts_cata:

      ....
      Prietene, singurul frustat esti tu. Eu nu am spus ca au venit cu temele de acasa, am precizat ca Muresul merita victoria (sa ma intelegi si tu - nu datorita arbitrajului ati castigat). Am spus doar ca au fost mai multe decizii pro Mures decat ar trebui sa fie (sau contra Oradea cum vrei tu).
      Trebuia sa castigati la + 15 dupa aspectul general al jocului dar asta e alta poveste.
      Asa ca du-te citeste tot ce am scris, mediteaza si apoi raspunde civilizat si daca se poate obiectiv (dar numai daca se poate).

      cu 10 ani în urmă (10.03.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme:

      arbitraj
      arbitraj pe fata ce inseamna pt tine?

      cu 10 ani în urmă (10.03.2014)
    • CSM CSU Oradea ts_cata:

      Arbitraj
      Cum am mai precizat ma refeream la faptul ca au fost mai multe decizii pro Mures decat era cazul fara ca asta sa influenteze rezultatul.
      Poate exprimarea mea nu a fost cea mai fericita dar sa spui ca arbitrajul a fost pro Oradea mi se pare penibil

      cu 10 ani în urmă (10.03.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme:

      -
      eu nu am spus ca a fost arbitraj pro oradea am spus ca a fost un arbitraj in nota obisnuita a campionatului

      cu 10 ani în urmă (10.03.2014)
    • CSM CSU Oradea ts_cata:

      tme
      Eu cu acel post ii raspunsesem lui tiger care a scris: "simpatice incercarile arbitrilor de a ajuta oradea DIN NOU"

      cu 10 ani în urmă (10.03.2014)
    • YMCA Tiger:

      ...
      oradenii sunt cei mai subiectivi fani din campionat...au ajuns la un nivel deja penibil si enervant...impreuna cu comentatorii de la digi oradea care urlau cartonas rosu la toate intrarile care parea putin mai dure ale muresenilor...incep sa cred ca publicul de la oradea habar nu are de baschet din comentariile sunt prea orbiti de subiectivism sa ii respect opiniile

      cu 10 ani în urmă (10.03.2014)
    • YMCA Tiger:

      ...
      aa si inca ceva te rog enumera toate deciziile pro mures...astept chiar is curios oricum am 2 faze pro oradea pentru toate exemplele tale

      cu 10 ani în urmă (10.03.2014)
    • YMCA Tiger:

      ...
      si inca ceva astep ca comentariul de mai sus intre in rosu ca de nah subiectivismul se va arata....si adevarul cam doare :))

      cu 10 ani în urmă (10.03.2014)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      @tiger
      Tiger... Cacofonii in scriere, prostii in exprimare. O sa continui sa te ignor pt ca nu vreau sa se ajunga din nou la un schimb de replici cum a fost cel dintre mureseni si craioveni (incep sa-i inteleg pe craioveni).
      Tot respectul pt adevaratii suporteri ai Muresului si inca o data felicitari pt meciul de aseara.

      cu 10 ani în urmă (10.03.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme:

      -
      eu am mai spus-o si o repet cu tot riscul sa se supere suporterii uradeni: in urmatorii ani Oradea va ajunge un fel de asesoft de azi Si nu ma refer la rezultate

      cu 10 ani în urmă (10.03.2014)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    ???
    Tiger - esti penibil. Nu a contestat nimeni victoria voastra meritata dar mi se pare ca incerci sa cauti o scuza pt jocul vostru din ultimul sfert. Ati contestat pe parcursul meciului 3 faze : una la care ati cerut cos cu fault, cosul marcat pe finalul reprizei (acolo a gresit unul din arbitrii pt ca ceilalti 2 au fost fermi ca s-a aruncat dupa sirena) si una la care Martinic a protestat ca nu l-a faultat pe Nicoara (s-a auzit din ultimul rand al tribunei cam i-a dat peste mana). Apropo la faza respectiva daca arbitrii vroiau sa fie cu Oradea puteau da cu usurinta tehnic la Martinic pt proteste.
    Din cauza unora ca tine s-a ajuns ca suporterii celor 2 echipe sa nu se simpatizeze. Va place numai sa va cautati scuze (ba abitri, ba bolnavi inchipuiti). De ce nu iti pui intrebarea cum e posibil ca in ultimul sfert sa pierdeti de cel putin 5 ori mingea in prima jumatate si sa nu fiti in stare sa va corectati greselile. Imi place Sekulovic dar aseara, pe final a fost pe nicaieri. Eu inteleg ca ai avantaj consistent dar in pauza dintre sfertul 3 si 4 a stat efectiv pe banca si n-a dat nici o indicatie. Mai mult in toate TO din sfertul 4 nu a dat nici o solutie pot iesirea din aparare.
    Sper sa ne reintalnim in play-off pt ca am sperante ca va scoatem Daca aseara, cand noi am jucat cel mai slab meci din acest campionat, voi ati tremurat pe final, in conditiile revenirii lui Markovic, eu cred ca am avea prima sansa (binenteles daca incepem sa jucam si noi ceva). Aseara oricum eu credeam ca nu scapam fara 20.

