Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureș termină sezonul cu o victorie la Cluj și obține bronzul

Noémi Csiki

Noémi Csiki
04.06.2014

LNBM
Finala mică, meciul 2

59-84
(13-29, 17-21, 20-18, 9-16) 

Sala Horia Demian 


0 Statistica 2

În partida care a pus capăt finalei mici al LNBM, U Mobitelco Cluj a început cu formula Medvedj-Cuic-Hargrove-Silvășan-Lalovic, iar oaspeții de la BC Mureș cu Martinic-Peciukas-Brown-Ivanovic-Mladenovic.

Cele două formații au progresat cap la cap doar în primul minut și jumătate, până la 4-4, după care a urmat o serie de 17 puncte consecutive înscrie de mureșeni, pentru 4-21, căreia coșul lui Hargrove a pus capăt în minutul șapte. La sfârșitul primului sfert, în care au marcat 4 din 5 aruncări de la distanță (aruncarea ratată fiind cea din ultima secundă a sfertului), mureșenii aveau un avantaj de 16 puncte (13-29). În schimb, gazdele aveau un 1 din 7 la categoria aruncărilor din spatele semicercului.

În sfertul al doilea, ecartul echipei oaspete a ajuns la 20 de puncte (15-35) după încă două reușite de la distanță ale lui Martinic. Clujenii au replicat cu două coșuri consecutive prin Sparks și Kuburovic și la 19-35 Sekulovic a solicitat un timp de odihnă pentru a opri o eventuală revenire a gazdelor. La jumătatea sfertului Martinic a adăugat încă un coș de trei. Până la pauză, echipele au delectat spectatorii cu execuții spectaculoase: câte-un alley-oop de fiecare parte: combinații Hargrove-Sparks, respectiv Martinic-Peciukas. Procentajul lui Mobitelco la aruncările de trei a crescut puțin, iar cel al mureșenilor a scăzut puțin, dar nu semnificativ (2 din 11, respectiv 8 din 11 după două sferturi). Diferența de pe tabelă a rămas în jur de 20 de puncte, și formațiile au intrat în pauză la scorul 30-50.

În al doilea minut al sfertului trei, U Mobitelco a dat semne de revenire și a marcat 8 puncte consecutive (prin Hargrove și Sparks), dar BC Mureș a replicat cu un 0-10, din care două coșuri de trei puncte marcate de Jelenic. A urmat o treiță a lui Silvălșan (primul coș de trei marcat de el în această finală mică), ceea ce a restabilit diferența de 20 de puncte pe tabelă (44-64). În ultimele minute ale sfertului, atmosfera meciului a devenit monotonă, amintind de un meci amical. Medvedj a părăsit terenul pentru o problemă la braț și a fost înlocuit de Pop.

Ultimele zece minute au început de la 50-68 și s-au scurs fără evenimente remarcabile. În ultimele minute, la U Mobitelco au intrat Dragoste, Lazăr și Pogăcean, iar pentru BC Mureș au intrat Păltinișanu, Lupusavei și Baczó. Ultimul sfert a fost cel mai sărac în puncte înscrise, pentru ambele formații (9-16). Scorul final, stabilit de Sparks, a fost 59-84 și BC Mureș a cucerit medaliile de bronz.

Mureșenii au terminat meciul cu 12 aruncări de trei puncte reușite din 21 de încercări - 57% - (Martinic a avut 4 din 5). La același capitol, Mobitelco a înscis de 5 ori din tot atâtea încercări (21) - 24%. Gazdele au recuperat mingea de 29 de ori, față de 28 de recuperări ale oaspeților, dar acesta, și procentajul de la libere, au fost singurele capitole statistice la care au cedat mureșenii.

Josh Sparks a fost principalul marcator al gazdelor, cu 14 puncte și 5 recuperări, iar Darius Hargrove a reușit 11 puncte și 6 pase decisive. Pentru BC Mureș, Goran Martinic a terminat partida cu 20 de puncte, 5 recuperări și 6 pase decisive, iar Aleksaandar Mladenovic a încheiat sezonul cu un double-double: 16 puncte și 10 recuperări reușite de pivotul sârb.

