Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureș se impune la Pitești după un sfert trei exploziv

Noémi Csiki

Noémi Csiki
26.01.2015

În ultima partidă a etapei a 16-a,  BC Mureș a reușit să se impună în fieful piteștenilor, după un meci disputat, cu mai multe răsturnări de situație.

Cinciurile de start a fost formate din Sutalo, Ross, Kovac, Fraseniuk și Milosevic, respectiv Adamovic, Dykes, Gajovic, Ivanovic și Barro.

Gazdele au fost cei care au deschis scorul, prin Sutalo, de la distanță. Mureșenii au replicat prin Dykes, dar au ratat următoarele atacuri, permițând piteștenilor să-și creeze un avantaj (8-2). În primul sfert, mureșenii nu au reușit să marcheze de la distanță, iar în urma ratărilor, s-au văzut conduși cu 10 puncte (18-8) atunci când Sekulovic a solicitat primul timp de odihnă. În a doua jumătate a sfertului, Sapera i-a introdus pe Dapa, Maric și Orbeanu, iar la BC Mureș, doar dintre titulari Dykes a rămas în teren până la sfârșitul sfertului, care s-a terminat la 22-15. La începutul sfertului doi, în formula Polyák-Peciukas-Dykes-Căpușan-Lázár, mureșenii au egalat la 26. În a doua jumătate a sfertului, au reintrat, la mureșeni, titularii, pe rând. De la 28-28, argeșenii au reușit un parțial de 9-0, (37-28), după care BC Mureș a replicat prin aceeași monedă și a egalat la 37. Cu coșul lui Ivanovic, marcat în ultimele secunde ale primei jumătăți, mureșenii au trecut în avantaj pentru prima dată în cursul partidei. (39-41)

Debutul sfertului trei a fost o explozie a joculul mureșenilor. Ei au marcat pe fiecare atac, și de mai multe ori de la distanță, forțându-l pe Sapera să solicite două minute de odihnă în primele 4 minute ale sfertului, și atingând un avantaj de 20 puncte în acest răstimp. Diferența de scor a atins punctul maxim la 25 de puncte (47-72), după care piteștenii au redus handicapul la 19 prin execuția lui Milosevic din ultima secundă a sfertului. (53-72) În ultimele zece minute, s-a schimbat din nou ritmul jocului. La mureșeni, cinciul titular, fără schimbare de la jumătatea sfertului doi, a arătat semne de oboseală și au început ratările și greșelile și de partea oaspeților. La jumătatea ultimului sfert, s-a încheiat un parțial de 19-2 pentru gazde, prin care aceștia au redus diferența la mai puțin de 10 puncte (66-74). În ultimele minute ale jocului, diferența de scor s-a păstrat în jurul valorii de 6-8 puncte. Piteștenii nu au reușit să amenințe victoria tigrilor, dar lupta s-a dat pentru echilibrarea scorului ce cel din tur, atunci când elevii lui Sapera au câștigat la Tîrgu Mureș cu 7 puncte (78-85).

Astfel, după multe faulturi tactice și aruncări libere, cele două formații au terminat la aceeași diferență de scor, de 7 (82-89), ceea ce înseamnă că în cazul în care BCMU Pitești și BC Mureș vor temina sezonul regulat la egalitate de puncte în clasament, rezultatul cumulat al celor două meciuri jucate nu va putea fi folosit pentru departajarea lor, el fiind egal. În acest caz, se va folosi următoriul criteriu, și anume diferența dintre punctele totale marcate și primite în cursul tuturor meciurilor jucate în sezon.

Deocamdată BCMU Pitești se află cu cinci poziții mai sus în clasament decât BC Mureș, chiar și după această înfrângere. În etapa următoare, piteștenii se vor deplasa la Mediaș, iar mureșenii vor primi vizita celor de la BC Timișoara.

Foto: Liviu Dumitru

5 comentarii la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești adu :

    :)
    Macar ramanem cu revenirea de la minus 25 la minus 7...in cateva minute.

    cu 9 ani în urmă (26.01.2015) Raspunde
  • FC Argeș Pitești adryan77 :

    sa vedem ce se va intampla
    O sa avem meciuri foarte dificile, trebuie sa ne schimbam atitudinea si sa jucam serios, altfel va fi tare greu. Trebuie sa vizam locul 4 pentru a avea avantajul terenului propriu in play off. Bafta la Medias

    cu 9 ani în urmă (26.01.2015) Raspunde
  • tzontzolino :

    orbeanu
    Cu Orbeanu nu stiu ce se intampla...recuperari si atat...puncte nimic de cateva etape

    cu 9 ani în urmă (26.01.2015) Raspunde
  • FC Argeș Pitești adryan77 :

    sa speram
    Sper ca Djaba sa vina cu un plus pentru echipa si este important sa-si revina si ceilalti jucatori.

    cu 9 ani în urmă (26.01.2015) Raspunde
  • FC Argeș Pitești adryan77 :

    Sapera
    Esti cel mai bun antrenor roman, publicul te sustine si la bine si la rau, te vrem la noi multi ani. Ai dat dovada ca ai atitudine, esti perseverent si profesionist. Tot Pitestiul e alaturi de tine si te iubeste.

    cu 9 ani în urmă (26.01.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!