Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureș trece fără emoții de Farul

Noémi Csiki

Noémi Csiki
19.01.2014

Liga Națională
Etapa 14

122-65
(36-13, 30-14, 25-23, 31-15) 

Sala Sporturilor Tîrgu Mureș

10-3 Statistica 1-13

Meciul jucat în devans între BC Mureș și Farul Constanța nu a rezervat surprize în ceea ce privește rezultatul.

Sekulovic a început cu Steff, Lupusavei, Brown, Ivanovic și Mladenovic, iar Farul, cu Stănescu, Oltean, Trandafir, Olteanu și Păun.

În primele cinci minute, diferența s-a apropiat de 20 de puncte (22-3), și în cursul primului sfert gazdele au înscris de trei ori mai mult decât constănțenii (36-13). În al doilea sfert, avantajul mureșenilor a trecut și bariera de 30 de puncte (48-18) și s-a apropiat de 40 înainte de pauză (66-27). Sfertul al treilea a fost cel mai echilibrat, iar în ultimul act mureșenii au adăugat încă 16 puncte la avantajul lor.

Scorul final a fost 122-65, după ce BC Mureș a câștigat fiecare din cele patru sferturi. 

Peciukas și Martinic au fost odihniți la această partidă, iar ceilalți jucători care de obicei trag greul în meciurile dificile au jucat în jur de 15-20 de minute sau mai puțin; de exemplu Mladenovic a petrecut doar 7:30 în teren (în care a marcat 17 puncte). Astfel, principalii performeri ai serii au fost Dan Păltinișanu (17 puncte, 13 recuperări) și Silviu Lupusavei (18 puncte).

Pentru Farul, trei jucători au jucat 40 de minute (Cezar Stănescu, Alexanru Olteanu, Adrian Trandafir). Cel mai eficient  a fost Adrian Trandafir (22 de puncte, 4 recuperări).

BC Mureș a acumulat 10 victorii și are 23 de puncte, cu care este la egalitate de puncte cu alte 5 echipe în topul clasamentului. Farul continuă cu o singură victorie în sezon.

În etapa a 15-a, BC Mureș se va deplasa la Mediaș, iar Constanța va juca cu Timba Timișoara.

Foto: Zsigmond Báthori

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC Mureș Târgu Mureș erebus :

    .
    consider ca 'juniorii' Baczo si Steff au confirmat, chiar daca adversarul a fost mai accesibil. Mi-a placut mai mult jocul lui Steff, chiar daca Baczo a 'punctat' mai bine la statistici.
    Lupu dovedeste (daca era necesar) ca este un bun shooter. Ce bine ar fi daca si in meciuri care conteaza, cu miza si presiune pe el ar presta cel putin la fel cum a facut si la acest meci.
    In rest felicitari echipei si succes in continuare!

    cu 10 ani în urmă (20.01.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!