Foto: Zsigmond Báthori

8 comentarii la aceasta stire:
  • BC Mureș Târgu Mureș tiger76 :

    Bravo BC MURES
    Felicitari BC MURES pentru inca un sezon reusit!
    Szep volt fiuk! Huj Huj Hajra!

    cu 9 ani în urmă (04.06.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme :

    -
    Felicitari BC Mures si vacanta placuta!

    cu 9 ani în urmă (04.06.2014) Raspunde
  • tzontzolino :

    bv Mures
    Felicitari Targu Mures- se putea mai mult cu Oradea dar asta e la anu' va vedem sigur iar in primii 4. Succes!

    BV si U Mobitelco care oricum a reusit maximul cu echipa de anul acesta si cu senzatiile tari oferite cu Sibiu si Ploiesti.

    cu 9 ani în urmă (04.06.2014) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM :

    "U"
    Felicitari Mures, se pare cca voi ati dorit medalia de bronz cu adevarat! Din pacate noi dupa 10 meciuri grele nu am mai reusit sa ne adunam pentru inca 2-3! Ce sa facem asta ii baschetul, castiga cel mai bun, mai motivat! Inca odata felicitari!

    P.S. Rar mi-a fost dat sa vad un meci intre doua echipe de calibru in care arbitrii sa fie cvasi inexistenti( de multe ori m-am intrebat unde sunt) :D !

    Scuze de Logo, in viata de zi cu zi tin cu "U" dar cu ocazia acestui PO tin cu Oradea!

    cu 9 ani în urmă (05.06.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    Bravo Mures
    Salutare... particularitatea finalei mici este cum iti motivezi jucatorii dupa ce ai iesit in semifinale, in mod special pe cei straini care abia asteapta sa ajunga acasa dupa un sezon lung. Si ii inteleg perfect. Sigur, se mai pune problema daca se joaca cu o participare europeana in sezonul urmator pe masa, insa datorita faptului ca jucatorii sunt contractati doar pe un an de zile in acest moment nimic nu e sigur pentru ei, deci dorinta de a ajunge acasa primeaza. Nu am vazut meciurile desi mi-ar fi placut, insa pare-se din cronica si comentarii ca Muresul si-a dorit mai mult bronzul. Oricum, felicitari ambelor echipe si sper ca la anul sa fie aceleasi echipe tari cu un cuvant greu de spus in campionat.

    cu 9 ani în urmă (05.06.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      "U"
      Sti cum ii, pe langa dorul de casa intervine si uzura psihica, baietii de la Cluj au avut 10 meciuri crunte si epuizante din toate punctele de vedere, le-a fost greu sa se adune pentru inca o serie, pana la urma ce mi 3 ce mi 4, tot invinsi suntem! Dar suntem mandrii ca am avut echipa asta care a reusit sa puna probleme sau chiar sa elimine niste echipe extrem de puternice (Sibiu si ploiesti)! Viata merge mai departe, trebuie sa vedem ce urmeaza (eu echipa asta o voi urma indiferent cum o sa se numeasca)si sa ne pregatim de un nou sezon! Cristescu a promis cupe Europene daca terminam in primi 4, suntem in primi 4 si sper sa se tina de cuvant!

      A fost un sezon frumos si cu bune si cu rele, un sezon care a aratat ca se poate juca si cu sufletul, un sezon in care echipa a aratat foarte bine desi antrenorul a fost incepator in postura asta si jucatorii nu prea proaspeti!

      Haide U, haide Baschet si Hai Oradea, hai ca se poate!

      cu 9 ani în urmă (05.06.2014)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș tiger76 :

    @ARM
    Tin putin sa te contrazic, si anume nu e chiar totuna locul 3 cu locul 4 ;)
    Locul 4 e un loc oarecare, intr-adevar, in schimb locul 3 este pe podium, si aduce cu el o medalie de bronz!

    Hai BC MURES!

    cu 9 ani în urmă (05.06.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      "U"
      Nu sunt deacord cu tine dar iti respect opinia! Voi ati considerat aceasta medalia importanta si prin urmare ati castigat-o! Pentru noi, fata de amaratul de loc 7 de sezonul trecut eu vad locul 4 a pe un castig si asta mai ales plecand de la diferenta uriasa de valoare intre lotul de sezonul trecut si pensionarii sufletisti de anul acesta! Din pacate, datorita lipsei de profesionalism si a valorii scazute a campionatului nostru in afara de un anumit "palmares" nu ii nici o diferenta intre 3-4 si asta indiferent daca vorbim de podium sau de medalia de bronz!

      Respect si baschet de calitate pentru ca atunci cand jocul ii foarte frumos poti sa treci peste orice!

      cu 9 ani în urmă (06.06.2014)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!