    cu 10 ani în urmă (10.03.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex:

      fair play
      Ai tu ce ai cu Tiger, incepi cu remarca directa catre el, dar dupa acea te ca afunzi in generalizare. Ce rost are? In cea ce priveste arbitrajul nu ma pronunt nu sunt arbitru. Dar in opinia mea cei care au fost in sala nu ar trebui sa se pronunte. Sa nu-mi incerce nimeni sa-mi explice ca cei care sunt la 10-20 m, poate chiar mai mult de o faza pot vedea mai bine cele intamplate decat arbitrul care sta la max 5 m. Bine inteles daca nu se fluiera chiar aiureli. Cum se mai intampla pe la noi. Din acest punct de vedere sunt avantajati spectatorii din fata TV, ca mai exista si reluari.

      cu 10 ani în urmă (10.03.2014)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca m.sandor :

    0 sec
    eu problema buzzer de la Oradea ului nu as aduce in discutie:)....

    cu 10 ani în urmă (10.03.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș erebus :

    .
    Sunt suparat pentru finele partidei. Nu asa se gestioneaza un final de meci. Practic am dat cu piciroul la un avantaj de peste 11 puncte, daca e sa ma rezum doar la Q4.
    Am mai spus de mai multe ori, si din pacate trebuie sa ma repet din nou ... Sekulovic nu stie sa gestioneze finalurile mai tensionate de meciuri. S-a intamplat de mai multe ori, iar din punctul meu de vedere, incepe sa prinda contur din ce in ce mai mult acest lucru.
    E laudabil ce au realizat baietii timp de 3 sferturi, insa era de temut ca se arunca in eter tot efortul din cauza sfertului 4.
    In ceea ce priveste pe unii jucatori ai nostri, in speta Peciucas, eu nu inteleg ce se intampla cu el?! Cel putin de la inceputul anului nu joaca aproape nimic, cu foarte mici exceptii. Si aici il compar doar cu jocul prestat din tur! Daca e sa compar cu jocul prestat in editia trecuta, nu exista termene de comparatie ?!
    vom trai si vom vedea.
    Sunt curios cu ce prestatie reusesc sa ma convinga cu Energia, acasa!
    Pana atunci .. Hai BC Mures!

    cu 10 ani în urmă (10.03.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    CSM - Mures
    Salutare... noua oradenilor, cel putin mie si multor cunoscuti, ne sta in caracter sa privim partea plina a paharului, sa fim optimisti, insa aseara au fost multe aspecte ingrijoratoare in jocul cu BC Mures. Prima si cea mai evidenta pentru mine este apararea... oaspetii au facut ce au vrut, cand au vrut in spatiul nostru de 3 secunde. Este inadmisibil ca Mladenovic sa marcheze din orice pozitie, Jelenic sa dea cos prin lay up de langa Bogdan sau ca oamenii mici ai adversarilor sa recupereze ofensiv necontenit. Al doilea aspect este legat de modul in care abordam partidele: in prima jumatate adversarii se desprind si apoi noi alergam dupa scor. Sa fie clar: aseara scorul a fost unul mincinos. Nu am revenit datorita jocului etalat ci datorita faptului ca BC Mures s-au relaxat si au luat piciorul de pe acceleratie, apoi s-au precipitat si au jucat foarte prost ultimele 6 minute. Al treilea aspect este inconstanta jocului individual. Aseara Dillon a excelat, insa Titus, Sean si Zarko au facut niste greseli care rar le vezi in LNBM. In fiecare meci avem 1-2 jucatori care dau tot ce au mai bun, iar restul par demotivati, iar numele se rotesc de la meci la meci. Astept cu nerabdare 2-3 partide consecutive in care toti intra pe teren cu gandul de a castiga. Ultimul si singurul asemenea meci din acest retur a fost chiar restanta cu Tg Mures. Daca ne uitam la cateva echipe din partea superioara a clasamentului se vede o imbunatatire a jocului de la meci la meci: Sibiu, Cluj, Pitesti, Mures... iar noi parca jucam tot mai rau. Sigur, putem sa invocam accidentarile, insa nu cred ca e timpul sa cautam scuze, mai degraba sa gasim solutii pentru a construi pe ce avem mai bun. De exemplu, precum functioneaza abordarea cu Will si Dani Popescu in teren in acelasi timp, la fel putem juca cu Bogdan si Sean in unele momente, sau fara ei cu Titus pe post de pivot si sa fortam patrunderi. Nu stiu, nu sunt antrenor, insa in acest retur am jucat mereu acelasi lucru, si mi-as dori sa vad un pic de diversitate in abordare.

