Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureș, victorie pe muchie de cuțit cu SCM U Craiova

Eduard Popa

Eduard Popa
13.10.2017

bc mures scm u craiova

BC Mureș Târgu Mureș a reușit prima victorie din acest sezon, după ce a trecut de SCM Universitatea Craiova, scor 78-75, în etapa a doua a LNBM.

Barnabas Szaszgaspar a ales să înceapă meciul în formula Jonathan Person, Milvoje Mijovic, Deven Mitchell, Norbert Steff și Sasha Mladenovic. De partea cealaltă, Rami Hadar a început în formula Goran Martinic, Ivan Siriscevic, Martin Paasoja, Ionuț Berceanu și Jamar Samuels.

Primul sfert a fost unul foarte echilibrat. Jonathan Person a adus repede un avantaj de cinci puncte pentru gazde, dar craiovenii au rămas în siajul echipei mureșene, iar juniorul Ionuț Berceanu a pus Craiova în avantaj, scor 10-9. Au urmat apoi 7 puncte consecutive ale gazdelor, iar la finalul primului sfert scorul era 19-15 pentru BC Mureș.

Sfertul al doilea a fost deschis de două coșuri de 3 puncte ale lui Siriscevic, care a pus Craiova în avantaj, scor 23-20. Mureșenii au răspuns prin Mijovic și Pita, care, după un and-one, a adus Mureșul în față, scor 32-27. Finalul reprizei a aparținut însă oaspeților, care au intrat la pauză cu un avantaj de un punct, 35-34, după reușita în ultima secundă a lui Vîrnă.

În sfertul al treilea craiovenii s-au despărțit de două ori la șase puncte, scor 44-38 și 55-49. Mladenovic a reușit însă două coșuri în ultimul minut și a trimis Mureș la pauză la numai două puncte în urma craiovenilor, 55-53.

Mureșenii și-au continuat revenirea și în sfertul patru și au condus și cu 5 puncte (66-61). Siriscevic și Martinic au egalat însă situația la 66-66, iar Paasoja și Samuels au pus Craiova în față de la nivelul liniei de fault (70-66). Cu 1:10 rămase de jucat, Mijovic a reușit un and one care a redus ecartul la un singur punct (74-73). Cu 15 secunde rămase de jucat, Sirscevic ratează aruncarea, iar Jonathan Person recuperează mingea și se duce coast-to-coast pentru a duce Mureșul în avantaj, scor 75-74. La repunere Martinic îl găsește liber sub panou pe Samuels, care însă a fost căpăcit de Mijovic. Dino Pita a transformat apoi ambele libere și a dus Mureșul la trei puncte, 77-74. Nick Novak a fost faultat repede și a ajuns la libere. Prima aruncare a fost marcată, a doua, ratată intenționat, nu a atins însă decât plasa. Jonathan Person a ajuns la libere din partea gazdelor, înscrie doar una, dar aruncarea de la jumătatea terenului a lui Martinic nu are sorți de izbândă. Scor final 78-75 pentru BC Mureș, care reușește prima victorie în acest sezon.

Pentru BC Mureș Deven Mitchell a adunat 16 pct și 6 recuperări, Jonathan Person și Dino Pita câte 15 puncte, iar Mladenovic a înscris 12 pct. De partea cealaltă, Siriscevic a înscris 17 pct, cu 3/5 de la trei puncte, Goran Martinic a adunat 15 pct, 8 pase decisive, 6 intercepții și 4 recuperări iar Samuels a strâns 13 puncte și 9 recuperări.

Etapa viitoare BC Mureș se va deplasa în București, unde va juca cu CSM Steaua, în timp ce SCM U Craiova va primi vizita lui Timba Timișoara.

*foto: Csaba Toth

9 comentarii la aceasta stire:
  • BC Mureș Târgu Mureș mariuscalin :

    atmosfera excelenta
    O atmosfera de zile mari, chiar daca sala a fost plina doar 3/4.
    Foarte frumoasa si primirea lui Martinic. Se stie ca toti jucatorii care au fost pe la BC Mures sunt aplaudati in Jungla, dar astazi a fost ceva special pentru Martinic

    cu 6 ani în urmă (13.10.2017) Raspunde
  • 76ers :

    Arbitraj
    Oare cand se vor lua masuri impotriva arbitrilor care pur si simplu nu au o treaba cu aceasta meserie? Imi vine greu sa cred ca acesti indivizi mai sunt si platiti sa arbitreze, foarte dar foarte multe greseli, nu cred ca au fost cu rea vointa(sau cine stie) dar mie imi dau impresia mai mult de prostie decat rea vointa, in alta ordine de idei, Craiova are probabil cel mai bun shooter din campionat in persoana lui Siriscevic sau cel putin asa mi-a lasat impresia pana acum, si 2 aparatori foarte buni in Paasoja si Samuels care oricand pot fi redutabili si in atac, pe Martinic il stie toata lumea, nu mai zic, ceilalti 2 straini cam pare din alt peisaj, cel putin Watson Muresul o echipa solida care arata dorinta de joc dar baschet pe burta goala nu stiu daca se poate si s-ar putea determinarea asta sa nu ii tina prea mult, oricum mai este mult de munca la ambele echipe.

