Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureș reușește victoria în fața ploieștenilor

Noémi Csiki

Noémi Csiki
21.02.2015

Liga Națională
Etapa 20

79-74
(19-16, 23-25, 23-16, 14-17) 

Sala Sporturilor Tîrgu Mureș

9-9 Statistica 14-4

În prima partidă a etapei 20, BC Mureș a reușit o victorie importantă în fața ploieștenilor, pentru a doua oară în acest sezon.

Cinciul de start al gazdelor a fost format din Adamovic, Peciukas, Dykes, Ivanovic și Barro, iar cel al oaspeților, din Pot, Runkauskas, Pelekanos, Flowers și Burlacu.

Barro a fost cel care a deschis scorul, după care Pot a egalat imediat. Echipele au continuat să progreseze cap la cap, cu destul de multe ratări de ambele părți, dar fără ca vreuna dintre tabere să se detașeze. Primul minut de odihnă al partidei a fost solicitat de Prakuraitis în minutul 7, la scorul 10-11, urmat de un time-out cerut de Arnautovic în minutul 8, la scorul 14-13. Pentru BC Mureș, au intrat Gajovic și Căpușan, iar la ploieșteni, Avramov. Dintre aceștia, Gajovic a fost cel care și-a făcut prezența simțită, marcând 7 puncte în cinci minute de joc, inclusiv prima reușită de trei puncte pentru gazde, care au avut mult mai puține încercări din afara semicercului decât în meciurile trecute. În primul sfert, BC Mureș a aruncat de patru ori din spatele liniei de 6,75m (o singură dată cu succes), față de cele 10 încercări ale gazdelor (din care au intrat 3.)

Sfertul al doilea a început de la 19-16 și gazdele au continuat să se mențină în avantaj. Ecartul lor a crescut ușor în primele trei minute, iar după contribuții importante din partea lui Dykes și Ivanovic, a atins pragul de 10 puncte (33-23) în minutul 14. Ploieștenii au înjumătățit această diferență prin Pelekanos de la distanță și încă un coș al lui Flowers. În a doua jumătate a sfertului, Dykes a fost singurul marcator al mureșenilor, în timp ce Asesoft a încheiat prima jumătate a partidei cu trei reușite de la distanță: două prin Avramov și un buzzer-beater al lui Pelekanos. Astfel, la pauză, diferența dintre cele două echipe a fost de un singur punct (42-41).

După reluarea jocului, Dykes a continuat să înscrie coșuri de două puncte, dar oaspeții au marcat de la distanță în primele două atacuri și au preluat conducerea pentru un scurt timp. Au urmat mai multe ratări ale lui Burlacu, Flowers și Runkauskas, în timp ce mureșenii au continuat să adauge puncte pe tabelă, reușind un parțiel de 11-0 (de la 44-47, la 55-47). Pelekanos și Avramov au redus din diferență, care s-a menținut în jur de 5-7 puncte până la sfârșitul sfertului, care s-a încheiat cu dunkul lui Dykes pentru 65-57.

In sfertul decisiv Runkauskas a fost primul care a marcat, și a făcut-o de la distanță. Replica gazdelor a venit printr-un alley-oop Barro-Adamovic, și diferența a continuat să se mențină, iar după un three-point play al lui Dykes, BC Mureș și-a mărit avantajul din nou la 10 puncte, cu patru minute rămase din joc. A urmat o nouă perioadă favorabilă oaspeților, care au redus diferența la doar 4 puncte, iar în ultimul minut de joc, la doar două puncte (76-74). În ultimele 30 de secunde de joc, mureșenii au ratat trei aruncări libere (două prin Peciukas și unul prin Adamovic), iar omul sfârșitului de meci a fost Barro, care a recuperat mingea după liberele ratate de Peciukas, iar după o încercare ratată de Pelekanos de a reduce din diferență, senegalezul a obținut o nouă posesie și a fost trimis la linia de libere, de unde a înscris ambele încercări și a decis, practic, soarta partidei, cu două secunde înainte de final. La scorul 79-74, ploieștenii au solicitat un ultim timp de odihnă, dar era deja prea târziu pentru a întoarce rezultatul. Flowers a avut o încercare de la distanță, dar fără succes.

În afara spectacolului oferit de un meci strâns, s-au remarcat și următoarele aspecte: 

  • Asesoft a jucat fără Mohammed (care se pare că s-a despărțit de echipă) și Cooper, iar la BC Mureș nu a evoluat Lázár.
  • mureșenii au aruncat mai puțin din afara semicercului decât de obicei (3 coșuri sin 14 încercări). Ploieștenii au avut 11 din 33 la acest capitol.
  • datorită rotației mai scurte decât la alte meciuri, Pelekanos și Flowers au jucat 40 de minute, iar Runkauskas aproape 39
  • Burlacu a avut o zi nefastă, terminând partida cu eficiență 0, după ce a ratat 4 încercări de 2 puncte, și a marcat o singură dată de trei (din 5 încercări) și o liberă (din 2 încercate)
  • de cealaltă parte, Peciukas a fost cel care a avut probleme cu aruncările (5 încercări de trei, toate ratate), însă el a fost ceva mai eficient prin recuperări și pase decisive.

Pentru CSU Asesoft, aceasta este cea de-a patra înfrângere din sezon în LNBM (2 din 4 fiindu-i administrate chiar de către mureșeni.) Tigrii au ajuns la un bilanț de 9-9 și mai au nevoie de multe victorii pentru a-și asigura un loc în playoff. 

Cei mai eficienți jucători ai serii au fost Kyndall Dykes (27 de puncte) și Ousmane Barro (16 puncte și 7 recuperări), respectiv Michalis Pelekanos (19 puncte, 7 recuperări, 4 pase decisive) și debutantul din formația campioanei, Bozhidar Avramov (19 puncte).

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!