    Felicitari muresenilor, sincere multumiri pentru "wake up call", si sper ca dupa aceasta experienta ne trezim si redevenim echipa care da emotii adversarilor si nu propriilor suporteri. Hai CSM!

    cu 10 ani în urmă (10.03.2014)
    • CS Rapid București Rapidist4Life:

      ------------------
      asta pentru că Oradea nu are jucători care să exceleze dpdv individual. mladenovic, care e intre primii 3 pivoti din tara i-a facut praf pe denison si țibârnă aseară.
      toți parca joacă mecanic, prea schematizat, iar când ceva nu iese, parcă tot scârțâie. părerea mea.

      cu 10 ani în urmă (10.03.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe D12 :

    @razvanmel
    nu sustin nici una dintre cele 2 echipe, dar Martinic are profil de 'capat de linie' de cand a venit in Romania - exemplu graitor, scapa 2 contra 1 pe contraatac, sare aparatorul la capac, iar GM se chinuie sa arunce & rateaza (noroc cu celalalt coechipier ca recupereaza si inscrie). Si un junior 2 stie ca in momentul ala scoti pasa, dar omul vrea statistici; atunci, lasa sa-si pastreze el statisticile si sa fie primul conducator de joc din tara ca primavara tot nu se face cu o floare.

    cu 10 ani în urmă (10.03.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea afganul :

    Prestatii tot mai slabe
    Intradevar daca ati observat de cateva etape pur si simplu nu ne mai gasim locul in teren, gresim enorm, nu ne concentram si ratam incredibil de mult deci nu stiu ce se intampla la echipa dar ceva trebuie schimbat, nu mai exista daruire si aceasta atitudine pe care o abordam in joc in momentul de fata ne va costa enorm in playoff.

    cu 10 ani în urmă (10.03.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea suporter oradean :

    Prestatii robotizate,
    Cand totul este regula si schema, fara sa-i lasi libera creativitatea unui jucator,nu faci altceva decat sa-l limitezi si sa-l faci sa nu mai gandeasca Singur,sa faca doar ce-i spui, iar la un moment dat intervine oboseala,lipsa randamentului.Asa spunea o persoana draga mie, cunoscatoare a psihologiei umane, in conditiile date si-n urma comentariilor voastre,unele obiective si reale,caut un raspuns la prestatiile slabe ale unor buni jucatori de la echipa.Schimbarea ar fi unul din raspunsuri,schimbarea celor care vor sa schimbe jucatorii nu doar sa-i indrume.Vom vedea ce va fi, deocamdata nu-i bine Deloc.

    cu 10 ani în urmă (10.03.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    meci frumos
    @Tiger & tme chill out guys oradenii sunt oameni de treaba, se mai intampla sa existe exprimari usor interpretabile dar nu trebuie sa se inflameze nimeni si sa pastram tonul la nivelul amical.
    @Tomy daca bine tin minte si anul trecut tot noi v-am dat wake up call-ul (meciul a fost in Jungla) si v-a prins bine in play off :) Problema este ca acum si noi avem cam acelas gen de probleme de care va plangeti si voi asa ca si eu sper ca evolutia din sfertul 4 sa fie un wake up call pentru tigrii si sa remediem rapid deficientele ca avem meciuri grele si nu ne putem permite greseli daca vrem sa terminam in primii 4. Succes si sa auzim de bine :)

    cu 10 ani în urmă (10.03.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme:

