Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureș se califică în semifinale după 4 meciuri cu CSM

Noémi Csiki

Noémi Csiki
22.04.2013


86-92
(19-25, 23-20, 13-21, 31-26) 


1 Statistica 3

Cel de-al patrulea meci al seriei CSM București - BC Mureș a fost și ultimul, mureșenii adjudecându-și cea de-a treia victorie în sferturile de finală, după o partidă mai reușită decât în ziua dinainte.

Gazdele au început partida cu Martinic, Morris, Bosnjak, Căruțașu și Sir, iar Sekulovic i-a introdus pe Barro, Ciric, Peciukas, Kandic și Cuic. La sfârșitul primului sfert, BC Mureș a intrat în avantaj grație reușitelor lui Kandic și Peciukas. Cei doi au înscris de cinci ori din afara semicercului, în timp ce la CSM, Bonsjak și Martinic au fost principalii marcatori ale primelor zece minute. În sfertul al doilea, avantajul oaspeților a depășit diferența de zece puncte, dar înainte de pauză CSM a revenit în joc, după ce au redus diferența la doar trei puncte și Martinic și Morris păreau de neoprit.

Meciul s-a reluat de la 42-45, și scorul s-a menținut strâns până la jumătatea sfertului, dar mureșenii au dominat sub panou, mai ales prin Păltinișanu, și la ultima pauză, ecartul lor a crescut la 11 puncte. Oamenii ultimului sfert au fost Cuic și Navickas la mureșeni, iar tirul lui Martinic, Sir și Shepherd n-a mai reușit să ducă seria în meciul decisiv.

BC Mureș s-a impus cu scorul final de 86-92 și s-a calificat în premieră în semifinale, unde va întâlni pe Gaz Metan Mediaș.

La mureșeni s-au remarcat: Gediminas Navickas, care a marcat 16 puncte (2x3) și a avut 12 recuperări (număr record de recuperări pentru un jucător de înălțimea lui Navickas), Branko Cuic, cu 23 de puncte (1x3) și 11 recuperări, respectiv Vaidotas Peciukas, cu 20 de puncte (3x3) și 8 pase decisive, iar la CSM București, Goran Martinic  a marcat 30 de puncte (4x3), iar Ivan Bosnjak a totalizat 16 puncte (4x3) și 4 recuperări.

4 comentarii la aceasta stire:
  • gigi1 :

    remarcam si arbitrii(ironic)
    Doresc sa remarc in mod special pe domnii arbitrii, care in finalul meciului la cel putin 4 patrunderi ale lui martinic nu a fluierat nici un fel de fault, desi erau extrem de evidente. Nici cuic nu a fost sancionat deloc pentru faptul ca a vorbit in continuu cu arbitrii, mai ales sfertul 3 si 4 cand avea deja 4 faulturi comise.

    De asemenea, trebuie remarcati arbitrii si pentru deciziile intarziate( dupa aprox 3-4 secunde) de la realizarea de catre tg mures a unui fault pentru consultarea fisei..daca ii defaorizeaza faultul sau nu pe mureseni.

    Cu toate acestea trebuie observata valoarea mai buna a lotului celor de la targu mures, cum trebuie observata si lipsa totala de implicare a americanilor de la csm(cel putin in meciul 4).

    cu 10 ani în urmă (22.04.2013) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    gigi1
    Tot asa a vorbit Cuic cu arbitri si in celelalte 3 meciuri asa cum si Fometescu a vorbit si Martinic in primele doua meciuri. Depinde tonul si ceea ce spui arbitrului iar daca arbitrii nu l-au sanctionat inseamna ca a discutat civilizat cu arbitrii. Oricum nu cred ca acesta a fost motivul pentru care a castigat BC Mures. Fata de meciul 3 in meciul 4 abordarea tactica a fost complet diferita si de aceea rezultatul a fost altul poti citi declaratia lui Sreko tot pe acest site si atunci o sa vezi ce si cum. Oricum sper ca nu credeai ca mai da CSM-ul 16 treite in meciul 4!

    cu 10 ani în urmă (22.04.2013) Raspunde
  • gigi1 :

    oldboy
    Abordarea tactica a fost complet diferita fata de meciul 3, adica muresul a jucat mult mai agresiv. Ceea ce inseamna ca dupa cateva faulturi care au fost date in sfertul 1 si 2, exact pentru acelasi tip de faulturi nu s-a mai dat nimic in sfertul 3 si 4. Cuic a jucat exact la fel si in sfetul 2 si in 3 si 4, doar ca in sfertul 3 si 4 nu i s-a mai fluierat niciun fault.

    Repet, nu neg valoarea lotului celor de la tg mures. Apropo de meciul 3, nu 3-urile au fost cheia ci jocul sub panou..vezi Morris 20 si ceva de puncte :). 3-urile au venit pe dublarea lui Morris sub panou..daca ai fost la meci.

    cu 10 ani în urmă (22.04.2013) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @gigi1
    Clar a fost alta, dar daca au fost asa agresivi cum de a dat Martinic 30 de puncte? Ca au fost agresivi? Au spus clar ca au studiat meciul 3 si au schimbat complet abordarea si nu l-au mai dublat pe Martinic in schimb l-au anihilat pe Morris, Bosniak si Sir iar treitele nu au mai venit asa usor. Zici ca treitele din meciul 3 au venit pe dublarea lui Morris atunci cum de in meciul 3 Morris a dat 28 de puncte dublat fiind iar acum doar 4? Ceva nu se leaga, nu are logica, no offence.

    cu 10 ani în urmă (22.04.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!