    cu 6 ani în urmă (13.10.2017) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Virna
    Mie mi-a placut Radu Virna. A avut cateva patrunderi extraordinare si s-a aparat bine. Va trebui sa fie mai atent la " neglijentele " care ii aduc fauturi inutile si sa-si intre in mana , de la distanta pt ca astazi, aici a fost punctul slab. Ma bucur ca antrenorul israelian, parca, are incredere mare intr-un tanar jucator roman de mare perspectiva. Radu a avut evolutii foarte bune si la echipa nationala U20.
    Watson penibil in acest meci.
    Sunt dezamagit ca 2 antrenori romani tineri nu acorda suficiente sanse unor jucatori tineri, de perspectiva : Garbea si Engi. In conditiile crizei financiare care se intrevede la Tg. Mures, in acest sezon, s-ar putea ca tinerii jucatori sa fie o solutie. Nu cred ca jucatorii straini vor rezista mai mult de 3 luni in conditii de criza financiara .

    cu 6 ani în urmă (13.10.2017) Raspunde
  • SCM "U" Craiova vlad-ucv :

    Sperante desarte.....
    Am crezut ca anul asta,echipa asta va juca altceva.Dar mi-a trecut repede.Este inghesuiala mare la pozitiile mici,iar din cei doi americani "mari",doar Samuels joaca ceva,Watson e din alt film.Apararea este praf,multe mingi pierdute absolut prosteste.Aduceti un pivot de valoare si echipa poate devenii redutabila.Felicitari celor de la Mures,pentru daruire si felului in care au crezut in sansa lor..

    cu 6 ani în urmă (13.10.2017) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș tiger76 :

    Victorie
    A fost un meci pe cinste, iar în ciuda tuturor problemelor financiare, jungla NU moare!... Iar Martinic... îl așteptăm cât mai repede sa se întoarcă acasă, la Mureș, unde ii este locul!

    cu 6 ani în urmă (13.10.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe horia_craiova :

    Multumim domnule TOMA !!!!
    Am preluat sintagma folosita pe site-ul FRBASCHET in care in care se pune capat colaborarii intre FRB si Marcel Tenter.
    A TRECUT DE MULT VREMEA IN CARE SA PUNEM CAPAT COLABORARII CU "ETERNUL MANAGER"AL SECTIEI DE BASCHET A SCM.
    Stimate domnule manager s-a saturat lumea sa vada acelesi si acelasi film, jucat insa de alti si alti incompetenti adusi aici pe bani frumosi.
    Apropo : acum doi ani nu stiam cum sa scapam de ORBEANU si acum l-am adus din nou. Care este strategia?
    I-am avut in curte pe CIOTLAUS si DAMIAN varfurile de generatie. Ce am facut cu ei?
    De ce il platim pe KOKIS (imi pare rau daca nu iam retinut bine numele - este fara intentie). Pentru ca este ieftin ? decat ieftin si prost mai bine deloc....
    de ce nu renuntam la trei maini moarte : NOVAK, PASOOJA SI KIKOS si sa luam un singur jucator , dar care sa ne ajute....
    Sigur ca de vina este aerul, apa si dusmanii care vor sa inchida sectia de baschet, dar chiar nu se vede ca este aceeasi pacaleala. Cei drept acum avem un staff foarte numeros (in curand nu vor mai avea loc pe banca de rezerve), format numai din "somitati"ale sportului (de fapt nulitati !!!!!!!).
    Si uite asa va mai trece un sezon, managerul ne va pune melodia preferata (aceea cu bugetul mic) si uite asa mai sifinam si noi ceva banuti de la buget. Ca are balta peste......

    cu 6 ani în urmă (14.10.2017)
    • SCM "U" Craiova kristake:

      Novak
      mana moarta? Inseamna ca nu ai vazut sfertul 4 de la Timisoara.

      cu 6 ani în urmă (14.10.2017)
    • 76ers:

      ...
      Degeaba ai mana daca nu ai si cap, cand ai medie de 10 minute si 4 posesii pierdute. La Orbeanu si eu ma asteptam la mai mult dupa sezonul bun spre foarte bun de la Dinamo, cat despre Kikos si Paasoja, nu stiu la ce baschet te uiti tu mai Horia dar as vrea sa te anunt ca in baschet mai exista si aparare, iar Paasoja este omul care la nationala a avut sarcina sa il apere pe mvp-ul basketball champions league de anul trecut, iar fie vorba intre noi, pana acum are medii de 15,5 puncte cu 50% de la 3 puncte. Kikos, hm, avand in vedere ca are cetatenie romana pot spune ca este peste media romanilor din campionat, oricum pe tine te stiu ca ai o problema cu Toma si ca la baschet te pricepi mai putin, ce sa faci acum, asta e.

      cu 6 ani în urmă (14.10.2017)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș Geza :

    Ave Imperator, morituri te salutant
    Stimate totalbaschet: Nu mor caii când vor câinii !
    Atmosferă de promovare în play-off de acum cîțiva ani, sentimentul de IMPREUNĂ, sentimentul că cineva acolo sus nu ne iubește. Sentimentul că acest sport nu are cum să moară în acest oraș, că toate se transformă dar nimic nu dispare. Despre baschet și nu numai, la scorul de 66:66 trei decizii penibile menită să rupă jocul, care au fost cel putin ciudate...mă rog. Totuși salvarea a venit de la Mijovic, fază care ar merita să fie revăzută. Cred că am meritat victoria ! ( Nu domnule Serban ??? )

    cu 6 ani în urmă (14.10.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!