      OK
      E ok, suporterii oradeni sint minunati eu chiar am citiva prieteni in Oradeao parte din ei sint chiar suporteri ai echipei de baschet dar am impresia ca unii suporteri care scriu pe acest site se ghideaza dupa sintagma"daca nu esti cu mine esti impotriva mea' Iar chestiile astea cu scrieri incorecte, cacofonii si alte sintagme gramaticale mi se par niste copilarii Intradevar mai facem cite o greseala gramaticala cite o cacofonienu sintem toti atit de inteligentinu am absokvit toti o facultate de litere nu stapinim cu totii limba romana asa cum ar trebui dar asta e o alta discutie Vorba cuiva de pe acest site:"nu toti sintem Pruteanu"

      cu 10 ani în urmă (10.03.2014)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      gramatica
      Este prima data cand critic greseli gramaticale si am facut-o doar pt a sublinia exprimarea lui Tiger nu pt a-l corecta gramatical.
      Oricum observ ca incep tot mai multi sa devina obsedati de ideea ca Oradea e favorizata intentionat de arbitraje. Pe altii ii deranjeaza faptul ca Digi e sposorul nostru. Probabil ca urmeaza ca pe unii sa-i deranjeze ca Achim e antrenor la Oradea si din cauza lui Oradea reuseste sa intoarca pe final rezultate imposibile.
      Nu inteleg de unde acest curent de opinie. Nu am vazut in toate comentariile de mai sus o opinie a unui suporter oradean care sa acuze cu ceva Muresul sau jocul acesteia. De unde pana unde noi ne ghidam dupa "daca nu esti cu mine esti impotriva noastra". Singurul lucru care m-a deranjat au fost acuzatiile cu arbitraj partinitor si tocmai intr-un meci in care arbitrii nu au iesit deloc in evidenta ca in alte meciuri.
      Ma opresc aici pt ca vad ca incep sa deranjez dar cu parere de rau incepand de azi nu mai simpatizez Muresul (chiar simpatizam echipa si suporterii acesteia). Poate pe viitor imi voi schimba parerea dar ... (sau cine stie poate ca o sa ajung sa va pun langa Asesoft).
      S-auzim numai de bine.

      cu 10 ani în urmă (11.03.2014)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș Geza :

    intrebare
    In minutul 37:38 cind (5) Goran Martinic made an offensive foul la scorul de 64:73 nu cumva trebuia sanctionat simularea jucatorului oradean, practic se inchidea meciul. Două libere și posesie ? Întreb așa din curiozitate, o părere corectă m-ar interesa.Pentru că nu-i așa toate discuțiile despre arbitraj sunt subiective. Mulțumesc !

    cu 10 ani în urmă (10.03.2014)
    • YMCA Tiger:

      @Geza
      Nu si cand se incearca din rasputeri rasturnarea scorului ;)

      cu 10 ani în urmă (10.03.2014)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    intrebare catre oradenii care au fost la meci
    Uitandu-ma pe reluarea meciului de la Oradea la final, dupa terminarea meciului am observat o altercatie intre Pasca si Martinici, altercatie din fericire aplanata rapid de un oficial oradean. Poate sa imi spuna cineva ce avea de impartit Pasca cu Martinici?

    cu 10 ani în urmă (11.03.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    conflict
    Cred ca a plecat de la schimbul de replici dintre Nicoara si Martinic in urma faultului facut de Martinic. Acesta a protestat si ulterior el si Nicoara au avut cateva schimburi de replici mai taioase.
    Alt motiv nu vad pt ca meciul a fost ok, fara duritati.

    cu 10 ani în urmă (12.03.2014) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca m.sandor :

    pasca
    Pasca....are niste probleme baiatul.frustrarea bancii isi spune cuvantul.cand nu esti bagat de antrenor e nasol.Pacat ca nu ati vazut la Cluj cum s a manifestat pe banca.In rest meci frumos,amandoua echipe sunt puternice si bine aranjate pe teren.o sa fie un play off cu de foc

    cu 10 ani în urmă (12.03.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!