Stiri

BC Mureș se deplasează în Lituania pentru al doilea meci din FIBA Europe Cup

Radu Bărăian

Radu Bărăian
25.10.2016

UPDATE. 25.10.2016 / 13:15

BC Mureș se va deplasa în Lituania pentru meciul din FIBA Europe Cup cu Prienu-Birstono Vytautas fără jucătorii Alhaji Mohammed și Tudor Bichiș, respectiv fără antrenorul Barnabas Szaszgaspar, aceștia suferind de enterocolită. De asemenea, Dalibor Djapa și Polyák László au manifestat aceleași simptome, însă cei doi au fost recuperați pentru meciul din țara baltică. Secundul George Trif va sta pe bancă la meciul cu Prienu de miercuri.


BC Mureș Târgu Mureș și Prienu-Birstono Vytautas își vor da întâlnire în Lituania într-un meci din cadrul etapei a 2-a din grupele FIBA Europe Cup. Confruntarea este programată miercuri, 26 octombrie, ora 18:30, în Prienai Sports Arena.

„Tigrii” din Târgu Mureș țintesc cea de-a doua victorie din Grupa I, după ce în runda inaugurală au trecut pe teren propriu de estonienii de la BC Tallinna Kalev, scor final 70-58. Cei mai buni oameni ai trupei ardelene în jocul de săptămâna trecută au fost Alhaji Mohammed (18 puncte), Laszlo Lazar (15 puncte), Ernests Kalve (19 puncte, 10 recuperări), respectiv Goran Martinic (10 puncte, 10 pase decisive). De cealaltă parte, balticii de la Prienu-Birstono vor debuta în noul sezon de FIBA Europe Cup în compania conaționalilor noștri, având în vedere că în prima etapă au stat odată cu retragerea din competiție a formației din Bosnia, Igokea. 

Băieții pregătiți de Barnabas Szaszgaspar vor aborda partida din Lituania mult mai odihniți, după ce în etapa din weekend din Liga Națională de Baschet Masculin au stat. Așadar, alb-albaștri au avut suficient timp la dispoziție să pregătească meciul de miercuri, iar în același timp au avut parte de mai mult timp de odihnă. În tot acest timp, Prienu a evoluat în weekend, fiind învinși în deplasare de Pieno Zvaigzdes, scor final 70-75. După 8 runde scurse din întrecerea internă din Lituania, trupa pregătită de Virginijus Seskus ocupă locul al 7-lea din 10 echipe cu un bilanț de 3 victorii și 5 înfrângeri. 

Un amănunt mai mult decât interesant și important este faptul că adversara Mureșului de mâine se bazează pe un lot format doar din baschetbaliști lituanieni, fără niciun străin pe foaia de joc. Cei mai importanți sportivi din lotul lui Seskus, care de regulă se regăsesc în „5-ul” de start sunt Mindaugas Kupsas, Vytenis Cizauskas, Vytenis Lipkevicius, Tomas Dimsa și Arturas Valeika. În ediția precedentă de campionat, Prienu a terminat pe locul 4. 

Barnabas Szaszgaspar are tot lotul la dispoziție pentru partida de miercuri seara în încercarea de a lega cea de-a treia victorie la rând, după succesul cu BC Tallinna Kalev din Europe Cup, respectiv victoria de la București, cu Dinamo, din LNBM. În condițiile în care Târgu Mureș se va impune mâine în Lituania, atunci aceștia vor lua o opțiune serioasă la calificarea mai departe, având în vedere faptul că primele două clasate din fiecare grupă își asigură direct locul în faza următoare. 

Partida dintre Prienu-Birstono Vytautas și BC Mureș Târgu Mureș nu va fi televizată în România. 

*Foto: Toth Csaba 

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC Mureș Târgu Mureș Whomever :

    Corectare *
    Din păcate lotul echipei noastre a trecut print-o enterocolită, mai mulţi dintre jucători şi chiar şi antrenorul Szászgáspár Barnabás au fost serios afectaţi de această boală.

    Astfel medicii au reuşit să-i pună pe picioare pe Dalibor Djapa şi pe Polyák László dar nici Alhaji Mohammed, nici Tudor Bichiş şi nici antrenorul Szászgáspár nu au făcut deplasare pentru meciul doi din Europa Cup. Ceilalţi jucători şi persoanele din stafful technic nu au fost afectaţi deocamdată.

    Astfel tigrii vor fi conduşi de pe bancă de către George Trif, care a mai avut această sarcină şi în sezonul trecut la meciurile de la Craiova din play-offul Ligii naţionale.

    cu 7 ani în urmă (25.10.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!